L'alumnat del CMA Rafel Martí de Viciana mostra en els carrers tot el que ha pogut aprendre en les diferents disciplines artístiques que durant tot l'any s'imparteixen el centre


El Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana de Borriana ha tornat a demostrar aquest dissabte perquè en la presentació del «Viatge de l'Art» el regidor de Cultura Vicent Granel, parlava «d'un dels centres amb millor reputació i prestigi a nivell valencià i perquè l'enorme ventall de disciplines que en ell s'imparteixen ho fa ser un dels quals més alumnat forma, amb prop d'1.000 persones». I és que durant la jornada del dissabte s'ha pogut comprovar en els carrers del centre de la ciutat, en les quals s'ha desenvolupat la segona edició del «Viatge de l'Art» que el CMA Martí de Viciana organitza amb «el doble objectiu de mostrar a la ciutadania la varietat i qualitat de les disciplines que s'imparteixen en el centre, a més d'oferir la possibilitat a l'alumnat d'expressar-se artísticament i fer partícip a amics, amigues, familiars i gent de la ciutat de tot l'après durant el curs», com explicava el director, Pepe Azpitarte.
Malgrat que les actuacions de l'alumnat es reservaven per a la vesprada, ja a les onze del matí la Plaça de la Mercè presentava un aspecte diferent a l'habitual, amb desenes de xiquets i xiquetes expectants davant l'actuació de Salva El Mussennacitu, que amb el seu espectacle «Pitos i Flautes» ha aconseguit animar a totes i cadascuna de les persones que formaven el nombrós públic present. Amb la sorpresa final amb una actuació i la música de piano es tancava la part matinal del Viatge de l'Art, que a la vesprada acabava per fer explotar en els carrers de Borriana amb la participació de centenars de xiquets, xiquetes i joves en les diferents actuacions que s'han succeït en la Mercè, el Pla, La Tanda, el Mercat o La Carrera. En una cantonada es ballava flamenc, i en una altra sonava bossanova. En un carrer es podia gaudir de dansa contemporània, i a pocs metres sonava la música dels i les membres del conservatori Abel Mus. Una mica més enllà les danses tradicionals amb músiques completament diferents. I en la cercavila les «dolçaines i tabals» de la «colla» de Borriana obrien pas fins a completar pràcticament dues hores d'espectacle artístic que es tancava amb la festa final en el CMC La Mercè. Ja durant el desenvolupament d'aquesta segona edició del «Viatge de l'Art» del CMA Martí de Viciana ja es podia intuir que el balanç era positiu. Els xiquets, xiquetes i joves participants han pogut mostrar tot el que han descobert i après durant el curs, i els aplaudiments de familiars i públic en general feien que la lluentor dels seus ulls deixara clar que estaven feliços i orgullosos del treball artístic de tot un curs. El mateix director del centre, Pepe Azpitarte valorava «de forma tremendament positiva aquesta nova mostra en els carrers de la música, la dansa i les diferents disciplines artístiques que treballem durant l'any en el nostre centre, per això seguim animant a tota la ciutadania a informar-se sobre la nostra àmplia oferta de cara al pròxim curs i que no dubten en unir-se a la gran família artística en la qual s'ha convertit el CMA Martí de Viciana de Borriana».