Després que en 2017 la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Borriana decidira recuperar la Gala de l'Esport per a premiar als i les esportistes, institucions o entitats més destacades dins del món de l'esport local, la cita ha pres gran força tan sols en dos anys. En la vesprada nit del divendres, el CMC La Mercè presentava un espectacular aspecte minuts abans de l'inici d'una Gala en la qual també es premiava als i les guanyadores del Circuit Local de Curses Populars del passat any. Així s'ha iniciat la Gala, amb els i les guanyadores de cadascuna de les categories que premia el Circuit: Pedro Ramón Martínez en Junior Masculí; Alba Cebrián en Junior Femení; Pere Bernat Burdeus en Màster Masculí; Inmaculada Monsonís en Màster Femení; Ximo Planelles en Veterà B Masculí; Desiré Martí en Veterana B Femení; David Monfort en Veterà A Masculí; Minerva Carceller en Veterana A Femení; Miquel Calduch en Sènior Masculí i Maria Ángeles Lozano en Sènior Femení; i finalment Minerva Carceller de nou com a Absoluta Femení i el mateix David Monfort en Absolut Masculí. Després del parlament  del regidor de l'àrea esportiva a Borriana, Vicent Granel, s'ha iniciat la Gala pròpiament dita amb l'actuació de l'artista Ángel Cerezuela, que ha volgut interpretar diverses de les peces del seu nou disc “Fauna Ciudad” que serà presentat de forma oficial la setmana vinent en el Teatre Payà. A partir d'eixe moment, ha sigut la Directora de les Escoles de la Mar de la Generalitat a Borriana, Diana Saura, qui ha fet lliurament del guardó a la Millor Promesa Masculina, que ha recaigut en Sergio García del Club Motodes, per la seua espectacular progressió en els últims anys dins del món del Motociclisme. Li ha seguit el Premi a la Millor Promesa Femenina, en aquest cas, l'Equip Aleví Femení del Borriana Futbol Base, lliurat per la regidora Maria Romero. I tal com es va establir durant la recuperació de la Gala el passat any, i com ha explicat el regidor Vicent Granel, “volem tenir en compte a totes aquelles entitats que treballen en la promoció esportiva, per això també es va establir una categoria per als centres docents que més han treballat en aqueix aspecte”. Així, la Sotsdirectora Territorial d'Esports i Educació, Maria José Palmer, ha fet lliurament del guardó al Col·legi Illes Columbretes pel seu treball en pro de la pràctica esportiva i els hàbits saludables durant 2017.
El també regidor de l'Ajuntament de Borriana, Vicent Aparisi, ha sigut l'encarregat de lliurar a Odontoespai Borriana el Premi a l'Empresa Col·laboradora en l'Esport Municipal. Ha arribat, llavors, el moment dels tres principals guardons de la Gala de l'Esport 2018, amb la presència del Tinent d'Alcalde, Cristofer Del Moral qui lliurava el Premi a la Millor Esportista Femenina de Borriana en 2017 a Minerva Carceller Collado del Club Amics del Clot, per l'espectacular any de resultats collits dins del món de running. Seguidament, el regidor Vicent Granel era l'encarregat de lliurar a l'Equip de Pesca Fondejada del Club Nàutic de Borriana el Premi al Millor Esportista Masculí del passat any, després d'aconseguir proclamar-se campions del XII Campionat d'Espanya Open Embarcació Fondejada en la categoria de clubs.
Ha arribat llavors un dels moments més especials de la nit, amb el lliurament per part de l'Alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, de l'Esment Esportiu Especial pel seu trajectòria dins del món de l'Esport a Kiko García, qui des dels onze anys es va iniciar en el món del ciclisme i a més de participar en cites com els Jocs Olímpics de Barcelona 92, va militar en un dels equips capdavanters dels anys noranta com l'ONCE durant cinc temporades. Amb les paraules de l'homenatjat i la foto final en família de tots els Guardonats, s'ha tancat una Gala de l'Esport que en paraules del regidor d'Esports Vicent Granel “ha aconseguit en tan sols dos anys després de la seua recuperació, vertebrar i fer molt més atractiva la pràctica esportiva en la nostra ciutat. Reconèixer als nostres i nostres esportistes més destacades i seguir promovent la pràctica esportiva a Borriana són dos objectius amb els quals estem segurs que col·labora en gran manera la celebració de la Gala de l'Esport Local”.