Avui a les 10 del matí, la professora de la Universitat Jaume I de Castelló, Ana M. Vèrnia Carrasco, ha realitzat a l'Auditori Juan Varea una xarrada sobre els beneficis de la música amb una conferència titulada "Música i Neurociència".


La conferència s’ha centrat, entre els principals aspectes, en les persones que tenen algun tipus de contacte amb la música, ja siga passiu o actiu. Entre els assistents, músics i no músics, s'ha generat un debat, molt necessari per a les societats actuals, que va dirigit a un envelliment que necessàriament ha de ser actiu.


Entre els beneficis s'ha incidit en la influència de la música en la millora de l'atenció i l’aprenentatge. La millora en el moviment, la coordinació, l'augment del coeficient intel·lectual que manté el cervell en forma, reduint la pressió arterial i millorant l'activitat creativa i l’imaginació. A més, la professora ha destacat que la música pot endurir el sistema immunològic, millorant les connexions neuronals o accelerant la recuperació en un accident "cerebrovascular".


També s'ha recordat algun dels projectes que s'estan duent a terme en l'àmbit internacional amb la pràctica musical activa, incidint de forma constant en la importància de l'estudi de la música per a les malalties del Parkinson i l'Alzheimer.


Vèrnia ha destacat, que són molt coneguts els beneficis d'una dieta saludable i una activitat física en què la música és un dels elements més important que alimenta el cos i la ment, permet un cervell i un cos actiu i en forma. Música i moviment és avui la medicina més recomanada per al benestar social i personal, per això, gaudir de la música de manera activa és fonamental per a tots i, sobretot, per als més grans.