L'alumnat d'Arts Plàstiques del Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana ha realitzat un acte en favor de la substitució del plàstic per la ceràmica, amb motiu de la finalització de l'exposició "Ceramistes Contemporanis de Castelló", en el Centre Municipal de Cultura la Mercé.

Així, al voltant de 120 alumnes del taller d'arts plàstiques, tant d'infantil i juvenil com d’adults, han realitzat 150 gots i bols i han donat forma a les seues pròpies creacions ceràmiques utilitàries, per a fer realitat el lema "més ceràmica menys plàstic".

Mitjançant aquest projecte, el món de l'art i la ceràmica s'uneixen amb la finalitat de reduir l'ús de plàstics. A més a més, l'alumnat ha conegut l'obra dels ceramistes contemporanis de Castelló que han exposat en la mostra.

Amb aquesta iniciativa se sumen al moviment artesanal 'More Clay Lees Plastic', que convida a substituir els productes de plàstic que amenacen amb destruir els ecosistemes, per altres realitzats amb argila. Es tracta d'un moviment que promou el retorn a les nostres arrels amb l’ús de més argila i menys plàstic.

L'alumnat, a més, ha tingut la possibilitat de participar en una classe magistral amb la ceramista castellonenca Carmela Tello, que ha adquirit el compromís de portar les produccions de l’alumnat quan assistisquen a esdeveniments on s'utilitzen elements de plàstic d'un sol ús i així evitar-ne la utilització.

El moviment 'Més ceràmica menys plàstic' utilitza instal·lacions artístiques per a promoure que les persones tornen a les arrels convidant a repensar els seus utensilis quotidians, a substituir el plàstic per materials sostenibles, i a donar suport a artistes i artesans.

Així mateix, el comissari de l'exposició "Ceramistes Contemporanis de Castelló", Joan Llidó, també ha presentat els catàlegs d'aquesta exposició itinerant que ja ha visitat diverses ciutats i segueix en ruta.

El mateix dia de la clausura de l'exposició s'han mostrat les 150 peces realitzades per l’alumnat del taller d'arts plàstiques, així com alguns dels esbossos dissenyats a partir de les obres exposades.