Burriana.- (11-06-2024). L'Ajuntament de Burriana i Facsa han posat en marxa la segona fase dels tractaments en el clavegueram per a combatre paneroles i rosegadors. Esta acció es porta a terme en coincidència amb l'augment de les temperatures, moment en el qual els insectes tendixen a ser més actius.

 

Des de l'inici d'esta campanya, s'ha observat una reducció significativa en els nivells de presència de paneroles i en l'activitat de rosegadors, la qual cosa reflectix l'efectivitat dels tractaments implementats fins a la data. Totes les dades recopilades estan sent georeferenciats, permetent una anàlisi detallada que servirà per a ajustar estratègies en futures intervencions.

 

Una de les principals novetats d'enguany és la rotació en el tipus de raticida utilitzat, mesura adoptada per a previndre l'aparició de resistències en la població de rosegadors.

 

En quant al tractament de paneroles, s'utilitzaran tres enfocaments diferents. En primer lloc, el tractament amb pintura insecticida que s'aplicarà en àrees amb una alta concentració històrica de paneroles, limitant-se a llocs específics on s'ha detectat una major presència. La pintura insecticida, amb una persistència de dos anys, ha demostrat ser efectiva en la prevenció d'infestacions.

 

En segon lloc, el tractament amb gels aliments que s'emprarà en zones on s'haja identificat la presència de ooteques (ous) de paneroles. Este tractament de major persistència que els polvoritzats tradicionals, garantix una protecció prolongada contra l'eclosió dels ous, evitant així la proliferació de la plaga. Finalment, el tractament mitjançant polvorització que crearà una barrera de protecció que afectarà els individus que intenten ascendir per les parets del clavegueram.

 

L'Ajuntament de Burriana i Facsa reiteren així el seu compromís amb la salut pública i el benestar de la ciutadania. La millora contínua de les estratègies de control de plagues és una prioritat, assegurant així un entorn més segur i saludable”, ha valorat el regidor de Via Pública, Mario Trullen.

Per a més informació, per favor, contacte amb el Departament de Salut Pública de l'Ajuntament de Burriana.