• L'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, acompanyat per la regidora de Medi Ambient, Noelia Peris, van acudir fins a la Platja del Carregador d’Alcossebre per a arreplegar el reconeixement internacional a la qualitat i l'excel·lència en la gestió ambiental i turística costanera


Burriana.- (28.05.24). L'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, acompanyat per la regidora de Medi Ambient, Noelia Peris, van acudir fins a la Platja del Carregador d’Alcossebre per a arreplegar el distintiu de qualitat ambiental de la Bandera Blava 2024, atorgats per la Fundació ADEAC, un reconeixement internacional a la qualitat i l'excel·lència en la gestió ambiental i turística costanera.

 

En l'acte de lliurament de banderes blaves, organitzat per la Conselleria de Medi Ambient, va estar present la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, i van acudir representants dels municipis de tota la Comunidat Valenciana i que han aconseguit este reconeixement, que de nou se situa com la comunitat autònoma amb més platges guardonades.

 

La Fundació per a l'Educació Ambiental (FEB), a través de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i baix la Campanya Bandera Blava per a l'any 2024, va donar a conéixer a principis de mes, els resultats dels distintius de qualitat en les costes i platges de turisme sostenible de banderes blaves, premiant a la capital de la Plana Baixa un any més.

 

Este distintiu, onejarà a la Platja de Grau-Malvarrosa i l'Arenal, que se suma a la recent renovació de la certificació “C” d’ECOPLAYAS 2024 atorgada per ATEGRUS, a la platja de l'Arenal. Reconeixement obtingut gràcies al compromís per la millora de la qualitat, accessibilitat i educació mediambiental del Consistori. Al seu torn, el Clot de la Mare de Déu també va aconseguir la bandera de la Sendera Blava, un distintiu atorgat al municipi per part de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) pel nivell d'excel·lència en el paratge natural de la desembocadura del llit fluvial del riu Anna, situat en la costa de Burriana.

 

Cal recordar que amb l'objectiu de continuar renovant un any més este distintiu i que les platges estiguen perfectament adequades per a l'estiu amb l'arribada del visitants i residents al litoral de la ciutat, el Consistori ha realitzat durant estos mesos tasques de millora en l'accés i la neteja a les seues platges respectant l'entorn natural. A través de la regidoria de Via Pública, liderada per Mario Trullen, ha fet treballs d'adequació i manteniment a la platja de grava del Grau, així com la de la Malvarrosa i la de l'Arenal, respectant l'ecosistema dunar i garantint la seua protecció, així com ha instal·lat les passarel·les, incrementant-les en tres més, permetent un accés més fàcil i còmode per a les persones de totes les edats, especialment aquelles amb mobilitat reduïda. Enguany, s'ha allargat el tram d'estes per a major comoditat dels usuaris.

 

A més, està prevista la contractació de 2 persones més durant els mesos de juliol, agost i setembre per a fer tasques de neteja i manteniment d'equipaments municipals a les platges del municipi, gràcies a una subvenció de 11.519,24 euros, procedents de la Diputació de Castelló, i inclosa en el programa Pla d'Ocupació 2024.