• La capital de la Plana Baixa ha creat un grup de treball, juntament amb l'empresa concessionària, per a posar en marxa les mesures dins del Pla d'Emergències Municipal de Sequera


Burriana.- (21.05.24). L'Ajuntament de Burriana ha constituït la taula de la sequera per a combatre la falta de precipitacions que afecta el municipi. Després d'aprovar el passat Ple, el Pla d'Emergències Municipal de Sequera amb l'objectiu d'estalviar recursos hídrics i adaptar els protocols davant futurs nous episodis de sequera, ara, en situació d'alerta, el consistori ha activat els protocols per a desenvolupar i continuar amb el full de ruta iniciat en compliment a la Llei 10/2001, de 5 de juliol, del Pla Hidrològic Nacional, on l'Ajuntament de Burriana, com a administració pública responsable de sistemes de proveïment urbà que atén una població superior de 20.000 habitants, ha de disposar d'un Pla d'Emergència davant estes situacions.

 

Per això, durant la reunió i constitució de la taula de la sequera, s'han adoptat per part del consistori mesures per a fomentar i conscienciar a la ciutadania de la importància de l'estalvi hídric, així com s'ha iniciat el desenvolupament d'una ordenança municipal, que haurà de ser ratificada en Ple, per a dotar de seguretat jurídica i anticipar-se davant futures mesures en una situació hipotètica de verdadera emergència que comportarien mesures més restrictives.

 

També, en la trobada, s'ha instat l'empresa concessionària a continuar realitzant actuacions per a mitigar les fugides en la xarxa d'aigua potable, establir el reg de parcs i jardins en horari nocturn per a evitar l'evaporació d'aigua, així com a realitzar un estudi exhaustiu de la despesa en aigua potable que suposen els edificis públics.

 

Finalment, s'aniran implementant mesures per a reduir l'aigua potable en tots els servicis municipals i aquells que desenvolupen les empreses concessionàries a la ciutat.