• Un reconeixement adquirit perquè reuneix els requisits d'antiguitat, originalitat, tradició popular, interés i capacitat per a l'atracció de visitants que es descriuen en el Decret 119/2006, de 28 de Julio

 

Burriana.- (22-04-24). La Direcció General de Turisme de la Generalitat Valenciana ha declarat la “Batalla de Flors” de Burriana, Festa d'Interés Turístic Provincial. Un reconeixement adquirit perquè reuneix els requisits d'antiguitat, originalitat, tradició popular, interés i capacitat per a l'atracció de visitants que es descriuen en el Decret 119/2006, de 28 de Juliol, del Consell regulador de les declaracions de festes, itineraris, publicacions i obres audiovisuals d'interés turístic de la Comunitat Valenciana.

 

L'Ajuntament de Burriana va aprovar en Ple, sol·licitar declarar Festa d'Interés Turístic Provincial la “Batalla de Flors”, una proposta que van realitzar les regidories de Turisme i Festes, liderades per Noelia Peris i Paloma Boix respectivament, el mes d'octubre passat. Ara, vista la sol·licitud presentada en la Direcció General de Turisme per part del Consistori de la capital de la Plana Baixa, la tradicional celebració de tancament de les festes patronals en honor a la Verge de la Misericòrdia de Burriana, aconsegueix el títol honorífic que potenciarà el turisme i donarà difusió a les seues tradicions.

 

La Batalla de Flores de Burriana té les seues pròpies singularitats, i encara que la part més coneguda siguen els quilos de confeti que inunden per complet de color la localitat, la vertadera distinció resideix en les seues carrosses, moltes d'elles, elaborades amb la tècnica del “paperet”. Una laboriosa tradició que consisteix a donar forma a cada “paperet” de seda de colors, pegant-ho un a un acuradament en l'estructura de les carrosses, amb les mans com a úniques eines.

 

D'aquesta manera, la “Batalla de Flors” queda oficialment reconeguda per la Generalitat Valenciana com a Festa d'Interés Turístic Provincial, “per la seua tradició i gran atracció turística a la província de Castelló, ja que tots els anys rep una gran afluència de ciutadans de Burriana i de municipis veïns. “Un reconeixement que s'uneix a uns altres, ja que les Falles, la Font del Vi i les Creus de Maig han aconseguit ser d'interés turístic autonòmic com a element clau per a potenciar el nostre turisme”, ha detallat la regidor de Turisme, Noelia Peris.