Un helicòpter efectuarà aquestes actuacions de manera controlada en aquelles zones on es complisquen els requisits per a aquesta fi.

 

Burriana.- (19-04-24). L'Ajuntament de Burriana, en coordinació amb el servei de control de mosquits de la Diputació de Castelló realitzarà un pla de tractament aeri enfront de les larves de mosquits en el municipi; uns vols de control de plagues que no es realitzaven a Burriana des de fa més de deu anys.

Aquestes actuacions es realitzaran en les zones on es compleixen els requisits en els períodes de maig-juny i setembre-octubre, davant episodis de pluges combinats amb l'augment de les temperatures mitjançant un helicòpter, per a poder emprar aquest tipus de tractaments de manera exacta en les zones de Sant Gregori, zones inundables del riu Millars i parcel·les pròximes al Clot de la Mare de Déu,

D'altra banda, existeixen zones on no es compleixen els requisits mínims per a executar aquestes actuacions de control aèries, com ara la zona de la Serratella, a causa de l'àmplia presència d'habitatges on no s'aconsegueix la distància mínima de 50 metres i superfície mínima de 0,5 hectàrees.

 

“Aquestes actuacions es complementaran amb les que s'estan efectuant en la resta del terme municipal per mitjans terrestres de manera setmanal, posant l'accent principalment en la vigilància dels focus catalogats i executant tractaments larvicides en aquelles masses d'aigua estancades on es detecte la seua presència”, ha explicat la regidor de Sanitat, Isabel Monfort.

 

Cal indicar que en els tractaments enfront de mosquits es prioritzen els larvicides, és a dir, aquells destinats a reduir les poblacions de larves per a evitar el seu desenvolupament a adult i així evitar molèsties a la població. Per a això, s'empren productes biològics d'alta eficàcia, que únicament afecten larves de mosquit, sent el mateix producte utilitzat en els tractaments aeris.