L'equip de Govern es reunirà pròximament amb hostalers i veïns de la zona per a abordar les possibles dates d'inici i finalització de l'obra

Burriana (17-04-24).- L'Ajuntament de Burriana ha adjudicat les obres per a la finalització de l'avinguda Mediterrània. Unes actuacions que contemplen la remodelació del carril bici, l'ampliació de les zones d'aparcament i modificacions per a adaptar el projecte a les dimensions del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU). Cal recordar que el projecte original contemplava una corba i un estrenyiment del vial en el traçat, eliminant places d'aparcament, ja que l'anterior executiu municipal, no va ser capaç d'arribar a un acord sobre la parcel·la propietat de l'Arenal Sound.

Per això, després de la cessió gratuïta del terreny de l'Arenal Sound mitjançant una reserva d'aprofitament, fruit de les negociacions del nou equip de Govern, les futures obres tindran com a objectiu homogeneïtzar l'avinguda, connectar el carril bici i per als vianants amb la zona del port, així com augmentar considerablement el nombre de places d'aparcament a la disposició dels veïns de la zona marítima, passant de 314 a 425.

Una vegada realitzada l'adjudicació i abans d'iniciar-se les obres, l'equip de Govern té previst reunir-se amb el sector de l'hostaleria i les associacions veïnals de la zona marítima, per a abordar i traslladar de primera mà les possibles dates d'iniciació i finalització d'unes actuacions, que pretenen evitar la temporada alta i les molèsties en el període de major afluència turística en la localitat.

 

Futura finalització de l'Avinguda Mediterrània

 

La parcel·la cedida pels propietaris de l'Arenal Sound, té 925 metres quadrats i és clau en les modificacions d'ampliació del vial que iniciarà l'equip de Govern, per a culminar un traçat més recte, millorar la connexió del carril bici i per als vianants en el seu accés a la platja i pal·liar les dificultats que travessen els veïns de la zona marítima en els períodes de temporada alta per a trobar aparcament.

 

Respecte a la finalització d'aquest important vial, el consistori ja ha aprovat l'adjudicació que comportarà labors que s'executaran entre el Mercat de la Mar i el Grup Roger de Flor amb la mateixa alineació i secció que el traçat ja executat des de Malva-rosa C/ Joan Carles I fins al propi Mercat de la Mar. Deixant el tram de l'Av. Mediterrani entre la C/ Joan Carles I i Roger de Flor amb una secció uniforme, composta per una vorera de 4,15m, zona d'aparcament en cordó de 2,20m, calçada de 7m, aparcament en bateria de 4,75m, mitgera de 0,80m, carril bici de 2,50m i vorera de 2m.

 

"La finalització de l'avinguda Mediterrània homogeneïtzarà el del projecte original millorant la connexió de les zones per als vianants i augmentant el nombre de places d'aparcament a la disposició dels ciutadans i turistes en la nostra façana marítima", ha valorat el regidor d'Obra Pública, Juan Canós. Per part seua, l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí ha afegit que “la finalització de l'avinguda Mediterrània tindrà en compte a hostalers i veïns perquè aquest equip de Govern està a peu de carrer i pròxim als problemes dels seus ciutadans”.