• Esta activitat, té l'objectiu de fomentar la sensibilització i conscienciació a la societat, especialment als més joves per a aconseguir un major respecte cap al medi ambient


Burriana.- (12-04-24). Alumnes i professors dels Centres Educatius de la localitat de Burriana com Vila Fátima, CEIP Cardenal Tarancón, CEIP Novenes de Calatrava, Salesians, CEIP Francesc Roca i Alcaide, Consolació, CEIP Pare Vilallonga, Illes Columbretes, IES Llombai, IES Jaume I, CEIP José Iturbi, CEIP Penyagolosa i CEE Pla d`Hortolans van participar en les activitats englobades sota el “Dia de l'arbre“, que es van realitzar des de finals de gener fins el mes de març passat, coincidint amb el Dia de l'Arbre a Espanya. Estes activitats van ser organitzades per l’Ajuntament de Burriana a través de la regidoria de Medi Ambient i van aconseguir una participació de 672 alumnes més els professors.

 

Unes activitats que van començar quan la Generalitat Valenciana va declarar oficialment el dia 31 de gener com el “Dia de l'arbre”, on els centres educatius van passar a incloure el Projecte Educatiu la celebració del “Dia de l'arbre” establint un calendari de diferents activitats en les quals xiquets de primària i secundària van gaudir d'una experiència diferent mentres s'apel·la a la consciència i la necessitat de frenar el canvi climàtic mitjançant, entre altres coses, la plantació d'arbres.

 

El projecte d'enguany, s'ha dedicat íntegrament a la recuperació de l'arbratge caigut durant la rebentada tèrmica que va patir la localitat el mes de setembre passat. Així, segons les dades de la Memòria, durant esta edició s'han aconseguit plantar quasi 100 arbres en la pròpia ciutat. Esta activitat, té l'objectiu de fomentar la sensibilització i conscienciació a la societat, especialment als més joves per a aconseguir un major respecte feia el medi ambient.

 

Un arbre cada dia dona oxigen a quatre persones i amb les seues arrels s'atenua la força de les pluges i es frena el lliscament del terreny”, ha explicat la regidora de Medi Ambient, Noelia Peris, qui ha valorat que “estes iniciatives són molt necessàries perquè promouen la consciència ambiental des d'una edat primerenca”. “L'èxit de la campanya demostra el compromís de les noves generacions amb la protecció del nostre entorn i amb pràctiques sostenibles que beneficien a tota la comunitat. A més, involucrar als xiquets en esta mena d'activitats els permet aprendre sobre la importància dels arbres i la cura del medi ambient d'una manera pràctica convertint-los en verdaders agents del canvi”, ha valorat Peris.