• El projecte contempla un desenvolupament urbanístic sostenible destinant el 90% del sòl a espais verds i oberts, mentres que el 10% es dedicarà a servicis com a hotels i restaurants
  • La representant del Consell, després de firmar en el llibre d'honor de l'Ajuntament de Burriana, s'ha desplaçat juntament amb l'alcalde al litoral de la localitat i s'ha interessat per conéixer de primera mà els terminis i detalls del futur projecte turístic


Burriana.- (10.04.2024). L'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, juntament amb la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, i membres de l'equip de Govern s'han acostat a conéixer de primera mà el futur projecte de desenvolupament urbanístic de l'Arenal en la costa del municipi. Un anhel de l'equip de Govern i un projecte que porta més de 50 anys paralitzat i que ara, s'inicia de nou amb la Modificació Puntual n47 del PGOU.

 

Per això, des del consistori s'ha adjudicat la contractació per a la tramitació, elaboració, gestió, seguiment i assessorament municipal en tots els tràmits legislatius i jurídics per a la modificació puntual del Pla General de Burriana, en l'àmbit territorial de l'Arenal.

 

Un pas necessari per a establir les bases que puguen transformar urbanísticament la principal façana marítima i poder destinar una part del sòl a la construcció d'hotels i servicis de caràcter turístic.

 

Concretament, l'equip de Govern està treballant per a tirar avant un projecte que comporte un equilibri entre el desenvolupament turístic que la ciutat necessita i la conservació de la riquesa mig ambiental que suposa l'Arenal. Per tant, les indicacions donades des del consistori per al desenvolupament urbanístic, són destinar un 90 per cent de l'espai a zones verdes i obertes al servici dels veïns, i una menor part, aproximadament el 10 per cent, es dedicarà a servicis turístics com a hotels i restaurants.

 

“Este projecte servirà de punta de llança per a eixa nova indústria turística que ha d'emergir a Burriana”, ha valorat l'alcalde, qui ha agraït “el suport de la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme Nuria Montes a la nostra ciutat i els seus projectes de desenvolupament”. Per la seua part, la representant del Consell, després de firmar en el llibre d'honor de l'Ajuntament de Burriana, s'ha desplaçat juntament amb l'alcalde al litoral de la localitat i s'ha interessat per conéixer de primera mà els terminis i detalls del futur projecte turístic. Respecte a això, Montes ha explicat que “l'Arenal de Burriana suposa una oportunitat increïble de desenvolupament i generació d'ocupació per a la ciutat i un espai enfront de la mar única en la Comunitat Valenciana”. A la trobada sobre el futur de la façana marítima de la capital de la Plana Baixa, també han assistit els diputats autonòmics i membres de la comissió de turisme de la Generalitat, Salvador Aguilella i Dora Llop.