Una devolució que es produeix després aprovar en Ple l'execució de la sentència del TSJCV, fent efectiva la retirada de la condició d'agent urbanitzador, i després d'aprovar el mes de febrer passat la inadmissió del recurs interposat per l'entitat bancària avaladora del PAI

 

Burriana.- (09-04-24). L'Ajuntament de Burriana ha recuperat els 9.511.946 euros dels fons públics de les garanties i constrenyiments pel projecte de Sant Gregori. Una notificació que el consistori ha obtingut després que el mes de novembre passat, s'aprovara en Ple l'execució de la sentència del TSJCV, fent efectiva la retirada de la condició d'agent urbanitzador de la promotora Urbanització Golf Sant Gregori i la confiscació de les garanties per al projecte, per valor de més 8,5 milions d'euros.

 

El que va suposar, a efectes pràctics, tornar a l'escenari de 2016 i anul·lar totes les decisions preses per l'anterior equip de Govern, format per PSPV i Compromís, durant els últims 8 anys. Així mateix, durant el mes de febrer passat i a través d'un Ple Extraordinari, es va aprovar també la inadmissió del recurs interposat per l'entitat avaladora del projecte PAI Sant Gregori, com a successora de Bankia, i que va exigir un nou termini per a la reposició d'aquests fons públics, en favor de l'Ajuntament de Burriana, per un total de 9.511.946 euros

 

Paral·lelament a tot aquest procés, el Consistori iniciarà en breu una peritació per part d'una empresa externa per a conéixer l'estat exacte d'execució del PAI, defensar els interessos dels propietaris afectats i tindre la informació precisa, amb l'objectiu de liquidar a l'antiga empresa urbanitzadora que actualment es troba en fase de liquidació. Per a això, s'ha licitat un contracte per a la comprovació i verificació de les obres realment executades de la Urbanització Golf Sant Gregori, situat en el nord de la desembocadura del Clot de la Mare de Déu, i que fins a la data en la qual adquireix fermesa la sentència del TSJCV, anul·lant l'acord transaccional, segons documentació aportada per l'antic Agent Urbanitzador el percentatge d'obra executada del 7,8403%, dels quasi 120 milions d'euros del projecte, que ara es comprovaran de manera minuciosa.

 

"Mentre l'anterior equip de Govern va entregar els fons públics a la urbanitzadora emparant-se en un Acord Transaccional que ha resultat il·legal, tal com diu la sentència del TSJ, nosaltres hem barallat, juntament amb els tècnics municipals, des del primer minut per recuperar-los. Uns recursos que serviran per a fer front a totes les reclamacions provinents de Sant Gregori", ha explicat el regidor d'Obra Pública, Juan Canós. Per part seua, l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí ha valorat que "és una excel·lent notícia i un alleujament per a tots ciutadans de Burriana que reforça la decisió de dotar de la màxima seguretat jurídica al projecte donant-nos suport en el criteri dels tècnics municipals. Un PAI que rebem paralitzat i judicialitzat i que ara fa un pas més per a tirar avant pel bé turístic de la nostra ciutat".