Un pas necessari per a continuar avançant en el macroprojecte per a la construcció d'una Xarxa Separativa de Drenatge d'Aigües Pluvials que comportarà una inversió de voltant 3.200.000 €

Burriana (24.03.24).- L'Ajuntament de Burriana ha aconseguit l'autorització per a realitzar el punt d'abocament d'aigües pluvials al Rio Anna per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Un pas necessari per a continuar avançant en el macroprojecte de l'equip de Govern per a la construcció d'una Xarxa Separativa de Drenatge d'Aigües Pluvials que es desenvoluparà durant tres anualitats i que a la seua fi haurà aconseguit un import total pròxim als 3.200.000 €. A aquestes actuacions, cal afegir per a 2024, la connexió del col·lector des del carrer del Barranquet al riu amb una partida de 830.000 euros, tal com està previst en el Pressupost per a enguany.

Cal recordar, que amb la primera fase de la xarxa de pluvials en l'Avinguda Tarancón s'iniciarà una de les primeres inversions que contempla el Pressupost General per a l'Exercici 2024, aprovat en ple extraordinari a la fi del mes de desembre, per a culminar el conjunt de col·lectors indispensables per a evacuar de manera correcta l'aigua.

“La falta d'autorització per al punt d'abocament d'aigües pluvials a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer va ser una total falta de previsió de l'anterior equip de Govern, format per PSPV i Compromís, els qui van voler començar la casa per la teulada en el que concerneix la Xarxa Separativa de Drenatge d'Aigües Pluvials”, ha explicat el regidor d'Obra Pública, Juan Canós. “No té cap sentit invertir a ampliar la xarxa d'evacuació d'aigües pluvials si no tens per on evacuar l'aigua”, ha criticat l'edil.

 

“Aquest equip de Govern ha apostat fort i està treballant a dotar a Burriana de les infraestructures necessàries per a poder afrontar els episodis de fortes pluges amb les màximes garanties”, ha detallat Canós, qui ha aclarit que “donarem solució a la falta de planificació de l'anterior equip de Govern abordant el punt d'abocament de la xarxa per a poder evacuar l'aigua de manera eficient i que la ciutat minimitze el risc inundacions”.