• L'Associació d'Hostalers de Burriana defensa un increment aproximat del 20% en la facturació dels comerços d'hostaleria en augmentar el nombre de visitants dels municipis de voltant i celebrar-se el Dia de San José entre setmana
  • L'informe d'actuacions de la Policia Local revela una disminució considerable del nombre de queixes veïnals en els avisos relacionats amb casals i carpes
  • L'Oficina de Turisme ha multiplicat per 6 el nombre de persones ateses respecte a 2023 destacant un fort increment en el nombre de visitants procedents de la resta de Comunitat Valenciana i Aragó.

Burriana (20.03.2024). – Burriana ha finalitzat les seues jornades festives de les Falles 2024, després de l'emotiva Ofrena i la “Cremà” celebrats el passat 19 de març en honor a la Verge de la Misericòrdia i San José respectivament. Així, el municipi s'acomiada de quatre dies de desfilades, pirotècnia, festa i ambient faller. Unes festes que van iniciar de manera oficial el passat 18 de febrer amb el “Pregó”, que va anunciar als burrianencs l'arribada de la gran setmana fallera, i la tradicional "Crida", on des del balcó de l'Ajuntament, les Reines Falleres van animar als veïns del municipi a participar en les Falles. Així doncs, aquestes celebracions han comptat amb un mes d'actes; entre ells la "cavalcada del ninot", els homenatges i homenatge faller, l'exposició del "ninot", o el "pa i porta" faller entre altres, tots ells, precedint a la setmana gran de les festes josefines.

Rècord d'assistència i facturació en els comerços hostaleria

Aquesta edició de les Falles 2024 ha sigut de rècord, tant en assistència de ciutadans procedents de municipis de voltant, com de beneficis per al conjunt de comerços de l'hostaleria a la ciutat. Segons ha afirmat el secretari de l'Associació d'Hostaleria a Burriana, Pedro Sancerni, durant les falles “s'ha incrementat aproximadament un 20% la facturació dels comerços d'hostaleria respecte a l'any anterior, principalment per dues raons; el creixement de visitants dels municipis de voltant durant aquestes Falles respecte a 2023, i el segon motiu ha sigut la celebració del dia de San José entre setmana i per tant, ha augmentat el nombre de dies festius, repercutint molt significativament en la facturació”. Dades que són corroborats a través de l'Oficina de Turisme, que al seu torn informa que s'ha multiplicat per 6 el nombre de persones ateses respecte a 2023. Destaca el fort increment en el nombre de visitants procedents de la resta de Comunitat Valenciana i Aragó, així com la constatació d'autobusos procedents d'altres països com França.

Novetats Falles 2024

Enguany, l'equip de Govern ha introduït novetats com recuperar la "mascletà" del 16 de març, “fent que tots els dies de Falles posseïsquen les seues tradicionals exhibicions de foc i pólvora”, ha explicat la regidor de Falles, Paloma Boix. A més, l'Ajuntament de Burriana, a través de la mateixa regidoria de Falles, ha repartit entre les diferents comissions falleres pals de selfie per a difondre mitjançant fotografies o vídeos els monuments fallers, i les diferents activitats i esdeveniments que s'han realitzat durant les festes de San José, per a poder difondre-ho posteriorment amb el #burrianaenfalles. “Una iniciativa nova que ha pretés des del primer moment augmentar la visibilitat de la nostra ciutat i l'atracció de visitants de localitats pròximes a les nostres festes”, ha valorat Boix.

Informe d'actuacions Policia Local

Respecte a les dades recopilades per la Policia Local, cal destacar que “han sigut unes celebracions més multitudinàries i alhora, més cíviques. Així ho desprenen les estadístiques d'una disminució considerable del nombre de queixes veïnals en els avisos relacionats amb casals, disminuint en més del 40% respecte a l'any anterior”, ha detallat el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Ferrándiz. Segons l'informe d'incidències s'ha augmentat el nombre de denúncies de trànsit mentre s'ha disminuït la quantitat de vehicles retirats per grua respecte a l'edició anterior. Quant al nombre d'assistències sanitàries en un lloc públic, hi ha hagut un descens del 54% respecte a 2023, sent 5 intervencions dels professionals sanitaris enfront d'11 de l'any anterior.

 

 

 

Balanç positiu

“L'èxit d'aquestes Falles 2024 ha sigut que l'equip de Govern ha cuidat cada detall omplint la ciutat i penjant el cartell de complet de la nostra hostaleria i hotels durant la setmana gran de Falles”, ha defensat l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, qui ha relatat “els nombrosos missatges rebuts de gent sobre la dificultat que han tingut per a arribar a la nostra ciutat o trobar aparcament en anar a gaudir de les nostres festes el passat cap de setmana”. D'acord amb les dades positives sobre assistència, facturació de l'hostaleria i civisme per part de la ciutadania, Monferrer ha conclòs afegint que “Burriana està despertant i recuperant el protagonisme que mai degué perdre a la nostra província amb unes Falles 2024 de rècord”.