Les 18 comissions falleres del municipi recullen 3.423 fallers censats en la Junta Local Fallera

 

Burriana.- (12-03-24). A menys d'una setmana que s'inicie la setmana gran de les festes josefines en la capital de la Plana Baixa, el nombre total de persones inscrites en les comissions falleres del municipi, segons el cens faller de Burriana ascendeix a 3.423 fallers, dels quals 2.837 són adults i 586 són menors.

 

Els més de tres mil fallers censats, comptabilitzats després de l'última actualització dels registres de la Junta Local Fallera, representa més del 10% de la població de Burriana. El que denota que una quantitat ressenyable de ciutadans que participen de la festa o estan directament vinculats amb alguna de les 18 comissions falleres existents en un municipi que compta amb quasi 100 anys d'història en les Falles, i que, a més, es troba entre els deu municipis amb més comissions falleres censades en les més de 90 poblacions que celebren les Falles en la Comunitat Valenciana.

 

Segons ha explicat la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Paloma Boix, “aquestes dades suposen una bona notícia per al món faller ja que es pot constatar que la ciutadania continua participant d'aquesta festa tan lligada a la història del nostre municipi i mostra un fort interés per mantindre vives nostra tradicions i folklore valencià.”. Així doncs, Boix ha volgut agrair “a tots els fallers i veïns dels barris que mouen aquesta celebració que aconsegueixen fer que continue viva any rere any”.