• L'equip de Govern ha mantingut una reunió amb l'administradora concursal de l'empresa urbanitzadora mentres espera conéixer l'estat i nivell d'execució d'obres en el PAI

 

Burriana (29-02-24).- L'Ajuntament de Burriana continua avançant per a dur a terme la liquidació amb l'agent urbanitzador de Sant Gregori i per a això, membres de l'equip de Govern, juntament amb tècnics municipals s'han reunit amb l'administradora concursal de l'empresa urbanitzadora. Un tràmit i un obstacle més pel qual ha de passar el macroprojecte amb el qual es pretén urbanitzar més de 2,5 milions de metres quadrats en el litoral del municipi, fruit de la fallida de l'antiga empresa urbanitzadora. A la trobada, han acudit per primera vegada, els advocats experts en temes mercantils i en concurs de creditors contractats per l'actual equip de Govern per a defendre els interessos del consistori mitjançant l'assistència jurídica en tot el procés.

 

Processos que requerixen aprovació del Ple

 

El passat 30 de novembre, es va aprovar en ple l'execució de la sentència del TSJCV, fent efectiva la retirada de la condició d'agent urbanitzador de la promotora Urbanització Golf Sant Gregori i la confiscació de les garanties que va depositar pel projecte, per valor de 8,5 milions d'euros. El que va suposar, a efectes pràctics, tornar a l'escenari de 2016 i anul·lar totes les decisions preses per l'anterior equip de Govern, format per PSPV i Compromís, durant els últims 8 anys.

 

Així mateix, durant este mateix mes de febrer i través d'un Ple Extraordinari, es va aprovar la inadmissió del recurs interposat per l'entitat avaladora del projecte PAI Sant Gregori, com a successora de Bankia, concedint un nou termini per a la reposició dels fons públics en favor de l'Ajuntament de Burriana per un total de 8.647.220, 34 euros i un import del recàrrec de constrenyiment per 864.726,21 euros. Així, l'òrgan de màxima representació política dels ciutadans en el govern municipal, conformat per l'alcalde i els regidors, van aprovar la inadmissió del recurs notificant a l'entitat financera que com a acte dictat en execució de sentència no cap la interposició de cap recurs. Així mateix, el document arreplega l'advertiment que, de no fer l'ingrés en els terminis establits, es procedirà a exigir les quantitats degudes mitjançant el procés executiu previst en la legislació vigent.

 

Peritació per a conéixer l'estat actual del PAI

 

I, paral·lelament a tot este procés, el consistori està duent a terme una peritació per una empresa externa per a conéixer l'estat exacte d'execució del PAI, defendre els interessos dels propietaris afectats i tindre la informació precisa amb l'objectiu de liquidar a l'antiga empresa urbanitzadora que actualment es troba en concurs de creditors. Per a això, s'ha realitzat un contracte per a la comprovació i verificació de les obres realment executades de la Urbanització Golf Sant Gregori, situat en el nord de la desembocadura del Clot de la Mare de Déu, i que fins a la data en la qual adquirix fermesa la sentència del TSJCV, anul·lant l'acord transaccional, es tenia una constància de percentatge d'obra executada del 7, 8403%, dels quasi 120 milions d'euros del projecte, que ara es comprovaran de manera minuciosa.

 

Informe empresa experta en urbanisme i escenaris que podrien donar llum verda al megaprojecte

 

Una situació complexa la de Sant Gregori, ja que en l'informe elaborat per a l'actual equip de Govern per una empresa experta en urbanisme es desaconsellava una nova llicència a un nou agent urbanitzador a causa dels diferents problemes judicials que s'arrosseguen durant anys i que han provocat el desprestigi mediàtic generant una mala imatge per a la hipotètica entrada de futurs inversors.

La solució al projecte del litoral està lluny de resoldre's ja que tampoc és una opció factible per al consistori abandonar el projecte, ja que suposaria centenars de demandes milionàries. Entre les opcions que semblen encaixar i que va aconsellar este informe per al macroprojecte és l'opció d'una gestió directa per part del consistori per a desenvolupar el PAI, ja que generaria major confiança als inversors i donaria major solidesa jurídica a Sant Gregori. Este es el llarg procés al qual s'enfronta l'actual equip de Govern i que haurà de plantejar-se una vegada es quantifiquen les obres i es puga procedir a la liquidació amb l'antiga empresa urbanitzadora.

 

Aquest Ajuntament lluitarà fins al final perquè el PAI Sant Gregori no decaiga i hipoteque el futur de les pròximes generacions. Este projecte és una gran oportunitat per a impulsar el turisme i farem tot el possible per tirar-lo avant però sempre, amb la màxima transparència, confiant en el criteri dels tècnics municipals i mirant per l'interés general de Burriana juntament amb el dels propietaris afectats per una nefasta gestió del PAI ”, ha valorat l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí.