La iniciativa es desenvoluparà la setmana del 26 de febrer al 3 de març davant la preocupació veïnal de les infraccions dels usuaris per la proliferació d'aquests vehicles

 

Burriana (24.02.24).- La Policia Local de Burriana iniciarà una campanya de vigilància i control de l'ús de patinets elèctrics la setmana vinent en el municipi. Els Vehicles de Mobilitat Personal (o *VMP, entre ells, els patinets elèctrics) són vehicles d'una o més rodes dotades d'una única plaça i propulsats exclusivament per motors elèctrics amb una velocitat màxima per disseny compresa entre 6 i 25 km/h.

 

Aquesta campanya per part de la Policia Local es desenvoluparà la setmana, del 26 de febrer al 3 de març, perquè “aquest equip de Govern és conscient de la preocupació existent entre els veïns per la proliferació de vehicles de mobilitat personal (patinets elèctrics), i les infraccions detectades per la circulació dels mateixos per les vies públiques, com a circular per les voreres, en contra direcció, no portar llums o peça reflectora de nit, circular dues persones o ús d'auriculars entre altres”, ha explicat el regidor de seguretat ciutadana Antonio Ferrándiz.

 

Cal recordar, abans de circular que és important conéixer les normes que han de complir els usuaris dels vehicles de mobilitat personal (VMP) en els seus desplaçaments urbans i fer-ho de manera segura. En 2023, es van registrar 297 sinistres relacionats amb patinets elèctrics, en els quals 187 persones van patir lesions i 12 van perdre la vida (11 conductors d'aquests vehicles i 1 vianant). “Està prohibit que els VMP vagen per voreres, zones per als vianants, passos de travessia, autopistes, autovies o vies interurbanes. Els usuaris d'aquests vehicles han de seguir les normes de trànsit i principalment les establides pel Reglament General de Circulació, i per això vigilarem el bon ús d'aquest tipus de transport urbà”, ha indicat Ferrándiz.