Esta vesprada s'ha celebrat el Pregó, que ha sigut a càrrec de Paula Vidal, la primera dona en la història de Burriana en ostentar el càrrec de pregonera. Després de la recollida de les Reines Falleres de Burriana 2024, Laia Molina i Anna Solà, s'ha declamat el Pregó per primera vegada en la Llar Fallera.

Posteriorment, s'ha procedit de nou a la seua lectura en diferents emplaçaments de la ciutat on s'han anat incorporant progressivament els representants de cadascuna de les 18 comissions falleres, en una desfilada encapçalada per l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, la regidora de Falles, Paloma Boix, i les màximes representants de les festes josefinas d'este exercici.

D'esta manera, Paula Vidal ha anunciat als burrianencs l'arribada de la gran setmana fallera i ha destacat la labor dels fallers i falleres que amb el seu treball i esforç aconseguixen tirar avant una festa que és un model fidel a les seues tradicions i que posseïx un fort arrelament en la nostra població, segons ha declamat amb els emotius versos del seu discurs.

La desfilada ha conclòs en la Plaça Major de Burriana reunint a centenars de persones de la comunitat fallera, on des del balcó de l'Ajuntament, les Reines Falleres han realitzat la tan esperada Crida, en la que han animat als veïns del municipi a participar en les Falles. I com a novetat, enguany per primera vegada, l'alcalde ha cedit el tancament de l'acte a les màximes representants.

Així doncs, amb este preludi faller, s'inicien de manera oficial les festes josefines, que comptaran amb un mes sencer dedicat a les Falles de Burriana, que recentment s'ha sol·licitat declarar-les com a Festes d'Interés Turístic Autonòmic.