Després de la signatura de l'acta de comprovació del replanteig s'han iniciat les actuacions de desbrossament del terreny que donen principi a les obres

 

Burriana (14.02.24).-L'Ajuntament de Burriana ha iniciat les obres dels caragols d'Arquimedes a la Serratella. Després de la signatura de l'acta de comprovació del replanteig s'han iniciat les actuacions de desbrossament del terreny que donen principi a les obres que instal·laran els caragols d'Arquimedes a la Serratella, amb l'objectiu de pal·liar la problemàtica de les inundacions en aquesta zona.

Unes obres que avancen segons el que es preveu, ja que la setmana passada va tindre lloc la signatura de les expropiacions dels terrenys necessàries que donaven llum verda als treballs en el litoral.

Cal recordar que el primer lot de “Obra civil i equips”, es va adjudicar per 686.510,73 euros amb un termini d'execució de 7 mesos, que permetrà elevar en episodis de pluges torrencials l'aigua cap a la mar. Quant al segon lot de “Instal·lació dels caragols d'Arquimedes”, va ser adjudicat per un valor de 443. 745,42 € i un termini d'execució de 5 mesos.

Els caragols d'Arquimedes serviran per a salvar l'elevació de la terra enfront de la costa, la qual cosa impedeix l'evacuació d'aigües. Cadascun d'ells té 1.900 mm de diàmetre i és capaç d'evacuar 1.000 litres d'aigua per segon. Així doncs, amb aquesta obra es pretén recuperar el sistema de drenatge a la mar entre el Camí Ballester i la Coixa, on fa dècades van ser tancades les goles que abocaven l'aigua al Mediterrani.

“Burriana està d'enhorabona perquè han començat les obres i actuacions en el litoral sud del municipi que permetran elevar en episodis de pluges torrencials l'aigua cap a la mar, pal·liant els efectes de les possibles inundacions que han vingut castigant tota la zona de la Serratella”, ha explicat l'alcalde de Borriana, Jorge Monferrer Daudí. Per part seua, el regidor d'Obres Públiques, Juan Canós, ha recalcat “el compromís d'aquest equip de Govern per dotar a Burriana d'infraestructures necessàries per a afrontar els episodis d'inundacions. Hem tirat avant amb celeritat els caragols d'Arquimedes, així com iniciat la primera fase de la xarxa de pluvials en l'avinguda Tarancón, un macroprojecte per a la construcció d'una Xarxa Separativa de Drenatge d'Aigües Pluvials que es desenvoluparà durant tres anualitats i que a la seua fi haurà aconseguit un import total pròxim als 3.200.000 €”.