L'avaluació serà un estudi detallat que requerirà de treballs abans, durant i després de la pròxima edició del festival en la localitat

Burriana (05.02.24). L'Ajuntament de Burriana ha confiat finalment a la Universitat Jaume I (UJI), l'auditoria sobre l'impacte econòmic, mig ambiental i reputacional per al municipi de la celebració del festival de música Arenal Sound. La celebració d'aquests macro esdeveniments té repercussions múltiples i variades que l'auditoria descobrirà a través d'una sèrie de treballs que es realitzaran abans, durant i després de l'edició de l'Arenal Sound 2024.

Una sèrie d'enquestes i estudis que revelaran l'impacte econòmic directe, indirecte i induït i que, per tant, tindran en compte elements com les despeses que l'organització realitza en la localitat, la despesa que fan els assistents al recinte del festival, així com l'impacte de l'efecte arrossegue sobre el teixit productiu local. A més, tindrà en compte els aspectes mig ambientals com el consum de recursos naturals, la contaminació, el soroll o la generació de residus. Finalment, l'encàrrec a l'UJI també analitzarà en quina mesura la realització del festival Arenal Sound contribueix a una major visibilitat de la localitat de Burriana, tant a nivell nacional com internacional, i si això ajuda a mitjà i llarg termini a la revitalització de l'economia local.

Per a aconseguir tota la informació necessària, l'UJI determinarà l'abast de l'estudi i la identificació dels grups d'interés, per a posteriorment. realitzar enquestes i qüestionaris que requeriran de treballs abans, durant i després de la pròxima edició del festival a tots els actors implicats. L'objectiu de l'auditoria és analitzar les dades obtingudes i elaborar un informe amb els resultats per a l'equip de Govern de l'Ajuntament de Burriana.

“Aquest equip de Govern ha vingut per a complir cadascuna de les seues promeses i l'auditoria del festival és una més de totes les que durem a terme”, ha explicat l'alcalde Jorge Monferrer Daudí, qui ha valorat que “la repercussió real d'un esdeveniment de l'envergadura de l'Arenal Sound hauria d'haver-se conegut molt abans perquè el festival porta en el nostre municipi des de 2010”. “Conéixer al detall la repercussió econòmica, mig ambiental i reputacional de l'Arenal Sound ens permetrà poder prendre decisions o canvis amb l'objectiu d'atraure turisme i continuar treballant en benefici de l'interés general de Burriana”, ha afirmat Monferrer.