- La iniciativa plantarà més de 200 exemplars que va perdre el municipi durant els episodis de fortes ratxes de vent i pluges torrencials

- En la campanya que durarà fins al mes de març participen a prop 500 escolars de 9 centres educatius d'Infantil, Primària i Secundària

 

Burriana (4.02.24). L'equip de Govern de l'Ajuntament de Burriana s'ha proposat com a objectiu de la campanya del Dia de l'Arbre reposar tots els exemplars caiguts en la localitat durant la rebentada tèrmica del passat mes de setembre. Una iniciativa que plantarà més de 200 arbres a la ciutat, per a compensar les terribles conseqüències en l'arbratge de les fortes ratxes de vent i les pluges torrencials.

En les activitats per a la repoblació, a més de les organitzades pel Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars format pels pels ajuntaments de Vila-real, Almassora i Burriana, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana que van tindre lloc dimecres passat 31 de gener, se sumaran les activitats previstes en els pròxims dos mesos per a la campanya del Dia de l'Arbre a Burriana. Un conjunt d'iniciatives en les quals participen prop de 500 xiquets de 9 centres educatius d'Infantil, Primària i Secundària del municipi, concretament, el CEE Pla de Hortolans, els CEIP Pare Vilallonga, Novenes de Calatrava, Roca i Alcaide, Josep Iturbi, Cardenal Tarancón, el col·legi Salesians, i els IES Llombai i Jaume I.

La campanya del Dia de l'Arbre, a més del treball propi de reforestació, comporta la implicació dels escolars i del professorat dels centres educatius, la qual cosa suposa un “escenari ideal per a crear consciència a les futures generacions sobre la importància de cuidar el medi ambient i potenciar conductes capaces de frenar el canvi climàtic”, ha explicat la regidor de Medi Ambient, Noelia Perís.

Peris ha subratllat que “les activitats que es realitzen fins al mes de març serveixen perquè els ciutadans coneguen i siguen conscients de la importància de la conservació dels espais naturals i de mantindre les espècies autòctones que són aquelles que millor poden créixer i sobreviure en els espais naturals del nostre municipi”. Així mateix, Peris ha assegurat que “aquesta edició, a més de repoblar els arbres caiguts durant la rebentada tèrmica, va apostar per aconseguir una Burriana més verda, respectuosa i sostenible amb el medi ambient”.