Els veïns han pogut gaudir d'un esmorzar popular gràcies als entrepans, que membres de l'Ajuntament, juntament amb les Reines Falleres de 2024 i integrants de la Junta Local Fallera i la Comissió del Bou han anat repartint des de primera hora del matí

Burriana (03.02.24).- Milers de persones han acudit aquest matí a la tradicional “Font del Vi” amb motiu de la celebració del Dia de Sant Blai, patró de Borriana, una de les cites ineludibles d'aquestes celebracions, organitzada per l'Ajuntament de Burriana a través de la regidoria de Festes, encapçalada per Paloma Boix, i que tots els anys rep una gran afluència de ciutadans de Burriana i municipis veïns.

Amb el trasllat en processó de la imatge de Sant Blai des de l'ermita fins a la Basílica d'El Salvador, celebrat ahir a la vesprada, s'ha iniciat la jornada festiva local del cap de setmana en honor al patró de Burriana, i que té el seu cim dels festejos durant el dia de hui, 3 de febrer, dia del sant patró.

Al llarg de la jornada, els assistents s'han acostat fins als voltants de l'ermita de Sant Blai per a omplir els seus gots del vi que ha anat emanant de la font coronada amb l'escut de Burriana, una tradició en el municipi que es remunta al 1854. I per a totes aquelles persones que no poden consumir vi, també s'ha distribuït suc de taronja natural.

A més, els veïns han pogut gaudir d'un esmorzar popular gràcies als entrepans, preparats a base de llonganissa, que membres de l'Ajuntament, juntament amb les Reines Falleres de 2024, Laia Molina i Anna Solà, Corts d'Honor i integrants de la Junta Local Fallera i la Comissió del Bou han anat repartint des de primera hora del matí; així com de taronges flambeadas com a postres, elaborades per l'Associació d'Hostaleria. Des de la regidoria de Turisme, liderada per Noelia Peris, s'ha fet lliurament a les persones encarregades de proporcionar aquests aliments als assistents, de davantals amb el disseny elaborat per a aquesta edició de la Font del Vi 2024.

El matí ha estat amenitzada per la lectura de poemes de Carmen Abad Andrés i Batiste “el Bessó”, i l'actuació de l'alumnat de Balls Tradicionals Valencians del Centre Municipal dels Arts Rafel Martí de Viciana. També, els més xicotets han pogut gaudir de les activitats i jocs infantils programats en la zona al costat de la font.

A l'acte han acudit l'alcalde de Borriana, Jorge Monferrer Daudí, la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina i la delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat, el senador, Vicente Tejedo Tormo, directors generals de la Generalitat, diputats de la institució provincial, així com membres de l'equip de Govern i edils de la corporació. “Agraïm el compromís i el suport de la Diputació de Castelló per a aconseguir el reconeixement de Festa d'Interés Turístic Autonòmic a les nostres Falles, La Font del Vi i les Creus de Maig”, ha explicat el Monferrer.

“Burriana ha decidit apostar per les seues festes perquè ofereixen a la ciutat una especial rellevància des del punt de vista turístic i posen en valor la nostra cultura i tradicions”, ha conclòs l'alcalde de Burriana.