Burriana (27.01.24).- El folklore i la tradició ocupen un lloc destacat en la programació de les festivitats patronals en honor a Sant Blai amb el “XVII Aplec de Gegants i Cabuts’”, que s'ha celebrat al llarg del dia de hui amb un ampli ventall d'activitats per a tots els públics.

Els actes que ha programat l'Ajuntament de Burriana, a través de la regidoria de Cultura, han iniciat a les 11h. en la Plaça de la Mercè amb el taller de cabuts i on els més xicotets han participat aprenent i elaborant els seus propis “cabuts”. Posteriorment s'ha realitzat una desfilada i el nomenament del Geganter d’Honor.

A les 17:00h., com cúlmen de la jornada festiva, ha tingut lloc la desfilada de Gegants i Cabuts, que ha congregat prop d'un centenar de capgrossos i gegants als carrers i places de la ciutat. La tradicional desfilada s'ha iniciat en la Plaça de la Mercè, i ha recorregut els carrers La Tanda, l’Escorredor i El Raval, fins a finalitzar en la Plaça Major, on s'ha realitzat una exhibició de danses populars tradicionals en la “Dansà Final”.

A més de la “Associació de Gegants i Cabuts” de Burriana, en aquesta edició han participat altres associacions, collas i grups de municipis veïns com, Alcorisa, Almassora, Canet d'en Berenguer, la Ràpita, Rubí, la Seu d'Urgell, la Vall d'Uixó i la Vilavella.

Als actes d'aquest dissabte han acudit l'alcalde Jorge Monferrer Daudí junt membres de l'equip de govern i de la corporació municipal.