Les sentències del TSJCV reconeixen el dret dels propietaris pel cobrament indegut de la quota 00 del projecte d'urbanització.

Les resolucions del conjunt de propietaris per quotes indegudes podrien aconseguir els 10 milions d'euros

Burriana (20.01.24).- Burriana ha començat a rebre les primeres sentències a favor dels propietaris afectats pel projecte del PAI Sant Gregori. Les demandes a les quals ha donat resposta el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana TSJCV, reconeixen el dret dels amos dels terrenys a cobrar de l'Ajuntament de Burriana, per valor de 1,5 milions d'euros, les quantitats per pagaments efectuats per les quota 00 del projecte d'urbanització, més els interessos corresponents.

Una situació esperada per part de l'equip de Govern després de la demolidora sentència del TSJCV que va anul·lar tots els passos donats durant els últims huit anys per l'anterior equip de Govern, format per PSVP i Compromís. Un escenari per al qual s'ha estat preparant l'actual equip de Govern, i és per això, que una de les primeres decisions, després del canvi de sigles produït les passades eleccions municipals, va ser contractar una empresa experta en urbanisme valencià per a conéixer en quina situació es trobava el procés i quines eren les opcions més viables que s'obrien per al nou Govern municipal. A més, l'executiu municipal liderat per Jorge Monferrer ha celebrat reunions amb totes les parts implicades en el procés juntament amb els tècnics municipals. “La vertadera herència del govern bipartit d'esquerres és el desastre urbanístic, la judicialització i la paralització d'un projecte de 2,5 milions de metres quadrats de superfície enfront del litoral, que representava una peça essencial per al desenvolupament turístic que Burriana necessita amb urgència”, ha valorat l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí.

El futur del projecte de Sant Gregori és incert, però entre les opcions que revelava l'informe encarregat a l'empresa experta, s'aconsellava la gestió directa per part del Consistori per a evitar centenars de demandes patrimonials milionàries i oferir la màxima seguretat jurídica al futur desenvolupament de Sant Gregori.

“Burriana està rebent les primeres sentències del desastre de Sant Gregori que poden hipotecar el futur de la ciutat i de les pròximes generacions. Si no donem amb una solució adequada a la nefasta herència que ens han deixat a tots els habitants de Burriana, aquest projecte, pot provocar centenars de demandes al Consistori per un valor milionari que poden causar fins i tot la fallida de l'administració”, ha explicat Monferrer. A les primeres sentències rebudes, per valor de 1,5 milions d'euros, caldria sumar les que puguen arribar de la resta de propietàries per eixes quotes indegudes, existint la possibilitat d'arribar a aconseguir només per devolució de quotes, una quantia aproximada de més de 10 milions d'euros.

Aquest Ajuntament lluitarà fins al final perquè el PAI Sant Gregori no decaiga i hipoteque el nostre futur llastrant moltes inversions que necessita la ciutat", ha resolt l'alcalde.