El futur emplaçament serà lluny de la costa de Burriana i del nucli urbà segons les primeres peticions entre els tècnics del Consistori i la EPSAR

Burriana (28.10.23).- Burriana treballa al costat de EPSAR, l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana, per a trobar la millor ubicació possible per a la nova depuradora. La infraestructura que va ser anunciada recentment per la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, és una prioritat per al municipi i ja s'estan fent els primers treballs i peticions entre els tècnics municipals i la EPSAR per a trobar un nou emplaçament. Actualment, des del consistori s'han proposat set alternatives diferents per a la ubicació de la futura depuradora.

Cal recordar, que l'actual depuradora, construïda l'any 1982 en la zona de la Serratella-Els Arcs, es troba pràcticament obsoleta i ha sigut sotmesa a reparacions periòdiques que no han permés resoldre els problemes, tant d'avaries com de males olors. La construcció de la nova depuradora assegurarà el desenvolupament de nous sectors urbanístics, garantint el tractament adequat d'aigües residuals i reutilitzant aquestes aigües per a l'ús de reg en l'agricultura, en lloc de ser abocades a la mar com ve ocorrent durant els últims anys.

“La prioritat de Burriana és que l'emplaçament de la nova depuradora siga lluny de la nostra costa i del nucli urbà per a potenciar la nostra transformació turística i evitar futures molèsties als veïns”, ha explicat l'alcalde de Burriana i regidor de Grans Projectes, Jorge Monferrer Daudí. “Després de dècades de demandes veïnals exigint aquesta infraestructura, per fi fem els primers passos per a acabar amb esta reivindicació històrica i portar la major inversió de la Generalitat a Burriana”, ha explicat l'alcalde, qui ha afegit que “la nova depuradora serà en la millor ubicació possible i ens dona l'oportunitat d'iniciar la recuperació de la zona sud del litoral de Burriana tants anys oblidada”.