Totes les activitats seran gratuïtes dissabte que ve en horari de 10:00h a 13:00h

Burriana (27.09.23).- L'Ajuntament de Burriana celebra el Dia Mundial del Turisme amb una jornada de portes obertes que permetrà accedir al Campanar, l'absis de la Basílica El Salvador, la Torre medieval de la Jueria i el Refugi antiaeri. Llocs emblemàtics i que formen part de la història de la ciutat que, normalment romanen tancats al públic, podran visitar-se dissabte que ve 30 de setembre, en horari de 10:00h a 13:00h. A més, durant la vesprada del mateix dissabte, tindrà lloc una visita guiada per la Burriana Modernista, un itinerari totalment gratuït que aconsegueix reviure una època daurada del municipi on la riquesa queda reflectida en l'elegant arquitectura i decoració. Una etapa de la segona meitat del segle XIX, que a causa del desenvolupament del comerç de la taronja i la riquesa propiciada va permetre que comerciants pròspers renovaren els seus habitatges i crearen noves construccions modernistes, que hui dia encara es conserven, com el Mercat Central, l'actual Club 53, el Quiosc i el Templet de la música del Camí d’Onda, entre altres edificacions de la ciutat.

Així, amb aquesta especial jornada de portes obertes, l'Ajuntament de Burriana vol celebrar juntament amb veïns i visitants de la localitat, el Dia Internacional del Turisme, que enguany centra el seu lema en el “Turisme i Inversions Verdes”, per a destacar la importància d'impulsar un turisme sostenible i respectuós amb el Medi Ambient. Un dia assenyalat per a promoure pràctiques turístiques que no sols generen beneficis econòmics, sinó que també minimitzen l'impacte negatiu en l'entorn natural i fomenten la inversió en projectes sostenibles.

“Les jornades de portes obertes són una oportunitat per a descobrir la bellesa arquitectònica de Burriana. Per a celebrar el Dia Mundial del Turisme hem preparat algunes sorpreses fora de la programació habitual per a veïns i visitants, entre els quals cal destacar l'accés al cercle fruiter en la visita guiada per al dissabte, on es podrà gaudir de l'edifici d'estil modernista valencià que es troba entre els més singulars i millor conservats d'aquest estil a la ciutat”, ha valorat la regidor de Turisme, Noelia Perís.