L'empresa de neteja municipal manté els torns i càrrega de treball durant els dos primers dies de festival, mentre que el treball conjunt de Policia Local i Autonòmica manté a ratlla la venda ambulant il·legal

La intensa campanya de neteja que durant els dies de celebració de l'Arenal Sound duu a terme l'empresa adjudicatària del servei ha fet que durant els dos primers dies de festival les zones properes als concerts i als càmpings queden completament netes a primera hora del matí. A més dels serveis especials contractats des de la direcció del festival per mantenir de forma higiènica l'interior de les instal·lacions, els serveis de neteja municipal s'asseguren que abans de les deu del matí les restes d'envasos, plàstics o residus orgànics queden retirats per complet en el conjunt del districte marítim. Així, durant els dos matins en les quals prop de 20.000 seguidors ja s'han instal·lat a la ciutat, el servei de neteja realitza les labors de retirada de residus, descàrrega i neteja de contenidors i recollida manual dels residus que s'han abandonat durant la nit.
Tant des de l'àrea de Sanitat del consistori com des de la coordinació dels serveis de neteja que es duen a terme durant el festival, s'ha volgut posar l'accent principalment en “la importància de combinar la dotació de serveis com s'ha fet a l'hora d'intensificar les labors de neteja, amb la conscienciació per part dels assistents al festival. Sense la col·laboració directa a l'hora de dipositar els residus en les papereres, contenidors i borses instal·lats especialment per evitar embrutar l'entorn”.
Des del consistori es vol fer una crida perquè l'assistència de prop de 50.000 persones durant el festival no supose una afecció directa a l'entorn tant natural com urbà en el qual se celebra l'Arenal Sound.
D'altra banda, una altra de les problemàtiques que els diferents cossos i forces de seguretat han atallat d'arrel des d'hores abans de l'inici del festival és la venda ambulant il·legal. Durant la segona jornada de festival, la Policia Autonòmica, en coordinació amb els agents locals, han continuat aprehenent el material de tots i cadascun dels venedors ambulants que pretenien vendre els seus productes en la via pública sense cap tipus de llicència ni permís. Així, s'han seguit retirant de la circulació desenes de quilos de carn i d'altres d'ampolles i envasos que es pretenien posar a la venda de forma il·legal. Fins i tot durant la jornada d'avui, s'han retirat diverses planxes de cuina i nombroses bombones de gas butà que s'anaven a utilitzar durant els propers dies de festival.