Delegació de Govern, Generalitat i Ajuntament coordinaran a Policia Local, Autonòmica, Nacional, Guàrdia Civil, Protecció Civil i Bombers per rebaixar el nivell de queixes i criminalitat com ja es va aconseguir en la passada edició de 2015

L'Ajuntament de Borriana, la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana, la Subdelegació de Govern a Castelló i la Direcció General de Justícia s'han reunit avui en la Junta Local de Seguretat per establir els protocols i mitjans amb els quals es dotarà a la propera edició del festival Arenal Sound. Ha estat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont qui en primera instància ha volgut “agrair la coordinació entre els poders públics per assegurar la seguretat i també el compliment íntegre de la legalitat durant els dies del festival”. Tal com ha detallat el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, en l'inici de la roda de premsa posterior a la Junta de Seguretat, “el dispositiu de seguretat que s'ha acordat per als dies de celebració del festival serà d'un total de 698 serveis de Guàrdia Civil i de 108 entre Policia Nacional i Autonòmica”.
Per la seva banda, el Director Territorial de Seguretat, Adolf Sanmartín, també ha parlat de el “important esforç que es farà a nivell de centres sanitaris tant a l'Hospital de la Plana com en els diferents ambulatoris de la ciutat”. A més, també ha volgut deixar clar que “l'autorització que depèn de Generalitat per a la celebració del festival arribarà de forma imminent, encara que el treball previ de seguretat ja està fet”.
Per la seva banda, el regidor de Policia de l'Ajuntament de Borriana, Javier Gual, ha explicat que “el total de serveis que es prestaran des de la Policia Local de Borriana serà de 577, per la qual cosa el total d'efectius que durant tots els dies de festival s'elevarà fins a 1.383. Amb això pretenem assegurar tant la seguretat i els drets dels veïns com també, el dret a l'entreteniment dels assistents al festival”.