Sentencia favorable al Ayuntamiento sobre el PAI Sant Gregori
  • La fallada de jutge reconeix que la decisió adoptada pel Ple “no resulta arbitrària”
  • Confirma que es motiva degudament que és “l'interès general el que guia l'actuació administrativa en estimar el recurs de la Urbanitzadora”

  • A més, condemna els demandants a pagar les costes


L'equip de govern municipal de Borriana ha mostrat la seua satisfacció per la sentència del Jutjat contenciós administratiu número 1 de Castelló que inadmet i desestima els recursos contra l'acord transaccional de l'Ajuntament de Borriana pel projecte urbanístic del PAI Sant Gregori i condemna als demandants a pagar les costes..

Segons han valorat des de l'executiu municipal, la fallada de jutge reconeix que la decisió adoptada pel Ple “no resulta arbitrària” i confirma que es motiva degudament que és “l'interès general el que guia l'actuació administrativa en estimar el recurs de la Urbanitzadora”.

Igualment, han apreciat que la sentència considera que l'acord “està ben adoptat i justificat”, perquè si s'haguera tornat a iniciar el procediment com pretén l'oposició no satisfaria l'interès públic, perquè la nova programació segons dicta la sentència “hauria de sotmetre's necessàriament a la legislació actual, la qual cosa derivaria en una prolongada tramitació, que de cap manera, garantiria que culminara amb èxit”.

A més, la sentència remet a les paraules de la a Associació de Propietaris a favor del Pai Sant Gregori Golf, que defensen que “tant l'interès públic com l'interès de la resta de propietaris afectats pel PAI se satisfà en major i millor mesura amb la represa i efectiva execució del planejament urbanístic aprovat”.

També cal destacar que la sentència posa de manifest que “la salvaguarda de l'interès públic en l'acord transaccional és clau, si es considera, no solament el relatiu a les garanties de viabilitat econòmica per al desenvolupament de l'actuació oferida per l'Urbanitzador, sinó també les contraprestacions i millores oferides i imposades per l'Ajuntament”.

Quant als informes externs, la fallada avala que es prenguen les decisions sobre aquesta base “si són correctes i molt fonamentats malgrat que poden haver-hi informes municipals contraris”.

La resolució judicial suposa, segons el parer del govern municipal, “un suport més per a seguir en la senda de materialitzar el PAI més important del litoral de la costa valenciana”, i obri una finestra futur a l'impacte positiu d'expectatives centrades en el turisme i la reactivació econòmica del municipi.

Cal recordar que l'equip de govern va apostar per desbloquejar el projecte i per mantenir la condició d'agent urbanitzador a la mercantil Urbanització Golf Sant Gregori SA (UGSG), la qual compta amb el suport de l'Associació de Propietaris Sant Gregori i ha complit amb els requisits derivats de l'acord transaccional aprovat al febrer entre l'Ajuntament i la pròpia empresa.

La reactivació de Sant Gregori està emparada per aquests dos informes positius municipals, els quals avalen la seua legalitat i el desenvolupament del projecte pel seu impacte positiu per al municipi, i ara també per la sentència.

A més, tots els acords plenaris adoptats des de l'11 de març de 2016 han sigut favorables a la continuació de Sant Gregori, procés que posa de manifest la voluntat del consistori de vetlar pels interessos dels propietaris i els veïns buscant les millors opcions.

L'Ajuntament de Borriana i la Urbanitzadora Golf Sant Gregori van subscriure l'acta de replanteig, l'últim tràmit per a poder iniciar els treballs d'aquest projecte de dos milions de metres quadrats, que preveu 6.000 habitatges, hotels i un camp de golf, començaran en la costa borrianenca.