Ambdues institucions van acordar, com cada estiu, la cessió de maquinària per a labors de desbrossament i adequació de camins rurals que no s'han pogut realitzar aquest any

L'Ajuntament de Borriana ha tornat a sol·licitar per segona vegada en el que va d'any que la Diputació de Castelló la cessió de maquinària específica per a la neteja de camins i el desbrossament de diferents àrees del municipi. Segons ha explicat el regidor de Via Pública del consistori, Vicent Aparisi, “cada estiu es realitza la col·laboració entre municipi i Diputació perquè es doten les tasques de neteja amb maquinària especialitzada, però en aquesta ocasió i no sabem atenent a quins criteris, l'ens provincial seguix sense fer cas de les peticions que els hem fet”.
Amb l'arribada de l'època estival, municipis com Borriana realitzen de forma anual una campanya prèvia al període de més afluència turística a la zona marítima per adequar camins o realitzar labors de desbrossament. I encara que en totes les campanyes realitzades fins ara no hi havia hagut problemes per a la cessió de maquinària pertanyent a la Diputació, aquest any Borriana continua esperant la dotació de mitjans per poder realitzar aquestes labors. Tal com consta en l'Oficina Auxiliar del Registre Electrònic de la institució provincial, Borriana va sol·licitar el passat 18 de novembre de 2015 la dotació de dues màquines per a les labors de manteniment dels camins. En concret, Borriana limitava la seva petició a una retroexcavadora mixta i una desbrossadora articulada, i tal com explicava Aparisi, “creiem que sempre ens ajustem a les necessitats que tenim, sense demanar més col·laboració que la necessària per utilitzar una maquinària que hauria d'estar al servei de tots les poblacions de la província, i no solament per a algunes”.
Segons el que es va sol·licitar pels serveis tècnics municipals, les labors de condicionament i manteniment havien de realitzar-se en els camins municipals de la Torre d'Onda, Bernús, Rajolí i els carrers Cantàbric i Girona. Mentre, la sol·licitud pel desbrossament de diferents zones corresponia al Camí Vora Riu, Camí Llombai i Camí Fondo, a més de les zones de l'esplanada de l'Arenal i els voltants del col·legi Villa Fàtima i l'Institut.
Malgrat que a inicis d'aquest mateix mes es va atendre a la petició de cessió de la retroexcavadora mixta, una fallada mecànica va obligar a la seva reparació després de la qual “ja no s'ha tornat a comptar amb ella, i l'única explicació que hem rebut és que està en un altre municipi per prioritats que no acabem d'entendre”, tal com va detallar Aparisi, que també ha volgut afegir que “precisament un xicotet incendi sobre el qual vam haver d'actuar el cap de setmana passat es va produir en una de les zones on no hem pogut actuar per falta de mitjans. És una llàstima que havent dut a terme les campanyes de neteja i condicionament per part de l'Ajuntament, precisament les zones en les quals no s'ha actuat per la falta d'aquesta dotació de maquinària siguen les úniques amb el risc d'incendis o de creació de focus de plagues d'animals”.