La regidoria d'Hisenda informa en els dies previs a l'inici del cobrament de l'IBI que de cara al proper any  es mantindran sense alterar els valors catastrals ja que s'han actualitzat fins el 50% del valor de mercat

La regidoria d'Hisenda ha informat que aquesta mateixa setmana començarà a cobrar-se l'Impost de Bens Immobles (IBI) corresponent a l'actual anualitat. I tal i com ha explicat la regidora encarregada de l'àrea econòmica de l'Ajuntament de Borriana, Cristina Rius, “ho farà amb exactament els mateixos imports que el passat any, amb el que podem dir que estem molt satisfets d'haver pogut suportar i congelar la pressió impositiva sobre la ciutadania de Borriana en el primer any del nou govern municipal”.
Ja en la sessió plenària corresponent al mes de juliol celebrada la setmana passada a Borriana, Rius va explicar les raons per les quals “s'ha pogut mantindre congelat el impost, i que gràcies a l'esforç que s'està fent en la gestió municipal podrà mantindre's en el mateix nivell que a 2015”. A més, des de la regidoria d'Hisenda també es recorda als veïns i veïnes de Borriana que a partir del dia 15 d'aquest mateix mes s'inicia el període per al pagament del rebut sobre Bens Immobles, que s'allargarà fins el proper 5 d'octubre d'aquest mateix any. Un dels avantatges al que poden acollir-se tots aquells que han de fer front a l'impost, és estalviar-se fins a un 1% del total a pagar (amb un màxim de 10 euros de descompte) sempre que el pagament es faça de forma domiciliada, amb el que la ciutadania s'estalvia  tant els desplaçament per pagar presencialment l'impost com eixe descompte que es realitza. A més, tal i com també està establert en la normativa de cobrament d'impostos municipals, es pot escollir l'opció de fer el pagament fraccionat en dues parts, així que durant aquest primer mes de juliol s'ingressaria el cinquanta per cent de la quantitat a abonar, i durant el proper mes de setembre l'altra meitat restant d'IBI.
D'altra banda, la màxima responsable de l'àrea, Cristina Rius, ha volgut detallar  la feina realitzada a nivell municipal durant el procés que des de fa tres anys es du a terme per tal d'actualitzar els valors cadastrals. Tal i com ha explicat Rius, “des de 1995 no hi havia cap campanya d'actualització d'eixos valors cadastrals, el que va fer que ara fa tres anys ell govern central instara als municipis a elevar cada any un 10% eixos valors fins que en deu anys estiguera totalment actualitzat”. Per tal que eixa revalorització dels valors cadastrals no acabara afectant directament als veïns de Borriana, Rius ha detallat que “el que hem fet ha sigut rebaixar el tipus de gravamen a aplicar per tal de compensar les revisions a l'alça dels valors cadastrals. Això ens permetrà el proper any que el valor cadastral estiga al 50% del valor de mercat, tal i com ens obliga la llei”. Per tant, Rius ha conclòs que “amb els esforços que estem fent per tal de fer front als deutes heretats dels darrers anys, no entenem com no es valora positivament aquest tipus de congelacions dels impostos. Atenem als pagaments i deutes que ha contragut l'Ajuntament en etapes anteriors i fem tots els esforços per a que no siguen els veïns qui se n'hagen de fer càrrec. Crec que això és una molt bona notícia per a Borriana”.