L'Ajuntament de Borriana continua desenvolupant la Campanya de Vigilància i Tractament de focus de mosquit tigre amb el repartiment de fullets informatius, que inclouen recomanacions i consells dirigits a la ciutadania.

Amb l'edició d'aquests fullets es pretén informar a la població sobre les accions preventives engegades per a evitar la proliferació de mosquits de cara a la temporada estival, així com donar a conèixer la manera de reproducció d'aquest insecte, que cria sobretot en zones privades perquè necessita molt poca quantitat d'aigua per a dipositar els seus ous.

En aquests tríptics, que seran facilitats en les dependències municipals i en els centres de salut, els veïns i veïnes poden trobar recomanacions orientades a minimitzar la presència de mosquits en l'àmbit privat.

A més, la Regidoria de Sanitat ha programat xarrades obertes a la ciutadania durant el mes de maig i juny. La primera d'elles tindrà lloc el pròxim 18 de maig en l'Ajuntament a les 19 hores. Seguidament s'oferiran més xarrades en l'Antiga Escola de Santa Bàrbara, en la Confraria de Pescadors del Port, en el Polifuncional de la Serratella i en el Polifuncional del Grau.

El regidor de Sanitat, Manel Navarro, ha explicat que “els fullets i les xarrades informatives són accions preventives fonamentals, ja que amb elles podem arribar directament a la ciutadania i donar-los a conèixer informació molt útil per a evitar la proliferació de mosquits. Realitzem tractaments setmanals, però necessitem la col·laboració ciutadana per a reduir la presència i les molèsties que ocasionen aquests insectes en els entorns privats”.