Borriana ha rebut la distinció de 2 Banderes Blaves en les seues platges, guardons atorgats per la Fundació d'Educació Ambiental (FEE), i ha obtingut el reconeixement de Sender Blau, impulsat per l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC).

 

 La distinció internacional de Bandera Blava ha sigut atorgada a la Platja del Grau-Malvarrosa i la Platja de l'Arenal, en el marc de la campanya Bandera Blava desenvolupada en 2016 per la FEE, i reconeix l'elevada qualitat de l'aigua d'una platja, així com l'excel·lència en els serveis que es presten als usuaris.

 

Borriana ha rebut, a més, el distintiu de qualitat Sender Blau, que reconeix el treball en la millora i restauració del patrimoni natural i etnològic litoral a l'itinerari del Clot de la Mare de Déu. Els Senders Blaus són itineraris i elements naturals que enllacen platges o ports amb Bandera Blava i contribueixen positivament a l'ús sostenible del litoral a través del compliment d'uns criteris de qualitat que garanteixen la preservació i millora de les condicions ambientals existents.

 

El Sender Blau Clot de la Mare de Deu de Borriana és un dels 7 senderes de la província de Castelló que han obtingut aquest reconeixement, al costat dels municipis d'Orpesa, Castelló de la Plana, Almenara, Peníscola, Alcalá de Xivert i Moncofa.

 

 

El regidor de Medi ambient, Bruno Arnandis, ha explicat que “aquests guardons són un reconeixement a la qualitat i serveis de les nostres platges i a l'esforç realitzat per a fomentar la sostenibilitat de la zona litoral. La distinció Sender Blau ens situa dins del conjunt de municipis que han demostrat que l'entorn litoral és un recurs els elements naturals del qual hem de conservar, divulgar i desenvolupar d'una manera sostenible”.

 

Per la seua banda, el regidor de Turisme, Santiago Zorío, ha mostrat la seua satisfacció pel que aquests guardons representen des del punt de vista turístic. “Aquestes distincions de qualitat aporten un valor afegit molt important a les nostres platges i a l'entorn litoral, i fan que Borriana es consolide com una platja que destaca per la qualitat de les seues aigües i que, a més, ofereix un entorn ideal per a gaudir de la naturalesa. Creiem que hem de seguir conservant i treballant per a millorar les nostres platges i el seu entorn, ja que són un dels grans atractius turístics del nostre municipi”.