El Ayuntamiento expone las 14 propuestas del concurso de ideas para el centro urbano
  • La mostra recull les 14 candidatures que van optar al concurs del consistori, del qual, se’n van ser seleccionades tres: Buris Ana 2030, Palimpsest i Ull de la Vila

  • Es tracta d'una actuació cofinançada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, acompanyada pels regidors d'Urbanisme, Bruno Arnandis, de Cultura i Patrimoni, Vicent Granel, i d'Obres Públiques, Vicent Aparisi, ha visitat l'exposició de les 14 propostes que van optar al concurs d'idees per a l'adequació del centre urbà de la ciutat, del qual es van seleccionar tres projectes: Buris Ana 2030, Palimpsest i Ull de la Vila.

La mostra romandrà exposada des d’avui a la casa de la cultura la Mercè, durant un mes, i podrà ser visitada en horari de 10h a 13h i de 17h a 20h, perquè la ciutadania puga conèixer tant les tres obres guanyadores com la resta de propostes. Les visites estaran adaptades a la normativa sanitària vigent.

L’exposició consta dels panells gràfics descriptius i les memòries de les 14 candidatures del concurs d'idees. Un concurs emmarcat en els preliminars d'un procés “més llarg i complex, que conclourà amb la formalització del projecte definitiu i amb l’execució de les obres”, ha aclarit el regidor d'Urbanisme, Bruno Arnandis.

Amb aquesta iniciativa l'Ajuntament es proposava, ha explicat, “recopilar idees i suggeriments sobre com afrontar la modernització dels espais urbans més representatius de Borriana, amb l'objectiu d'adequar-los a les necessitats, valors i aspiracions de la societat actual”.

Amb les tres propostes seleccionades, en funció de la seua “qualitat”, des de “l'interès espacial i urbà i el compliment del programa de necessitats”, ha precisat el regidor d'Urbanisme, es realitzarà el projecte definitiu.

Així mateix, ha indicat que en l’avaluació també es va considerar “la integritat i coherència constructiva del projecte, la posada en valor de l'espai públic, la qualitat de la imatge de l'edificació i del seu entorn, la viabilitat i funcionalitat tècnica, així com la justificació econòmica de la solució”.

També ha destacat Arnandis, com a element comú en moltes de les solucions plantejades, “l'ús de sistemes urbans de drenatge sostenible (SUDS) i de paviments fotocatalítics capaços de disminuir la contaminació atmosfèrica, encara que l'ús d'aquests últims xoca amb el pla especial del barri antic que obliga a usar pedra natural".

El concurs va comptar amb una dotació econòmica total en concepte de premis de 22.500 euros, que es van repartir entre les tres propostes seleccionades, i el consistori ha adquirit la plena disponibilitat per a, en un futur, desenvolupar o contractar la redacció d'un projecte a partir de les idees desenvolupades en els treballs guanyadors.

Així mateix, el consistori podrà proposar, durant la redacció definitiva del projecte que desenvolupe les idees guanyadores, la introducció de les modificacions que considere oportunes per a “aconseguir una major adequació de l'objecte de l'actuació a les necessitats reals del municipi, sempre que no modifique substancialment les idees guanyadores del concurs”, ha precisat el responsable de l'àrea.

El projecte d'adequació del centre urbà de Borriana és una actuació cofinançada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2024-2020, de l'estratègia EDUSI.