L'Ajuntament de Borriana, a través de l'equip de control de plagues de Facsa, està realitzant batudes intensives en la xarxa de clavegueram a través de l'aplicació d'un tractament preventiu contra rates i panderoles amb l'objectiu de dur a terme les activitats necessàries per a controlar els riscos ambientals als espais públics.

 

 

 

El regidor de Sanitat, Manel Navarro, i el cap de servei de Facsa a Borriana, Rafael Lahuerta, han realitzat una inspecció visual per diverses zones susceptibles d'aplicació per tal de comprovar els resultats satisfactoris del tractament.

 

 

 

Per al control de les plagues s'estan destinant equips especialitzats i amb àmplia experiència en el sector, els quals combinen distints mètodes d'aplicació com la polvorització, i apliquen enceballs rodenticides als col·lectors d'aigües residuals al llarg dels més de 120 km del clavegueram municipal de Borriana i dels 4.800 pous de registre.

 

 

 

Els tractaments, iniciats a la zona de la platja, actualment s'estan aplicant al nucli històric, i la finalització de l'actual batuda està prevista per a principi del mes que ve. Una vegada detectades les zones amb major incidència, es realitzaran continus reforços per evitar la reproducció en la temporada estival.

 

 

 

A més de la labor constant de l'equip especialitzat, des de l'Ajuntament se sol·licita la col·laboració ciutadana i es recomana que els possibles avisos siguen comunicats a l'oficina d'atenció al client de Facsa o al consistori.

  

El regidor de Sanitat, Manel Navarro, ha destacat que “aquests tractaments preventius en la xarxa de clavegueram pretenen eliminar les plagues i limitar la seua reproducció en la temporada estival. Anem a estar molt pendents de l'evolució dels tractaments i a combatre en la mesura del possible la presència d'aquests insectes en espais públics, igual que estem fent amb els mosquits”.