primer consell Borriana

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha anunciat que el municipi acollirà divendres que ve 12 de juliol la reunió del primer ple del Consell itinerant de la nova legislatura. L'acte que estarà presidit pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, comptarà amb la presència dels 11 consellers i conselleres que conformen el nou Govern valencià.
Maria Josep Safont ha mostrat la seua satisfacció davant aquesta decisió de l'executiu perquè “és la primera sessió itinerant que realitza el Consell en aquesta X legislatura i ens complau que per a l'ocasió hagen triat la nostra localitat”, i ha afegit que espera que la trobada servisca a més per a “ acostar les sensibilitats i canalitzar les demandes del poble de Borriana al govern valencià".
La sessió del ple del Consell se celebrarà al Sala de Juntes del Consistori a porta tancada i posteriorment la vicepresidenta i portaveu Mónica Oltra oferirà una roda de premsa en la qual donarà conéixer els acords aconseguits durant la reunió de l'òrgan col·legiat.
És la primera vegada que la ciutat acull la reunió itinerant del ple del Consell, Safont ha assenyalat que a més coincideix amb les dates de celebració del 786 aniversari de la conquesta de Borriana pel rei Jaume I (16-07-1233), que va suposar l'inici de la conquesta de l'antic Regne de València.
L'alcaldessa ha recordat que al febrer de 2007, l'església del Salvador de Borriana ja va ser l'escenari de dues sessions del ple de les Corts Valencianes, “rememorant la cita que ja va tindre lloc l'any 1286, sent rei Alfons III d'Aragó i I de València”.