Unes 400 persones han participat en la primera edició de la Cursa de la Dóna de Borriana, acte organitzat pel Servei Municipal d'Esports i la Regidoria d'Igualtat que forma part de la programació del Dia de la Dóna organitzada en el municipi des del 7 al 13 de març.

La Cursa de la Dóna s'ha iniciat a les 11 hores des de l'Av. Cardenal Vicent Enrique Tarancón, seguint pel Carrer Atenes, Av. París, Calle Brussel·les, Calle Tallín, Calle Hèlsinki, Calle Roma, Calle Madrid, Av. París i Rafael Alberti per a acabar de nou en l'Av. Cardenal Tarancón. Els aficcionats i professionals han participat en la cursa competitiva de 5 km, mentre que la resta de participants s'han inscrit en la caminada popular de 2'5 km.

 Les inscripcions es podien realitzar prèviament en la Piscina Municipal i en diferents comerços del municipi a través d'un donatiu de 5 euros, que s'ha destinat a la Fundació Le Cadó de lluita contra el càncer. Totes les participants han rebut l'obsequi d'una samarreta rosa que han lluït en la carrera.

 Paral·lelament al transcurs de la cursa, s'han organitzat diferents activitats esportives en els voltants de la Piscina Municipal. A partir de les 10 hores ha començat un taller gratuït de pilates i zumba.

Passades les 12 hores ha acabat aquesta primera Cursa de la Dóna, en la qual Paula Catalá García ha guanyat en la categoria Juvenil Dones, seguida per Eva Bort María. En la categoria Sènior Dones, Noemí Lázaro Alarcón ha quedat en primera posició, Rosa Sebastià Palau en segona i Emma Gómez Nicolau en tercera.

 En la categoria Veteranes Dones, Raquel Fornet Doñate s'ha proclamat vencedora, mentre que Madalina Alban i Mar Martínez Ruiz han quedat en segona i tercera posició respectivament. En la categoria Veteranes B Dones, Susana Garí Rodríguez ha aconseguit el primer lloc, Ana Almela Sirvent el segon i Pilar Hernández Anzola el tercer.

La Cursa de la Dóna tanca el programa d'actes dedicat a la dona, que ha inclòs un ampli ventall d'activitats culturals, esportives i infantils per a tots els públics.

 L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la regidora d'Igualtat, Inma Carda i la regidora d'Hisenda, Cristina Rius, han participat en aquesta Cursa de la Dóna. Inma Carda ha agraït el treball de l'organització i la col·laboració de la Federació de Comerç de Borriana, l'Associació de Veïns del Port, Grufesco i Finas Horneados. Carda ha destacat que “la Cursa de la Dóna tanca una setmana d'actes culturals, esportius i infantils dedicats a la dona que ha tingut molt bon acolliment. Volem agrair a tots els veïns la seua implicació en cadascun dels actes, doncs han convertit el Dia de la Dóna en una setmana festiva i participativa en favor de la igualtat."