L'Ajuntament de Borriana ha presentat una moció perquè l'Estat Espanyol garantisca el rescat general de la concessió de l'autopista del Mediterrani o AP-7, l'extinció de la qual està prevista per al 2019.

Aquesta moció, aprovada en el Ple ordinari corresponent al mes de març, insta el Govern de l'Estat espanyol a liberalitzar aquells trams de l'AP-7 que discorren paral·lels a la carretera nacional al seu pas per les comarques de l'Alt Maestrat, el Baix Maestrat, la Plana Alta i la Plana Baixa per l'elevada intensitat del trànsit i per l'alta sinistralitat de les carreteres nacionals.

Amb l'objectiu de reduir les xifres de sinistralitat i mortalitat registrades en aquestes vies, el document també demana el rescat d'aquells trams que travessen poblacions ocasionant nombroses molèsties als seus veïns perquè no s'ha desdoblat la carretera nacional.

El primer tinent d'alcalde, Vicent Granel, ha explicat que “aquesta important via de comunicació segueix un recorregut paral·lel a les carreteres nacionals en els seus trams Tarragona-Castelló, Castelló-València i València-Alacant, que fins i tot travessen nuclis de població amb els perills i molèsties que això comporta, de manera que considerem que el Govern d'Espanya ha de rescatar la concessió de l'AP-7 al seu pas per les nostres comarques. No podem quedar-nos impassibles davant de les altes xifres de sinistralitat i mortalitat que registren aquestes carreteres”.