- S'han beneficiat un total de 30 persones desocupades de Borriana

- Per a obtindre el carnet d'Usuari Professional de Productes Fitosanitaris homologat per la Generalitat Valenciana


L'Ajuntament de Borriana ha finalitzat un curs gratuït d'aplicació i maneig de productes fitosanitaris (pesticides, insecticides, etc.) aplicats a l'agricultura, enfocat a persones desocupades inscrites en les oficines de Labora, per a donar resposta a la demanda de formació que exigeix la normativa emesa per la Generalitat, que regula l'expedició del carnet d'usuari de productes fitosanitaris.

D’aquest curs d'usuari professional de productes fitosanitaris nivell qualificat s'han beneficiat un total de 30 persones de Borriana, que han obtingut el carnet d'usuari professional de productes fitosanitaris homologat per la Generalitat Valenciana.

Amb una durada de 34 hores, en el curs s'han impartit classes teoricopràctiques, 20 hores presencials a l'aula de formació de la Policia Local de Borriana en horari de 9h a 14h durant quatre dies alterns, i 14 hores en línia. A més, la formació ha comptat també amb sessions pràctiques que s'han realitzat en una finca d'explotació de cultius.

Aquest curs subvencionat per Labora ha sigut impartit a Borriana pel Centre d'Estudis Espadà, i en el curs s’han tractat aspectes formatius per a poder distingir entre plagues i malalties, i conèixer i diferenciar els diferents agents productors de danys en els cultius. També per a conèixer els diferents fitosanitaris i les seues característiques, així com els moments idonis d'aplicació, ja que només es podran utilitzar productes fitosanitaris que no siguen ni generen gasos tòxics, molt tòxics o mortals.

Així mateix, s'han donat a conèixer els riscos per exposició als productes fitosanitaris i les principals mesures de protecció, i els criteris i estratègies en l'ús de plaguicides, especialment en la justificació del tractament, la preparació, mescla i aplicació.

El curs capacita per a realitzar tractaments en les mateixes explotacions sense personal auxiliar, i per a actuar com a personal auxiliar en els tractaments terrestres i aeris, incloent-hi els no agraris. En aquesta línia, capacita el personal auxiliar de les empreses i altres entitats dedicades a l'aplicació de productes fitosanitaris, i per a actuar com a personal auxiliar de la distribució.