Jornada Técnica para los municipios que desarrollan el Programa de Fomento del Empleo Agrario 2023

 - Dirigida al personal tècnic dels ajuntaments de la província que implementen programes per al foment de l'ocupació agrària i als representants sindicals


Borriana ha acollit durant tot el matí una jornada tècnica sobre el Programa de Foment de l'Ocupació Agrària (PFEA) 2023 del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) dirigida als tècnics i tècniques dels municipis de la província que implementen programes per al foment de l'ocupació agrària i als representants sindicals de CCOO i UGT, i de l'associació d'agricultors ASAJA.

En l'obertura de la jornada celebrada en el Centre de Formació de la Policia Local han participat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont; el director provincial del SEPE, Rogelio Navarro; el director territorial de la Conselleria d'Economia, José Vicente Andrés, i la regidora de Polítiques Actives d'Ocupació de Borriana, Esther Meneu.

A la jornada han assistit tècnics representants de 15 corporacions locals de la província, del SEPE i de tres seccions agràries de les organitzacions sindicals. L'objectiu de la jornada és analitzar els canvis que hi ha hagut en la tramitació del programa, així com tractar l'ampliació de la tipologia d'obres objecte de subvenció i les modificacions en les bases de selecció de treballadors.

Personal tècnic de Castelló, Vila-real, Moncofa, Xilxes, Betxí, Artana, Nules, la Vall d'Uixó, Onda, la Llosa, Almassora, Alqueries, Almenara, la Vilavella i Borriana han pogut preparar el programa per al foment de l'ocupació agrària d'enguany en la trobada tècnica on s'han tractat assumptes organitzatius i de gestió.

Entre altres aspectes, en la trobada tècnica s'ha informat sobre qüestions referents a procediments, criteris, requisits i altres d'índole tècnica per a la posada en marxa d'aquest programa de subvencions. També s'ha abordat la possibilitat d'ampliar la tipologia dels treballs que realitzen les persones contractades en aquests programes i una revisió i actualització de les bases reguladores per a la selecció dels treballadors. Així mateix, s'han aclarit dubtes respecte a les sol·licituds i la tramitació de les subvencions.

Cal recordar que el Programa de Foment de l'Ocupació Agrària té com a objectiu contractar a través de les corporacions locals a treballadors desocupats, preferentment eventuals agraris, per a dur a terme obres d'interès general i social, com ara la conservació i manteniment del medi rural, forestal, patrimonial i mediambiental i per a millorar les infraestructures dels municipis, i el SEPE en subvenciona els costos salarials i de cotització empresarial.

L'alcaldessa de Borriana en la seua intervenció ha donat la benvinguda al personal tècnic i als representants sindicals dels municipis, i ha valorat la importància del programa perquè “dona suport al manteniment i la creació d'infraestructures en l'àmbit local, alhora que suposa una garantia d'accés a l'ocupació i rendes de les persones treballadores en èpoques de poca activitat agrícola, fora de campanya, la qual cosa redunda en una millora de les condicions per als municipis i els seus habitants”.