La Regidora de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Borriana, Sara Molina, així com personal municipal de la secció de Promoció Econòmica i Ocupació i representants de la Federació de Comerços de Borriana, realitzaren a la Sala de Plens de l'Ajuntament, el sorteig de Sant Valentí, amb un rellotge, dos pijames i deu sopars per a dos persones, emmarcat en la campanya "Borriana t'enamora".

Aquest any la sort ha estat molt repartida i han resultat premiats:

 • Dos pijames per a Leonor Villa, gràcies a la merceria Mari Carmen.
 • Dos rellotges per a Mari Carmen Ondoño, gràcies a l’estanc Marín.
 • Sopar per a dos persones a:
  • Club Nàutic per a Maria Elina Segarra, gràcies a Tintoreria Carmen.
  • El Charquito per a Eva Pérez Tornador, gràcies a Druni.
  • Casa Lola per a Estela Navarro, gràcies a Esperanza Barruguer.
  • La Jorgería per a Rosa Usó, gràcies a Casanova Men’s Wear.
  • Ca la Rosa per a Gema Caro, gràcies a Centre Estética Montse.
  • La Blava per a Juanita Domenech, gràcies a la pastisseria Barrionuevo.
  • El Celler dels Sentits per a Leo Coronado, gràcies a K&C.
  • Salvawings per a José Calvo, gràcies a l’estanc Marín.
  • Grill Negre per a Cloti Gonzalez, gràcies a Merceria Mari Carmen.
  • Savarin per a Judith Cardet, gràcies a Floristeria Flors.

Les paperetes han estat escollides a l'atzar i extretes pel públic present a la sala, després de barrejar totes les participacions en una cistella i una vegada han contestat a la telefonada que el president de la Federació, Emilio Dávila, ha realitzat a cadascuna de les persones agraciades amb el premi.

Les persones guanyadores podran recollir els seus premis el proper dimecres 26 de febrer a les 13.30 hores a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Borriana.

La regidora de Comerç ha assenyalat, una vegada més, que "aquestes campanyes sempre tenen com a objectiu potenciar el comerç local, ja que les participacions vénen de les compres al comerç local. Ens agradaria que amb aquestes iniciatives augmentaren cada dia més les compres als negocis menuts durant tot l'any"

Es tracta, segons el president de la Federació de Comerços de Borriana de "Premiar tots aquells que inverteixen en els nostres negocis i en el nostre poble".

La recollida de les participacions per al sorteig s'ha realitzat al llarg de la setmana passada en les dos urnes situades a l'entrada de l'Ajuntament mateix i al Mercat Municipal.

 

L'alcaldessa, Maria Josep Safont, la regidora de Comerç i Turisme, Sara Molina, i representants de l'associació d'Hostaleria de Borriana, Vicent Bou, Juan Arnau, Fran Moreno, José Gargallo i Pedro Sancerni han presentat les XI Jornades Gastronòmiques de la Taronja a Borriana, que se celebraran del 24 de gener al 9 de febrer de 2020 en set restaurants del municipi.

En la presentació, l'alcaldessa ha agraït la participació als restauradors en les jornades perquè suposa “una reivindicació de l’ús en la gastronomia d'un producte diferent i tan representatiu de la nostra ciutat”. També ha agraït l'esforç de l'associació d'Hostaleria de Borriana en “l’organització i gestió, un any més, d'aquesta iniciativa que comporta moltes dificultats”, i ha elogiat “el treball i l'art dels nostres restauradors”.

Així mateix, ha convidat els veïns i veïnes de Borriana i d'altres localitats perquè coneguen els menús “confeccionats amb el producte tradicional nostre, la taronja, amb creacions molt originals perquè són l'ingredient principal i comú de tots els plats i no solament com a postres”.

L'alcaldessa ha assegurat que es tracta “d’una gran oportunitat per a gaudir d'aquests menús dissenyats especialment per a les Jornades Gastronòmiques, i en què fins i tot la varietat de taronges utilitzades pot ser un atractiu més per als grans productes que es treballen en cadascun dels set restaurants participants”.

La regidora Sara Molina ha donat a conèixer alguns dels detalls de la nova cita gastronòmica a la ciutat, “la primera de moltes que durant tot l'any se celebren en la capital de la Plana Baixa”. En aquesta iniciativa turística, impulsada conjuntament per l'Ajuntament i l'associació d'Hostaleria de Borriana, els restaurants ofereixen menús tancats en què entrants, plats principals i postres tenen com a denominador comú la taronja com a ingredient.

Segons ha explicat Sara Molina, aquesta cita s'emmarca en les festes patronals de Sant Blai i ha destacat que les Jornades “se sumen com un atractiu més per a la nostra ciutat”, a més de servir d'instrument de promoció per a la restauració local, “pretén donar suport i oferir un reconeixement al sector citrícola, mostrar la gran versatilitat d'aquesta fruita, oferir experiències i sorprendre els nostres visitants amb enginyosos plats”.

La regidora de Turisme ha destacat l'abast d'aquestes jornades com a “turisme gastronòmic” i el seu valor per “la representativitat del seu producte estrella i el seu alt poder d'identificació amb la nostra localitat”.

Per part seua, el vicepresident de la a Associació d'Hostaleria de Borriana, Vicent Bou, ha agraït a l'Ajuntament la col·laboració i el suport en aquestes Jornades. Igualment, ha indicat els set restaurants que participen en aquesta edició: Pizzeria Pinocchio, el Celler dels Sentits, el Grill Negre, Restaurant Nàutic, Bombora’s Gastro-gelateria, la Blava i Arrosseria Savarín, on s'oferiran menús especials basats en la diversitat de cítrics que es produeixen tradicionalment a la localitat.

Durant el període que duren les Jornades, els restaurants ofereixen menús tancats, en els quals els entrants, plats forts i postres porten com a denominador comú la taronja com a ingredient. El preu mitjà dels menús se situa entre els 18 i els 30 euros, amb la finalitat que les jornades siguen assequibles a totes les butxaques.

A més, Bou ha manifestat que les Jornades de la Taronja també estaran presents, una vegada més, durant les tradicionals celebracions de Sant Blai i la coneguda Font del Vi, “amb la preparació d'un flamejat de taronja amb el qual s'obsequiarà a totes aquelles persones que el dia 3 de febrer participen en les celebracions en honor al patró de la ciutat”.

Igualment, s'ha referit al III concurs infantil de fotografies sobre la taronja, els treballs del qual s'exposaran del 7 al 9 de febrer en el Centre Municipal de Cultura la Mercè, on se celebrarà el lliurament de premis el dia 9 de febrer a la vesprada.

Els díptics amb tota la informació, restaurants participants i menús estan disponibles en l'oficina de Turisme, així com en els mateixos restaurants participants; i també poden descarregar-se des del web de Turisme Borriana, http://turisme.burriana.es.

La Federació de Comerços de Borriana compleix amb la programació d'activitats del programa anual realitzat conjuntament amb l'Ajuntament de Borriana i organitza una vegada més, una fira Outlet que estarà acompanyada de tallers, activitats i jocs entretinguts per als més menuts de Borriana amb motiu de la celebració de Sant Antoni els dies 17, 18 i 19 de gener.

La fira Outlet estarà oberta divendres i dissabte de 10 del matí a 8 de la vesprada mentre que les activitats, que es desenvoluparan al llarg de el cap de setmana al carrer la Tanda, s’iniciaran el divendres 17 des de les 17.30h fins a les 20.30h amb un fotomató i pintacares.

El dissabte 18 tindrà lloc, d’11.30h a 13.30h, un taller de decoració de galletes i la vesprada estarà completa amb un photocall, pintacares i un taller manual de 17.30h a 19.30h.

El cap de setmana, com també ha remarcat Emilio Dávila, president de la federació, "És una oportunitat de potenciar, com moltes vegades, el comerç de la nostra ciutat amb activitats i tallers per a tota la família. Per això, des de la federació volem convidar a totes les persones perquè s'apropen i gaudisquen, no només de les activitats que hem programat, sinó també dels infants, les compres i les oportunitats que Borriana ofereix al llarg de el cap de setmana de Sant Antoni".

L'Ajuntament i la Federació Comerç de Borriana plantegen diverses activitats en diferents zones, per a donar suport al comerç local i que tindran lloc els pròxims dies 3 i 4 de gener, en la qual demanen l'ajuda i la col·laboració dels xiquets i les xiquetes del municipi per a “descongelar” Borriana, després de l'encanteri d'un ‘ésser maligne’.

Segons han explicat la regidora de Comerç, Sara Molina, i el president de la Federació de Comerç, Emilio Dávila, aquesta original proposta per a dinamitzar el comerç local i fomentar el consum de proximitat parteix del supòsit que la ciutat “està a punt de ser congelada per un ésser maligne, envejós de les tradicions i el patrimoni cultural de la ciutat que té poders màgics”.

La solució, ha indicat Dávila, està en l'ajuda dels xiquets i les xiquetes de Borriana, que seran “la peça clau per a desfer l'encanteri que es realitzarà, mitjançant la superació de proves amb nivells diferents de dificultat, i no serà fàcil descongelar Borriana”.

El ‘succés’ està previst per al dissabte 4 de gener al voltant de les 17 hores, i el president de la Federació de Comerç ha indicat que “cal prevenir perquè no passe res roín, perquè si s'aconsegueix superar l'encanteri i es descongela Borriana, la ciutat continuarà plena de llum, color, festa i esperit nadalenc”; si, per contra, no s'ajuda o “som incapaços de superar les proves que ens proposa el mag i el seu equip, s'enfadaran i s’emportaran el Nadal per a sempre de la ciutat”.

Dávila ha assenyalat que es necessita l'ajuda dels xiquets i de les xiquetes de Borriana i per això els ha emplaçat a col·laborar, “us esperem el divendres 3 de gener a la vesprada i dissabte, tant al matí com a la vesprada, per a descongelar la ciutat”.

Així, el divendres 3 de gener hi ha previstes activitats de música itinerant pels carrers comercials de 18h a 20h i pintacares de Nadal en el Mercat Central de 19h a 21h.

Mentre que el dissabte 4 de gener d'11h a 13.30h hi haurà animació amb tallers de manualitats i inflables al Parc de Calatrava; i de 17h a 21h l'espectacle de màgia ‘Congelar Borriana’, amb el mag Andy i el joc ‘Descongelar Borriana’ que conté proves en zones comercials per a superar el joc, i el puzle o tauler del joc estarà situat al costat del Centre Municipal de Cultura la Mercè.

Los ganadores del sorteo realizan sus comparas con los mil euros

Les tres persones agraciades la setmana passada amb un dels vals de compra de 1.000 euros han pogut gaudir aquesta vesprada dels seus premis, i gastar en tres hores els xecs que els ha tocat, a cadascuna d'elles, en el sorteig que la Regidoria de Comerç organitza anualment entre els clients i les clientes dels establiments de la ciutat, dins de la campanya ‘A Borriana el Nadal té premi’.

Aquesta mateixa vesprada, a les 17h a les portes de l'Ajuntament, s'han donat cita per a arreplegar els seus vals i iniciar les compres acompanyades per la regidora de Comerç, Sara Molina, i personal de la secció de Promoció Econòmica i Ocupació.

Enguany la sort ha sigut per a Irene Bernet, M. Amparo Soldevila Bort i Miguel Cano Rodríguez, les paperetes dels quals van ser les triades la setmana passada per l'atzar entre milers de participants en un acte públic.

Les tres persones afortunades, des de les 17h a les 20h, han tingut temps per a pensar-se les seues compres, i des del primer moment semblaven tindre-ho molt clar, però també han tingut oportunitat per als imprevistos i, fins i tot, han pogut ultimar alguns regals aprofitant aquesta època nadalenca.

La regidora de Comerç ha destacat que aquesta iniciativa és “molt popular entre la ciutadania del municipi”, i ha assegurat que cada any “està més arrelada en aquestes dates, per la qual cosa ha remarcat que implica, “una magnifica manera de potenciar el nostre comerç local, ja que la participació procedeix de les compres del comerç i el premi s'inverteix en el mateix comerç”.

 

 

Sorteo de 3.000 euros para comprar en Navidad

La regidora de Comerç , Sara Molina, així com personal municipal de la secció de Promoció Econòmica i Ocupació i representants de la Federació de Comerços de Borriana, han realitzat en el Saló de Plens de l'Ajuntament, el sorteig públic anual de Nadal de 3.000 euros a gastar en els comerços de la ciutat, emmarcat en la campanya promocional 'A Borriana, el Nadal te premi'.

Enguany la sort ha sigut per a Irene Bernet, Mª Amparo Soldevila Bort i Miguel Cano Rodríguez, ja que les seues paperetes han sigut les triades per l'atzar i tretes pel públic present a la sala, després de llançar a l'aire totes les participacions, i una vegada que han respost a la trucada que la regidora ha realitzat a cadascuna de les persones agraciades amb el premi.

Les persones guanyadores tindran tota la vesprada del dilluns 23 de desembre per a poder gastar els 1.000 euros en els comerços de Borriana que ells trien i estiguen adherits a la campanya, per a comprar totes el que desitgen i fins i tot aprofitar la seua sort per a ultimar les compres de Nadal, si és necessari.

La regidora de Comerç ha assenyalat que aquest sorteig suposa, “una manera de potenciar el nostre comerç local, ja que les participacions vénen de les compres del comerç i el premi s'inverteix en el mateix comerç”.

Es tracta, ha puntualitzat Sara Molina de “una xicoteta gran inversió comercial” i ha assegurat que cada any, “són més les paperetes en les urnes i la il·lusió de tenir un regal així de Nadal, no la perd ningú ”.

Cal recordar que la recollida de les participacions per al sorteig s'ha realitzat al llarg del mes de desembre en les tres urnes situades en diferents edificis municipals com a l'entrada del propi Ajuntament, en el Mercat Municipal de Borriana i en la Tinença d'Alcaldia del Port.

L'Ajuntament ha posat en marxa la campanya promocional 'A Borriana, el Nadal té premi' per a incentivar i promoure el comerç local, segons ha explicat la regidora de Comerç, Sara Molina, la qual ha precisat que el comerç constitueix “un important sector econòmic en el municipi”.

Aquesta campanya promocional, que es desenvoluparà fins al 18 de desembre, conclourà amb el sorteig que se celebrarà entre les persones que realitzen compres en qualsevol dels comerços de la ciutat de Borriana adherits, i hagen depositat el bitllet facilitat pels comerços en les urnes corresponents situades en la Tinença d'Alcaldia de la zona marítima (Av. Mediterrània), a l'Ajuntament (Pl. Major) i al Mercat Municipal (carrer la Tanda).

La regidora de Comerç ha destacat que se sortejaran “tres premis de 1.000 euros que hauran de gastar-se en, almenys, 5 establiments diferents situats en el terme municipal de Borriana i adherits a la campanya promocional, amb un consum mínim per local de 50 euros.”

L'import dels premis, ha indicat Sara Molina, haurà de gastar-se el dia 23 de desembre de 2019 en l'horari que s'establirà prèviament, encara que ha matisat, “excepcionalment, si per raons fundades no poguera efectuar-se la despesa del premi en el dia indicat, es fixaran altres dies per a la realització de les compres”.

En la campanya poden participar totes les persones que realitzen compres per un import mínim de 10€ en algun dels establiments comercials adherits a la campanya promocional i situats en la localitat de Borriana.

Per part del comerciant es lliurarà una papereta, identificada i segellada per l'establiment que el lliura, al comprador que haurà d'emplenar-la amb les dades personals (nom i DNI) i incloure un número de telèfon de contacte.

La papereta es depositarà en les urnes habilitades a l’efecte, fins al 18 de desembre, en l’horari d'atenció al públic d'aquests centres oficials, de dilluns a divendres.

El sorteig se celebrarà, en un acte públic, el dia 19 de desembre a les 9h a l'Ajuntament de Borriana, davant d’una mesa formada per la regidora de Comerç, un representant de la Federació de Comerç de Borriana i un empleat públic de l'Ajuntament.

En aquest sorteig s'extrauran 3 paperetes que correspondran a les persones premiades, i unes altres 3 que correspondran a les persones suplents, per si es donara el cas que no es poguera contactar a través del telèfon indicat en la papereta amb alguna de les tres persones premiades.

 

La regidora de Consum, Comerç i Mercats, Sara Molina, en col·laboració amb l'Associació AFDEM de Borriana, han confeccionat una corona de Nadal per als comerços de la ciutat. Gràcies als usuaris d’AFDEM, organitzadors, i la mateixa regidoria, s'han pogut repartir 501 corones realitzades a mà amb pinces al llarg d'un mes, per portar i representar el veritable esperit del Nadal a Borriana.

Avui l'alcaldessa ha penjat la corona a l'Ajuntament en reconeixement de l'esforç, el treball i la participació de l'associació amb un gest tan solidari.