Després de l'èxit obtingut en la sala d'exposicions del Centre Municipal de Cultura amb la mostra de l'Univers Playmobil Borriana, l'associació ha decidit complementar l'exposició amb un gran pessebre en el qual, una altra vegada, les emblemàtiques figures de la marca alemanya tindran tot el protagonisme.

La inauguració tindrà lloc el proper dijous 5 de desembre a les 19.30h al Centre Municipal de Cultura la Mercé amb un clar accent borrianenc, ja que el muntatge serà a càrrec de la família Granell Marco amb la col·laboració del castellonenc David Vázquez Guerrero .

El pessebre es podrà visitar a partir d'aquest dijous i permanentment durant les vacances de Nadal a la cristallera del Centre Cultural la Mercè. Per la seua banda, des de les regidories de Cultura, Educació i Joventut de l'Ajuntament de Borriana s'informa que ja estan disponibles i en marxa les visites escolars dels centres educatius de Borriana a l'exposició. A més, amb motiu de l'arribada del mes de desembre i de les festes nadalenques, la mostra obrirà extraordinàriament de 10.30h a 13.30h, divendres 6, dissabte 7 i diumenge 8, així com el dissabte 14 i el diumenge 15, el dissabte dia 21 i el diumenge 22, el dimarts 24, dijous 26, divendres 27, dissabte 28, diumenge 29, dilluns 30 i dimarts dia 31 de desembre.

És, una altra vegada, una oportunitat de gaudir grans i menuts de moments en família, entre amics o coneguts, i tornar a recuperar la màgia i l'esperit de Nadal.

Amb motiu de la celebració del tercer aniversari de la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, el Museu Faller de Borriana obrirà les portes el proper divendres 29 de novembre a les 19h per a projectar el documental La falla i el seu Procés ».

Un projecte audiovisual de Vicente Martí, de 20 minuts de duració, sobre el pas a pas de la construcció de la primera falla de la plaça de l'Ajuntament de València en 1995 realitzada pel mestre i artista faller de Borriana José Pascual Ibáñez, conegut com «Pepet»

En l'acabar l'acte de celebració, el món faller durà a terme un homenatge a Elena Pastor i Julia López, Reina Fallera Major i Reina Fallera Infantil de Borriana 2020, respectivament, amb la fotografia oficial que presidirà el museu aquest nou any de regnat.

El museu estarà obert els dimarts, els dijous i els dissabtes de 17h a 20h per a la seua visita. A més, es podran concertar visites per a grups a la Casa de la Cultura la Mercè o telefonant a la Secretaria de l'Alcaldia.

 

Aquest divendres 29 de novembre a les 22h al teatre Payà de Borriana tindrà lloc el segon espectacle programat en l'agenda cultural del mes de novembre.

La setmana passada gaudíem d’El Bolero de Ravel, una representació de cinc peces coreogràfiques que anaven del pur estil clàssic al contemporani. Però és aquesta vegada amb Amura, que podrem gaudir d'un show en què el flamenc es convertirà en el fil conductor d'una conversa entre el violoncel·lista francés Matthieu Saglio, el guitarrista flamenc José 'El Piru' i la cantaora i ballarina Isabel Julve.

Aquesta unió recrea un diàleg espontani amb cordes que compon un arc de Sant Martí sonor de mil matisos en què el flamenc adquireix un paper fonamental. És aquest estil la terra d'origen per al 'Piru' i Isabel Julve i terra d'aventura per al violoncel, Matthieu Saglio, que el descobreix seguint la via clàssica (medalla d'or en el Conservatori de Rennes, França, el 1995), però molt prompte defuig de qualsevol academicisme i comença a acostar-se al jazz des de l'any 1996, per després iniciar-se en nombroses músiques del món.

'El Piru' es va formar amb els grans mestres de la guitarra flamenca, a Andalusia. Molt prompte va anar forjant un estil molt personal, caracteritzat per una gran elegància i per la seua facilitat natural per acompanyar les veus dels cantaors.

Isabel Julve, després d'estudiar dansa clàssica, música, flamenc i cant a Madrid i València, va començar a participar en gires internacionals amb artistes de renom com la Tani, Morenito de Iyora i Chicuelo, entre d'altres. Des de finals dels anys 80, Isabel Julve ha participat en les més prestigioses associacions de flamenc de València.

Les entrades són de 5 € en platea i de 4 € en les butaques d'amfiteatre i ja estan a la venda en Buraudio (Escorredor, 58), de dilluns a divendres de 10h a 13h, i dimarts i dijous de 18h a 20h. A les taquilles de teatre Payà estaran a la venda una hora abans de cada espectacle.

Amb motiu de la commemoració del dia Internacional contra la Violència de Gènere (25N), la Regidoria d'Igualtat ha organitzat diverses activitats i tallers dirigits als xiquets i xiquetes de tercer i quart de Primària de tots els centres educatius de Borriana.

Al mes de novembre, han estat moltes les reflexions que s'han anat realitzant de diferents formes i a diferents nivells dins i fora de les aules. Amb la gimcana "Festa pels bons tractes" que s'ha realitzat de 9.30h a 13h a la Terrassa Payà, s'ha iniciat un dels dies més important pel que fa a la problemàtica social que suposa la violència de gènere.

Al llarg del matí, els joves han estat artífexs d'aquest projecte cooperatiu que ha finalitzat amb la construcció, instal·lació i muntatge del projecte artístic de prevenció comunitària de la violència de gènere coordinat pels Cicles Formatius de grau mitjà de Fusta, Moble i Suro i de grau superior d'Artista Faller i Construcció d'escenografíes de l'IES Jaume I de Borriana, amb l'ajuda de la Reixa serralleria i Fusteria Carpindema.

La unió de les diferents conclusions dels tallers realitzats per l'alumnat i associacions com la Fundació Àngel Tomàs, Agrupament Escolta, Creu Roja Borriana, entre altres, s'han plasmat en una paret artística formada per 232 llistons de diferents mides, que han creat un mural atractiu i pedagògic ple de missatges de no violència.

A més, aquesta vesprada a les 19 hores, finalitzarà aquest 25-N reivindicatiu amb una concentració ciutadana a micro obert contra la violència masclista a la mateixa Terrassa Payà, en la qual s'anomenaran totes les dones víctimes de violència de gènere al nostre país. Una oportunitat ciutadana per participar i intentar millorar les eines que es necessiten per ajudar les milers de dones que viuen aquesta situació dia a dia.

La programació del mes de novembre, oberta a la ciutadania, finalitzarà els dies 27 i 29 de novembre amb una xarrada formativa a l'Auditori Juan Varea dirigida als docents dels centres educatius, amb el títol "Prevenció de violència de gènere en les relacions adolescents" impartida per la docent Carmen Ruiz Repullo.

Per apuntar-se, enviar un correu a igualdad@burriana.es o crfidar a el telèfon de l'Ajuntament 691674229.

La productora borrianenca Alamar Cinema 161 AIE, de Gustavo Ferrada, guanya el premi al Millor Llargmetratge de Ficció per la pel·lícula Vivir dos veces

L'alcaldessa de Borriana felicita al productor en nom de l'Ajuntament i de tots els borrianencs i se suma a la celebració amb la família Ferrada

 

Borriana, (23.11.19).- La pel·lícula Vivir dos veces produïda per Alamar Cinema 161 AIE amb domicili a Borriana i propietat de Gustavo Ferrada Lavall, va rebre set premis en l'acte de lliurament dels II Premis de l'Audiovisual Valencià que es va celebrar ahir nit a l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló.

Entre les pel·lícules més nominades estava Vivir dos veces, amb 12 nominacions. Pel·lícula produïda per Gustavo Ferrada, persona molt lligada a l'audiovisual amb una trajectòria llarga i reconeguda en el món del cinema, principalment en la seua faceta com a productor.

Al llarg de la gala, Vivir dos veces va rebre set premis, entre els quals destaquen el premi al millor guió per a María Mínguez Pardo, el premi al millor actor per a Óscar Martínez i el premi al millor llargmetratge de ficció per a Alamar Cinema 161 AIE.

Gustavo Ferrada hi va haver de pujar diverses vegades a arreplegar alguns dels premis, però va ser en la seua intervenció després d'aconseguir el premi a millor llargmetratge de ficció quan per a començar, en un to irònic, va manifestar "heu dut els premis a Castelló i ha hagut de ser un de Borriana qui arreplegue el primer premi", era una frase que recordava la rivalitat entre Borriana i Castelló.

A continuació, després d'aquest parèntesi, va agrair als patrocinadors i a totes les persones que havien participat en la pel·lícula la seua tasca i el seu saber fer en aquest treball. Finalment, va recordar als espectadors que les pel·lícules “si no es veuen no existeixen", per la qual cosa va convidar totes les persones presents i els espectadores d'À Punt a vore la pel·lícula.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, va assistir a la gala acompanyada del regidor d'Educació i Comunicació, J. Ramon Monferrer, on  es va mostrar coneixedora de les virtuts de la pel·lícula de Gustavo Ferrada i convençuda de les seues possibilitats després de les dotze nominacions. Abans de començar l'acte va animar el productor borrianenc i en acabar la gala, després d'haver arreplegat el premi més important de la nit, el va felicitar en nom de l'Ajuntament i de tots els borrianencs. Tot seguit, va felicitar la família Ferrada i van festejar el premi entre tots.

Este pròxim divendres, dia 22 de novembre, de 17.30h a 20.30h; dissabte 23 i diumenge 24, de 9.30h a 13.30h i de 17.30h a 20.30h al CMC la Mercé tindrà lloc el mercat de col·leccionisme que acompanya l'exposició Univers Playmobil Borriana. Quatre expositors vinguts des de Catalunya, Madrid i Andalusia faran les delícies dels aficionats i col·leccionistes de Playmobil amb la venda de peces de col·lecció, vintage o custom, a més de referències limitades, curiositats i les últimes novetats del mercat.

Univers Playmobil Borriana ha sigut, des del mateix dia de la inauguració, un gran èxit de públic, i ha rebut visites de ciutadans de Borriana, d'altres ciutats de la província de Castelló i, fins i tot, de veïns d'altres comunitats autònomes.

Amb motiu de la celebració del mercat de col·leccionisme, l'exposició Univers Playmobil Borriana ampliarà el seu horari habitual de les vesprades, i es podrà visitar també de matí amb el mateix horari del mercat.

El regidor de Cultura Vicent Granel anima a tots els borrianencs i ciutadans de les poblacions veïnes "a gaudir de l'exposició Univers Playmobil al CMC la Mercé aprofitant l'esdeveniment del cap de setmana i l'ampliació de l'horari de visites".

El regidor de Patrimoni de l'Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, ha visitat les obres de rehabilitació de la Torre i Muralla de Sant Pasqual, juntament amb l’arqueòleg municipal, José Manuel Melchor i l'arquitecte tècnic municipal, Hèctor Lozano.

Les obres, finançades pels fons FEDER, ja estan finalitzades i en pocs dies s'obriran al públic per ser un espai visible per a tota la ciutadania. Després de les tres fases de treball estipulades en el projecte de rehabilitació, "s'han retirat ja aquells elements vegetals que havien crescut tant a la torre com a part de la muralla i s'ha dut a terme la protecció superior de la torre, així com l’encegat d'un buit inferior existent, que ha permès la construcció d'un paviment transitable, la col·locació final de la porta i els elements necessaris, tant d'accés com dels panells informatius del patrimoni històric de Borriana "

El mateix regidor, ha volgut remarcar que aquest projecte "està dins dels tres grans objectius de l'aplicació de l'estratègia EDUSI a la nostra ciutat. La recuperació i la posada en valor de el patrimoni cultural i històric, amb la qual estem treballant, que ens permetrà que la ciutadania de Borriana següisca redescobrint i puga gaudir dia a dia del patrimoni i, en aquest cas, del poder arquitectònic de la Muralla i Torre de Sant Pasqual "

La companyia de ball València Dancing Forward presentarà el proper divendres 22 de novembre la seua funció titulada "VDF2019" al teatre Payà de Borriana a les 22h. L'espectacle està format per 5 peces coreogràfiques que van des d'un estil purament clàssic fins al contemporani, amb la finalitat de mostrar la versatilitat artística dels 12 ballarins (nacionals i europeus) que formen la jove companyia.

Aquest any, els espectadors podran veure una peça molt especial de dansa clàssica de la mà del jove madrileny Javier Monzón. A més, descobriran dos estrenes, una de la coreògrafa valenciana Clara Barberà i, una altra, del col·lectiu innovador i contemporani "Led Silhouette" format per Jon López i Martxel Rodríguez. Finalment, podran gaudir d'una peça del coreògraf reconegut internacionalment de la companyia de Portland (USA), Ishan Rustem,

València Dancing Forward és una associació sense ànim de lucre que té el seu origen a la Pobla de Vallbona i l'objectiu principal és realitzar una acció cultural de gran envergadura amb dos finalitats, d'una banda, garantir la projecció professional dels joves ballarins de formació i, d'altra banda, donar a conèixer a la societat valenciana la professionalitat de la dansa i els seus beneficis socials.

L'espectacle forma part de la programació de festival de l'UJI Reclam i està cofinançat per l'Institut Valencià de Cultura (IVC). El preu de les entrades serà de 5 euros en platea i de 4 euros en les butaques de l'amfiteatre. Ja estan a la venda en Buraudio (Escorredor, 58) de dilluns a divendres en horari de 10h a 13h i a les taquilles de teatre Payà el mateix dia de l'espectacle.