Macarena Ramírez Borriana

• La guanyadora del programa The Dancer amb el premi a la millor ballarina d'Espanya presentarà el seu espectacle 8Letras 8Palos

• Ja es poden adquirir les entrades de platea amb una promoció de 18 euros i sense despeses de gestió en Buraudio o enviant un correu a <lamardeflamenca@gmail.com>

• Amb l'actuació d'aquesta artista comença el festival Sons Flamencs al Teatre Payà

La bailaora flamenca Macarena Ramírez arriba al Teatre Payà de Borriana el divendres 12 de novembre a les 21 hores amb l'espectacle 8Letras 8 Palos, amb el qual s'inicia el festival Sons Flamencs que organitza La Mar de Flamenca.

Les entrades ja es poden adquirir en <www.entertiket.es> i en Buraudio (l’Escorredor, 58) el dimarts de 10h a 13h i el dimecres i el dijous de 17h a 19h, per 15 euros més despeses de gestió. A més, les entrades de platea de les primeres files es poden adquirir promocionades a 18 euros i sense despeses de gestió en Buraudio o enviant un correu a <lamardeflamenca@gmail.com>.

A més, el dissabte 13 de novembre, la guanyadora del programa The Dancer de Televisió Espanyola impartirà una masterclass de ball flamenc. L'activitat serà a les 11 hores a la sala de ball del CMC la Mercè i les inscripcions es faran contactant amb el 692300293.

8Letras 8Palos

La bailaora gaditana oferirà un espectacle de flamenc al Payà en què posa en relleu la riquesa de l'art flamenc, a través dels diferents pals que componen aquest xou: Farruca, Malaguenya, Alegries, Martinet, Buleries, Taranto, Canya i Romanç.

Ramírez traslladarà al públic una lliçó magistral de l'art i el sentir flamenc que l’acompanya des de la seua infància a Chiclana de la Frontera, on va començar a ballar amb 4 anys. És graduada en dansa espanyola pel conservatori Maribel Gallardo de Cadis, va ser bailaora principal de la companyia d’Antonio ‘El pipa’, del cos de ball de l'espectacle La Pepa de Sara Baras i també bailaora solista. A més, també ha passat pel món del cinema, interpretant el paper de Lola Flores de xiqueta en la pel·lícula Lola.

L'actuació forma part del festival Sons Flamencs que se celebrarà entre el mes de novembre i desembre, amb l'actuació de Rosario La Tremendita i La Zambomba de La mar de Flamenca, entre d’altres. La iniciativa naix per a ampliar la programació cultural amb un toc de sons flamencs de diferents estils, englobant tant el flamenc tradicional com el més modern.

Per a obtindre més informació es pot contactar amb <lamardeflamenca@gmail.com> o amb el telèfon 692300293.

 

 

Concierto homenaje a José Manuel Fandos Ferrada
  • Diumenge que ve dia 24 d'octubre a les 19h, a càrrec de l'Orfeó Universitari de València i el grup de cambra Música Trobada, en el marc del Memorial Fandos

  • Les entrades, a 5 euros en platea i a 4 euros en l'amfiteatre amb els descomptes habituals, poden adquirir-se en Buraudio avui dimecres i demà dijous de 17h a 19h


L'Ajuntament de Borriana ha programat un nou homenatge al músic borrianenc José Manuel Fandos Ferrada amb la interpretació del Rèquiem de Wolfgang Amadeus Mozart a càrrec de l'Orfeó Universitari de València i el grup de cambra Música Trobada, que tindrà lloc al Teatre Payà diumenge que ve 24 d'octubre a les 19h, en el marc del Memorial José Manuel Fandos Ferrada.

Amb Francesc Valldecabres com a director musical, el concert comptarà amb els músics Enric Llorens i Víctor Yusà, violins; Amparo Camps, viola; Regina Fuentes, violoncel, i els solistes Saray García, soprano; Nerea Benavent, mezzosoprano; Pascual Vicente, tenor, i Antonio Sabuco, baix.

El Rèquiem en re menor K. 626 és una obra cabdal en el repertori musical occidental. Va ser l'última obra de Mozart i va quedar inacabada a la seua mort. Franz Xaver Süssmayr va ser l'encarregat de completar la composició que va ser estrenada en 1793.

El borrianenc José Manuel Fandos Ferrada va iniciar des de molt jove una dilatada formació musical que va conrear al llarg de tota la seua vida. Hi va estar sempre molt vinculat, com a amant de la música, com a estudiós i com a divulgador del cant gregorià i amb una llarga trajectòria com a animador de grups corals.

És per això que, entre altres agrupacions musicals, va formar part de l'Orfeó Universitari de València, l'associació coral universitària més antiga d'Espanya que juntament amb Música Trobada, una plataforma d'investigació, recuperació i difusió de música antiga i barroca, interpretaran el Rèquiem de Mozart en el memorial José Manuel Fandos al Teatre Payà diumenge que ve.

Aquest esdeveniment musical estarà adaptat a la normativa sanitària vigent en el moment de la celebració. El preu de les entrades per al concert serà de 5€ en platea i de 4 € en l'amfiteatre, amb els descomptes habituals del 25% de l'import per a jubilats i pensionistes, usuaris del carnet jove i membres de famílies nombroses o monoparentals.

Les entrades poden adquirir-se en Buraudio (l’Escorredor, 58) avui dimecres i demà dijous de 17h a 19h, i en les taquilles del teatre una hora abans del concert.

Exposición de la pintura geométrica del Museo de Arte Contemporáneo de Vilafamés
  • Dimecres que ve 20 d'octubre «Pintura geomètrica» obrirà les portes en el CMC la Mercè

Dimecres que ve 20 d'octubre a les 19 hores, el CMC la Mercè inaugurarà l'exposició «Pintura geomètrica», una selecció dels fons d'art geomètric del Museu d'Art Contemporani Vicent Aguilera Cerni (MACVAC) de Vilafamés.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha assegurat que aquesta és una oportunitat perquè els veïns i veïnes de Borriana “puguen contemplar una part dels fons d'un dels museus més importants de la província”. Per això, ha animat a “contemplar des del CMC la Mercè aquesta finestra al MACVAC que estarà oberta fins al 28 de novembre”.

La mostra té com a eix l'abstracció geomètrica, que es dona quan la raó, la lògica i el càlcul organitzen l'obra i la forma i el color revelen equilibri i unitat. Sota aquesta premissa s'emmarquen etiquetes com l'op art, l'art cinètic o l'art normatiu, que es troben dignament representats al MACVAC.

Es tracta d'uns estils que tenen el seu origen en la dècada de 1960, que va suposar per a l'art la introducció i el desenvolupament de tendències que obrien vies cap a l'abstracció o buscaven l'objectivitat i la norma racional geomètrica.

Seguint l'impuls geomètric, en 1960 s'obria a València l'exposició «Art normatiu espanyol», amb obres, entre d’altres, del Grup Parpalló, l'Equip 57 i l'Equip Córdoba. La mostra va ser impulsada per Vicent Aguilera i Cerni, que tornava a demostrar la seua inquietud com a agitador artístic.

Vuit anys més tard es va realitzar la primera mostra d'un altre nou grup, Abans de l'Art, que es va plantejar també les relaciones art-ciència i es va instal·lar en les vinculacions entre constructivisme, art cinètic i optical art.

Una bona part de les creacions seleccionades per a l'exposició que arriba al CMC la Mercè pertanyen als anys d'esplendor d'aquestes tendències, perfectament combinades amb unes altres que demostren la pervivència en el temps de les preferències geomètriques.

En l'exposició del CMC la Mercè, que presentarà en la inauguració Rosalia Traver Esclapés, directora del MACVAC, es podran vore obres de José María Yturralde, Pepa Caballero, Fuencisla Francés, José Luis Ferrer, José L. Gómez Perales, Carolina Valls, Luc Peire, Jaume Rocamora, Wences Rambla, Soledad Sevilla, Joaquín Michavila, Ricardo Fernández i Maria Aranguren.

El MACVAC

El Museu d'Art Contemporani Vicent Aguilera Cerni de Vilafamés (MACVAC) es va crear en 1969, encara que es va inaugurar oficialment en la seu actual en 1972. En aquells moments es denominava Museu Popular d'Art Contemporani de Vilafamés, i va nàixer gràcies a la tasca del reconegut crític d'art Vicent Aguilera i Cerni, el seu fundador i primer director.

Aguilera Cerni, juntament amb l’alcalde d’aleshores de Vilafamés, Vicent Benet, van aconseguir posar en marxa un projecte singular i inèdit a l'Espanya de l'època, un museu que actualment és considerat un referent en l'àmbit de l'art contemporani, i que compta amb un gran prestigi tant en l'àmbit nacional com internacional.

Feria del Libro 2021 en Burriana
  • Els pròxims dies 21, 22 i 23 d'octubre se celebrarà una nova edició de la Fira del Llibre en el CMC la Mercè i els seus voltants, després de no haver pogut celebrar l'edició de 2020

  • Totes les activitats i actuacions seran debades i estaran adaptades a la normativa sanitària vigent en el moment de la celebració

  • En l'apartat de presentació de llibres, la nova Fira del Llibre comptarà amb dènou autores i autors que presentaran les seues obres

Torna la Fira del Llibre a Borriana els pròxims dies 21, 22 i 23 d'octubre, organitzada per l'Ajuntament en el CMC la Mercè i els seus voltants amb més de vint activitats, entre presentacions de llibres, actuacions de teatre i música, després de no haver pogut celebrar l'edició de 2020 a causa de la pandèmia provocada pel coronavirus. Totes les activitats seran gratuïtes i estaran adaptades a la normativa sanitària vigent en el moment de la celebració.

En aquesta edició programada per la regidoria de Cultura participaran la Biblioteca Pública Municipal, el Servei d'Atenció al Desenvolupament Infantil (ADI), Copiplus, l'Editorial Dylar, La libreta i la Llibreria Martí.

En l'apartat de presentació de llibres, es comptarà amb dènou autores i autors que presentaran les seues obres. Entre els quals cal destacar Pedro Cifuentes, Joan Verdegal, Josep Usó Mañanós, Joan Garí, Joan Antoni Vicent, Joan Pla, Octavi Monsonís, Carme Rufino, Modest Barrera, Ana Vèrnia, Luis Aleixandre, Jandro Ibañez, Tomás Martínez Romero, Elena Fornàs, Pepe Llopis Manchón, Gemma Asín, Juan Gaspar Nebot, Xavier Constant i Juan José Lloret.

Les presentacions es realitzaran dijous de 17.30h a 20 h, divendres de 17h a 20h i dissabte de 10.30h a 13.30h i de 17h a 20h.

En relació a les casetes de les llibreries, obriran el dijous 21 i el divendres 22 de 17h a 20h i el dissabte 23 de 10.30h a 13.30h i 17h a 20h, mentre que el dijous dia 21 a les 16h i a les 20h s’organitzaran visites guiades a la Biblioteca Pública Municipal.

A més, s'han programat diverses activitats de dinamització com ara jocs i animació infantil durant l'horari d'obertura de les casetes. Així, el dijous dia 21 a les 18h el grup Rebombori Cultural representarà Els rondalles d’Enric Valor.

El divendres dia 22 a partir de les 18h la fira té prevista l'actuació de la companyia de dansa contemporània Cienfuegos amb l'espectacle En xandall... que es realitzarà en diferents ubicacions de la plaça de la Mercè i comptarà amb la col·laboració de l'alumnat de dansa de l'Escola Municipal de Dansa del Centre de les Arts Rafel Martí de Viciana.

Finalment, el dissabte dia 23 a les 18h, també pels voltants del CMC la Mercè, tindrà lloc l'actuació del grup de rock per a xiquetes i xiquets Ramonets.

A la venta las entradas para las actuaciones en el teatre Payà del último cuatrimestre de 2021
  • Es poden adquirir en Buraudio els dimarts de 10h a 13h i dimecres i dijous de 17h a 19h

  • La venda online començarà la pròxima setmana a través de www.entradesborriana.com

L'Ajuntament de Borriana posa en marxa el procés de venda d'entrades per a la programació cultural d'aquest quadrimestre del Teatre Payà a partir d'avui dijous 14 d'octubre.

D’aquesta manera, comença la venda física dels tiquets, que podran adquirir-se en Buraudio (carrer l’Escorredor, 58), els dimarts de 10h a 13h i dimecres i dijous de 17h a 19h. La venda online començarà la pròxima setmana a través de <www.entradesborriana.com> i s'anunciarà els pròxims dies.

L'Ajuntament de Borriana ha activat el procés de venda d'entrades per a la programació cultural del darrer quadrimestre de 2021 després de les últimes actualitzacions de les mesures sanitàries de la Generalitat.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que “les mesures sanitàries que van entrar en vigor el passat 9 d'octubre ja permeten un aforament del 100% en teatres, museus o auditoris, per la qual cosa era convenient esperar a aquesta revisió per a planificar millor els espais la resta de la temporada”.

La programació del que resta d'any ofereix més de 40 espectacles de música, art, teatre i dansa, amb artistes de referència en tots els àmbits. Així, desfilaran davant l'escenari artistes de la talla de Minerva Moliner, el Ballet de Moscou, l'Orfeó Universitari de València o la bailaora Macarena Ramírez.

Per una altra banda, des de Borriana Cultura es comunica que la funció de l'obra de teatre Llévame hasta el cielo protagonitzada per Lolita Flores i Luis Mottola programada per al 31 d'octubre ha quedat cancel·lada per motius de salut de l'actriu, raó per la qual pròximament s'oferirà un espectacle alternatiu per a la programació.

Tots els espectacles i activitats de la programació de Cultura estaran adaptats a la normativa sanitària vigent en el moment en què es realitze cadascun d'ells.

Per a obtindre més informació es pot contactar amb l'Oficina d'Activitats Culturals a través del telèfon 964839317, del número de Whatsapp 691674083, del correu cultura@burriana.es o de la web <www.burriana.es/servicios-municipales/cultura>.

El MUseu faller abrirá los días de Fallas 2021
  • El 9, 10, i 11 d'octubre tindrà obertes les portes per a les persones que desitgen conèixer l'origen i la història de les falles de Borriana

El Museu Faller de Borriana obrirà, excepcionalment, al llarg del cap de setmana de Falles, del dia 9 a l’11 d'octubre, per a sumar-se a aquestes festes i aportar el seu caire més pedagògic i erudit per a conèixer la història, l’origen i el sentit de les falles.

Com ha explicat el regidor de Cultura, Vicent Granel, “l'obertura del museu és una oportunitat per a tots aquells visitants que s'acosten a Borriana en aquestes dates per a conèixer més a fons la festa i per a entendre millor tot el que implica”.

I és que les instal·lacions, situades a l’última planta del CMC la Mercè, en ple centre de la població, compten amb un ampli fons documental compost per tots els llibrets i cartells que s'han dissenyat en la llarga història fallera, així com els ninots indultats i la indumentària tradicional, un arxiu fotogràfic de totes les falles plantades a Borriana i també de totes les reines falleres que han passat per les festes josefines a la ciutat.

El museu obrirà el dissabte 9 d’octubre, de 10h a 13.30h i de 17h a 20h; el diumenge 10, de 17h a 20h, i el dilluns 11, de 10.30h a 13.30h i de 17h a 20h.

Sons Flamencs Borriana

 

- Macarena Ramírez i Rosario La Tremendita són algunes de les artistes que participaran en el festival

- Els concerts se celebraran del 12 de novembre al 17 de desembre en distintes ubicacions

 

Burriana acollirà la primera edició del festival de música Sons Flamencs, un esdeveniment que acostarà al públic una programació variada, des del flamenc més pur fins al més innovador.

El festival flamenc de Borriana començarà a fer les primeres passes aquesta temporada des del 12 de novembre al 17 de desembre, amb quatre actuacions principals en el Teatre Payá, dos a l'aire lliure i una exposició del fotògraf Martín Vellón. A més, la programació es complementarà amb altres actuacions, com la Simbomba Flamenca de la mar de Flamenca.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que aquesta edició inaugural de Sons Flamencs és “una bona mostra del compromís amb el flamenc, un art que és patrimoni de la humanitat”. Així mateix, com ha recordat, “cal destacar que Borriana sempre ha mantingut una gran afició per aquest gènere musical, en el qual ha tingut el goig de comptar a la seua ciutat amb un gran artista reconegut a nivell nacional com va ser el cantaor Juanito Varea”.

El festival flamenc de Borriana començarà el 12 de novembre a les 21 hores amb l'espectacle ‘8 lletres, 8 pals’ de la balladora Macarena Ramírez, reconeguda entre altres raons per ser la guanyadora de la primera edició del talent show The Dancer de La 1, per interpretar a Lola Flores d'adolescent en la pel·lícula biogràfica. A més, en el seu currículum són presents les seues actuacions en nombrosos festivals i teatres o haver recorregut el món de la mà de la companyia d'Antonio ‘El Pipa’.

Per la seua banda, el 27 de novembre a les 20 hores La Tremendita oferirà un dels plats forts del festival amb ‘Tremenda’, una proposta trencadora en la qual Rosario mescla tradició amb electrònica, jazz i traços psicodèlics. Rosario demostra una vegada més que és una de les grans renovadores del flamenc actual i una icona contemporània de l'art jondo.

Les entrades es posaran a la venda per 18 euros a través de les plataformes www.enterticket.es i en www.entradadirecta.com a partir del dijous 7 d'octubre. També es podran recollir de manera presencial en Buraudio (carrer l’Escorredor, 58), en horari vespertí els dimarts i dijous. 

Alqueria Blanca Borriana

- Dijous que ve 30 de setembre a les 19 hores, amb el primer capítol de la nova temporada de la popular sèrie de la televisió pública valenciana


Borriana acollirà la preestrena de la nova temporada de l’Alqueria Blanca, en una sessió especial en el Teatre Payà dijous que ve 30 de setembre a les 19 hores, amb el primer capítol de la nova temporada de la reeixida i popular sèrie l’Alqueria Blanca, una de les produccions valencianes amb major repercussió en la història de la televisió.

Els seguidors i les seguidores de Borriana podran aconseguir gratis les entrades no només per a vore el capítol, sinó també per a poder fer-se fotos amb els elements promocionals elaborats per a l'ocasió. Com a gran reclam, podran gaudir de la presència d'alguns dels protagonistes més volguts de la sèrie, en aquest cas dels actors i actrius, com és el cas de Jaime Linares (Narcís), Cristina Fernández (Conxeta) i Pep Ricart (López Campos).

La presentació projecció anticipada, pretén acostar la sèrie als espectadors amb l’emissió en primícia del primer capítol de la nova temporada que s'emetrà en la televisió el 17 d'octubre, segons ha informat la cadena.

Així, les persones afortunades seguidores de la sèrie que aconseguisquen una entrada tindran l'oportunitat de vore un capítol abans de la seua emissió i podran fer-se fotos en els decorats i amb els elements promocionals preparats per a l'ocasió. A més, aquestes imatges formaran part de les galeries d'imatge que es publicaran en la web d'À Punt.

Les entrades són gratuïtes i es poden reservar a través de www.entradesborriana.com i en Buraudio (C/ l’Escorredor, 58). També es poden adquirir el mateix dia de la projecció a les taquilles del teatre des de les 18 hores, per ordre d'arribada, fins a completar l'aforament. Aquest esdeveniment està adaptat a la normativa sanitària vigent.