Finaliza la formación del programa 'Il.lusionat 2020'
 • Tres formacions específiques sobre ‘Carretons elevadors’, ‘Neteja i desinfecció i prevenció de la Covid-19’, i ‘Manipulació d'aliments i gestió d'al·lergògens’

 • A més d'altres formacions com la busca d'ocupació en Internet, l'alfabetització digital o com enfrontar-se a una entrevista de treball

 • Es tracta d'un programa d'itineraris integrats d'inserció sociolaboral cofinançat pel Fons Social Europeu i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives


Les 45 persones participants en el programa Il·lusionat 2020 han finalitzat amb èxit la formació ocupacional en el projecte d'itineraris integrats d'inserció sociolaboral per a persones en exclusió o en risc d’exclusió, cofinançat pel Fons Social Europeu i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i realitzat per l'Ajuntament de Borriana, amb un pressupost de 133.928€.

La primera de les formacions que va tenir lloc va ser la de Carretons Elevadors, curs que acredita per al compliment de la normativa sobre formació en prevenció de riscos laborals i maneig de carretons elevadors d’acord amb la legislació vigent.

Un curs que ja s'havia oferit en diverses ocasions per part de l'oficina d'ocupació i desenvolupament local municipal i sempre ha exhaurit les places a causa de l'elevada demanda en diverses activitats econòmiques, com ara indústries taulelleres, magatzems, tallers, sector hortofructícola, sector alimentació i begudes, grans cadenes de supermercats i sector de la construcció.

Cal afegir que aquesta formació va ser realitzada per part de l'empresa local UNET, contribuint a un dels objectius secundaris del programa de generar riquesa en el municipi en el qual es desenvolupa el programa.

La segona de les formacions desenvolupada va ser de “Neteja, desinfecció i prevenció de la Covid-19” en la qual els participants van adquirir coneixements sobre neteja, desinfecció, i prevenció de contagi contra la Covid-19, incloent-hi també tècniques d’organització, productes, utensilis, tècniques específiques de desinfecció.

Amb aquesta formació tan específica, malgrat no tractar-se d'una formació acadèmica, es buscava dotar les persones participants d'un plus curricular per a donar resposta a la demanda que les diferents empreses de neteja del municipi puguen tindre quant a personal. Sens dubte, incorporar en les seues plantilles persones amb aquesta formació pot donar-los un plus de qualitat i eficiència en la seua comesa.

Finalment, les persones participants en Il·lusiona’t que tenien entre el seu itinerari encaminar-se al sector serveis, se'ls ha oferit la formació de “Manipulació d'aliments i gestió d'al·lergògens”. Aquesta formació habilita l’alumnat per a actuar en el sector de la indústria alimentària, en diferents activitats econòmiques.

A través de la formació de “Manipulació d'aliments i gestió d'al·lergògens” es busca de forma genèrica, que l’alumnat conega i complisca les instruccions de treball adequades per a garantir la seguretat i la salubritat dels aliments, mantinga una neteja personal apropiada i contribuïsca, a través del seu comportament, a la prevenció eficaç de les conseqüències derivades d'un procediment inadequat.

A aquestes formacions ocupacionals se sumaven les formacions en competències que han oferit les orientadores del programa i que han tractat temes com la busca d'ocupació en Internet, l'alfabetització digital o com enfrontar-se a una entrevista de treball.

La regidora delegada de l'àrea d'inclusió, Maria Romero, ha assegurat que “en tot moment hem buscat que la formació i el projecte en si s'adapte a les necessitats de les persones participants, però també que puga revertir en el municipi mirant d’integrar les necessitats de les empreses locals amb les de les persones que han participat en el projecte”.

Per a la regidora, ”si bé aquesta primera edició del projecte ha sigut molt curta, la idea és poder repetir-ho anualment amb la duració apropiada”, i ha afirmant que per part de la Direcció General d'Inclusió “s'està treballant en aquesta línia també”. Amb aquest objectiu, ha afegit, “ens hem coordinat amb els diferents agents d'ocupació i formació del municipi i s'ha fet un treball magnífic de coordinació i treball en xarxa per part de l'equip de professionals que integren el Projecte”.

El proyecto Il.lusionat de itinerarios socioo-laborales incluye a 45 participantes
 • Des del mes d'octubre i fins a desembre d'enguany l'Ajuntament de Borriana realitza el programa Il·lusiona’t d'itineraris d'inserció sociolaboral

 • El projecte Il·lusiona’t finalitza les dos primeres fases i comença amb els tallers


Un total de 45 persones escollides pels Serveis Socials han sigut seleccionades en el programa d'itineraris d'inserció sociolaboral Il·lusiona’t, que desenvolupa l'Ajuntament de Borriana en el municipi des del mes d'octubre i fins a desembre d'enguany, mitjançant el projecte cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020 i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

El programa d'innovació social orientat al desenvolupament de les habilitats, millora de l'ocupabilitat i la inserció laboral de les persones en situació de vulnerabilitat ha finalitzat les dues primeres fases. Així, el mes d'octubre passat i principis de novembre, l'equip del projecte ha atès les persones escollides des dels Serveis Socials, que segons criteris del programa es troben cobrant la Renda Valenciana d'Inclusió del barri la Bosca.

La regidora responsable de l'àrea d'Inclusió, Maria Romero, ha explicat que durant aquesta primera fase del programa s'ha atès a totes les persones escollides pels serveis socials per a seleccionar-ne les participants, i també es van iniciar les coordinacions amb les diferents entitats relacionades amb l'ocupació i la inclusió al municipi.

Aquesta primera fase va concloure amb la selecció de 45 persones amb les quals es va iniciar el treball de la segona fase del projecte, encaminada al disseny dels plans personals d'inserció i seguiment. Aquests plans es configuren en companyia de la persona participant i arrepleguen, a partir de les seues pròpies potencialitats, quins són els objectius a aconseguir per a acostar-se a la inserció no solament laboral sinó també social.

Per a la qual cosa, ha indicat Romero, les orientadores del programa realitzen tutories individuals amb cadascuna de les persones participants en les quals van revisant l'avanç cap als objectius marcats. Dins del programa, i segons el cas, també es proporciona atenció psicològica a aquelles persones que ho requereixen i les treballadores socials col·laboren en aquelles necessitats socials que van sorgint en cada cas.

En paraules de la responsable municipal de l'àrea d'inclusió, “sens dubte resulta encomiable, el gran treball que està fent l'equip d’Il·lusiona’t així com les persones participants, en un temps rècord, això no seria possible sense el treball en equip i la confiança en la capacitat humana i de progrés de les persones participants”.

En aquests moments, ha assenyalat Maria Romero, el programa ha passat a les fases III i IV que impliquen la realització de tallers sobre competències transversals, formació ocupacional i habilitats socials. Depenent de les necessitats de les persones participants s'han dissenyat amb continguts tals com afrontar una entrevista de treball, habilitats digitals, i busca d'ocupació, impartits per les pròpies orientadores laborals del programa.

En paral·lel, es realitzaran tallers de formació ocupacional que, segons el perfil professional de les persones participants, s'ha acordat que siguen de neteja higiènica d'espais, manipulació d'aliments i plataforma elevadora.

Sens dubte –ha conclòs la regidora–, ara el programa comença la seua fase més intensa per a finalitzar tots i cadascun dels processos iniciats i fer una bona derivació perquè aquests processos continuen avant amb la retirada de les professionals implicades”.

Di-capacitat felicita las Navidades a la alcaldesa

 Joves de l'entitat Di-capacitat s'han personat aquest matí a l'Ajuntament de Borriana per a donar una sorpresa a l'alcaldessa de la ciutat, Maria Josep Safont, i ser els primers a felicitar-li el Nadal, i com a bestreta li han lliurat un obsequi realitzat per ells mateixos.

Bea, Julio Alberto i Camilo han sigut els encarregats de lliurar-li el regal, un arbre de fusta confeccionat i decorat per ells, i una afectiva targeta de felicitació nadalenca. L'alcaldessa, visiblement emocionada, els ha agraït “l'afecte i l’estima mostrats” i ha elogiat “el bon treball realitzat”.

Di-Capacitat és una associació sense ànim lucratiu, integrada per persones amb diversitat funcional i amics col·laboradors que, de manera desinteressada, pretén oferir als seus associats i a totes les persones amb diferents discapacitats els mitjans més adequats per a tindre una vida més normalitzada, el respecte i la consecució d'uns drets humans bàsics. Compta amb més de 100 socis i col·laboradors que realitzen la seua activitat a la ciutat de Borriana.

Firma dle convenio entre Ayuntamiento, AFDEM y Mapfre 2020
 • Signatura del conveni per a impulsar el programa d'inserció laboral de joves amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental ‘Junts Som Capaços’, promoguda per la Fundació Mapfre

 • S'incorporaran auxiliars d'informació Covid de l'entitat Afdem Borriana que realitzaran pràctiques a l'Ajuntament

L'Ajuntament de Borriana i l'Associació de familiars per als drets de les persones amb malaltia mental (AFDEM) han subscrit un conveni de col·laboració per a la seua participació en el programa d'inserció laboral de joves amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental ‘Junts Som Capaços’, que promou la Fundació Mapfre amb el seu programa social d'ocupació.

Gràcies a aquest acord, la signatura del qual s’ha realitzat tot mantenint les mesures de distanciament i prevenció recomanades per la situació de la Covid-19, persones amb malaltia mental usuaris de l'entitat realitzaran pràctiques formatives laborals en el consistori amb la finalitat d'adquirir habilitats i experiència amb la realització de tasques relacionades amb el control de mesures contra la Covid-19.

En l'acte, han participat l'alcaldessa de Borriana, María Josep Safont, la regidora de Serveis Socials, Esther Meneu, la representant d'Afdem Borriana, Cristina Vilar, i representant a Fundació Mapfre, Enrique Marco i Alejandro Abaso.

Després de la signatura, l'alcaldessa ha destacat que l'Ajuntament de Borriana “ha demostrat de manera continuada el seu gran compromís amb les persones més vulnerables, donant suport a diferents actuacions a favor d’elles, tant en l'àmbit laboral i social, com en el de l'habitatge, l'educació, l'alimentació o la salut”.

La representant d'Afdem Borriana, ha expressat el seu desig que, després de l'èxit de diversos projectes, aquesta nova iniciativa siga “encara millor”, i ha explicat el dilatat treball de l'entitat per la millora de la qualitat de vida de les persones amb malaltia mental i la dels seus familiars, la defensa dels seus drets i la representació del moviment associatiu.

Amb l'objectiu d'aconseguir la integració social i la seua autonomia laboral i personal, Afdem Borriana, du a terme diferents programes formatius, psicològics, culturals, lúdics i d'inserció laboral i social.

Per part seua, Enrique Marco i Alejandro Abaso de la Fundació Mapfre s'han referit al programa ‘Junts Som Capaços’ promogut per la Fundació, que amb més de 10 anys de trajectòria, té com a objectiu principal fomentar la integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental en tota Espanya. Amb aquest objectiu, col·labora directament amb entitats socials, associacions empresarials i institucions públiques.

Durant aquest temps, aquesta iniciativa ha fet possible que un total de 5.400 empreses col·laboren activament en el programa, que ha facilitat la formació de més de 4.000 alumnes i la inserció de més de 4.200 persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental.

El Ayuntamiento inicia el programa Il.lusiona't de itinerarios laborales
 • El projecte Il·lusiona’t, dirigit a persones beneficiàries de la Renda Valenciana d'Inclusió i centrat, principalment, en el barri de la Bosca, pretén afavorir l'accés al mercat de treball de persones en situació de risc d'exclusió social
 • Està cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020 i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives

L'Ajuntament de Borriana ha contractat 10 persones a través del programa Il·lusiona’t d’“Itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació de risc d'exclusió social per a l'exercici 2020”, cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020 i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

La regidora d'Inclusió Social, Maria Romero, ha donat la benvinguda al nou equip i els ha demanat “implicació i il·lusió” en aquest projecte “d'innovació social orientat al desenvolupament de les habilitats, millora de l'ocupabilitat i la inserció laboral de les persones en situació de vulnerabilitat”, gestionat des de la regidoria d'Inclusió amb els departaments de Serveis Socials i de Polítiques Actives d'Ocupació.

Així mateix, la cap de l'àrea de Serveis Socials, Cristina Marco, ha pilotat les primeres jornades del grup de 10 professionals contractats per l'Ajuntament amb formació en Psicologia, Orientació Laboral, Treball Social, Administració i Auxiliar d'Administració, perquè comencen a desenvolupar aquesta iniciativa amb l'objectiu de realitzar itineraris individualitzats d'inserció sociolaboral entre la població amb majors dificultats per a accedir al mercat laboral.

El projecte, que es desenvoluparà fins al 31 de desembre, pretén afavorir l'accés al mercat de treball a les persones que es troben en risc d'exclusió social a través de tallers d'orientació, formació i assessorament individualitzat, aprofitant i coordinant els recursos locals per al benefici personal i social.

Segons ha explicat la regidora d'Inclusió Il·lusiona’t es dirigeix principalment a persones beneficiàries de la Renda Valenciana d'Inclusió i se centra en el barri de la Bosca, “d’aquesta manera es dona resposta a una de les accions plantejades en el Pla d'Acció Municipal per a la regeneració social del barri”. A més, ha precisat, “a causa de l'alt percentatge de dones en atur, es prioritzarà les dones per a intentar acurtar aquesta bretxa laboral”.

La setmana que ve, l'equip de professionals començarà les entrevistes per a la selecció i el diagnòstic de les persones beneficiàries, amb l'objectiu de conèixer l'historial professional i formatiu de les persones, per a detectar necessitats, deficiències, actituds, competències i altres factors relacionats amb l'accés a l'ocupació, per tal d'establir el seu perfil d'ocupabilitat i dissenyar mesures concretes i un itinerari individualitzat per a la inserció laboral de cadascú.

S'inclouen accions d'atenció individualitzada i accions grupals, en les quals es duen a terme diferents tallers per a millorar les competències digitals, personals, laborals o la competència lingüística, la finalitat de les quals és afavorir la integració social i millorar l'ocupabilitat de les persones participants.

Per a Maria Romero, “enguany el repte és no deixar enrere les persones més vulnerables que estan patint les conseqüències més dures de la crisi econòmica i de la pandèmia”. Per això es reforçaran totes les accions que permeten pal·liar els efectes més directes.

I ha afegit que s'intentarà atendre “com més persones millor”, però “tenint en compte les pautes i els protocols sanitaris i de seguretat, amb molta precaució i amb molta il·lusió”.

Cal recordar que l'Ajuntament de Borriana ha aconseguit una subvenció de 133.928 euros de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per al desenvolupament d'aquest programa.

El projecte autonòmic d’“Itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació de risc d'exclusió social” és una actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

 

El CEAM reanuda las actividades para mayores en octubre

 

 • Al poliesportiu de Sant Blai, davant la impossibilitat de realitzar les classes en el local del CEAM per falta d'espai, tot seguint els protocols de sanitat per la Covid-19.

 • En grups de 10 persones amb mascareta i una distància de seguretat d’1,5m


Després de mes de sis mesos d'inactivitat, el CEAM de Borriana ha reprès aquesta setmana les classes per a les persones majors, al poliesportiu de Sant Blai, davant la impossibilitat d’impartir les classes en el local del CEAM per falta d'espai, tot seguint els protocols de sanitat per la Covid-19.

Segons ha explicat el regidor de Gent Major, Hilario Usó, des de la la seua àrea i seguint tots els protocols, s'han fet les gestions pertinents perquè es pogueren iniciar les classes en grups de 10 persones amb mascareta i una distància de seguretat d’1,5m.

Així, l'Ajuntament els ha cedit la infraestructura esportiva de Sant Blai per a poder realitzar exercicis físics i altres activitats, de dilluns a divendres de 9h a 13h. La necessitat de la gent major de realitzar exercicis per a poder recuperar l'equilibri perdut i la massa muscular era evident, com també ho era reprendre les relacions amb els companys i les companyes”, ha assenyalat Hilario Usó.

A més, ha indicat que “a poc a poc la gent major comença a perdre la por i, amb prudència i seguint els consells sanitaris, reprèn l’activitat en la nova normalitat” i ha afegit que des del Consistori “esperem i desitgem que tot vaja molt bé”.

El Ayuntamiento iniciará un programa de itinerarios laborales subvencionado por la Generalitat
 • El projecte Il·lusiona’t pretén afavorir l'accés al mercat de treball de persones en situació de risc d'exclusió social

 • Es contractaran deu persones per a dur endavant el programa que està cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu

 

L'Ajuntament de Borriana ha aconseguit una subvenció de 133.928 euros de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per al desenvolupament del programa ‘Itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació de risc d'exclusió social per a l'exercici 2020’.

L’esmenat programa es desenvoluparà durant els mesos d'octubre, novembre i desembre i el seu objectiu és afavorir l'accés al mercat de treball a les persones que es troben en risc d'exclusió social a través de tallers d'orientació, formació i assessorament individualitzat, tot aprofitant i coordinant els recursos locals per al benefici personal i social.

Es tracta d'un projecte d'innovació social orientat al desenvolupament de les habilitats, millora de l'ocupabilitat i la inserció laboral de les persones en situació de vulnerabilitat, que es gestionarà des de la Regidoria d'Inclusió amb els departaments de Serveis Socials i d’Ocupació.

A Borriana, segons ha explicat la regidora d'Inclusió, Maria Romero, el projecte sota la denominació Il·lusiona’t, es dirigeix principalment a persones beneficiàries de la Renda Valenciana d'Inclusió i se centrarà en el barri de la Bosca, per a donar així resposta a una de les accions plantejades en el Pla d'Acció Municipal per a la regeneració social del barri la Bosca. A més, ha precisat, “donat l'alt percentatge de dones en atur, es prioritzarà les dones per a tractar de reduir la bretxa salarial”.

Per a posar en marxa el projecte, l'Ajuntament preveu contractar deu persones amb formació en psicologia, orientació laboral, treball social, administració i auxiliar d'administració, a través d'una oferta en LABORA.

Sobre aquest tema, Maria Romero ha fet una crida a la ciutadania perquè, en cas d'estar en possessió d'alguna de les titulacions indicades, actualitzen la seua fitxa en LABORA.

En definitiva, ha assegurat la regidora de Diversitat i Inclusió, “es tracta d'una bona notícia per al municipi, perquè al seu parer, “evidencia el compromís autonòmic i local de dotar les persones d'eines per a millorar el seu projecte vital, qüestió que segur que es traduirà en una evolució positiva de les persones que participaran, però també per al barri en qüestió”.

El projecte autonòmic d‘Itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació de risc d'exclusió social és una actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Convocatoria de ayudas para programas de entidades sociales 2020

 

 • Destina 13.000 euros per a donar suport a les accions de promoció personal i social de sectors vulnerables de la població

 • El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 25 d'agost i la informació de la convocatòria es pot consultar en https://burriana.sedelectronica.es/board/

 

L'Ajuntament de Borriana destina un total de 13.000 euros a la concessió de subvencions públiques per a projectes de promoció personal i social que desenvolupen associacions i entitats socials sense ànim lucratiu dirigits a sectors vulnerables de la població.

La convocatòria i les bases d'aquestes subvencions que es concedeixen en règim de concurrència competitiva s'han publicat en l'apartat de seu electrònica de la pàgina web municipal.

Segons s’estableix en les bases, poden ser beneficiàries d'aquestes ajudes les associacions i entitats socials sense ànim de lucre amb domicili social en el municipi o que realitzen activitats i projectes dirigits a la població de Borriana, amb una antiguitat mínima d'un any des de la data de constitució.

A més, els programes han d'estar enfocats a sectors de la població relacionats amb l'atenció a famílies, menors d'edat en situació de risc o desprotecció, dones, persones majors, persones amb diversitat funcional, minories ètniques, malalts crònics, persones immigrants, transeünts, refugiats, asilats, o qualsevol altre sector vulnerable. Només podrà presentar-se un projecte per associació o entitat i s'exclouen els projectes o programes d'inserció de malalts mentals per existir ja una altra convocatòria específica.

Per a la concessió de les subvencions s'aplicaran diferents criteris entre els quals es valorarà la qualitat del projecte a través de la descripció, la seua fonamentació, objectius, beneficiaris, activitats, temporització, recursos propis, adequació i interès de l'objectiu del projecte en relació a la realitat social del municipi i les necessitats que presenta.

Igualment, en l'adjudicació es tindrà en compte la incidència del projecte en persones residents de la localitat per a la qual cosa s’haurà de quantificar el nombre de persones a què atendrà el projecte residents de la ciutat i quina proporció suposa aquesta quantitat del nombre total de persones ateses per l'associació o entitat social. A més, es prioritzarà que la població beneficiària de les actuacions siguen col·lectius en risc d'exclusió. També es tindrà en compte l'experiència acreditada de l'entitat i el caràcter innovador del projecte.

Presentació de sol·licituds

Les sol·licituds es presentaran en el Registre electrònic de l'Ajuntament de Borriana a través del tràmit electrònic adequat o, si no és possible, el d’“Instància General” adjuntant els models normalitzats establits i que figuren com a annexos en les bases. La convocatòria i annexos es poden trobar i consultar en https://burriana.sedelectronica.es/board/

El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies hàbils, a comptar des de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província, és a dir, finalitza el 25 d'agost.