- Firma de renovació del conveni entre el Consistori, l'associació Afdem, Artistes fallers i la Fundació Mapfre

- Per a impulsar el programa d'inserció laboral de joves amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental Junts som capaços

 

L'Ajuntament de Borriana i l'Associació de familiars per als drets de les persones amb malaltia mental (Afdem) i artistes fallers de la localitat han renovat el conveni de col·laboració per al programa d'inserció laboral de joves amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental Junts Som Capaços”, que promou la Fundació Mapfre en el seu programa social d'ocupació.

Gràcies a aquest acord, persones amb malaltia mental usuaris de l'entitat realitzaran pràctiques formatives laborals en els tallers dels artistes fallers amb la finalitat d'adquirir habilitats i experiència fent tasques relacionades amb la realització de ninots per a les Falles.

En l'acte han participat la regidora de Serveis Socials, Esther Meneu; les representants d'Afdem Borriana, Cristina Vilar i Iris Garcia, i representant a Fundació Mapfre, Enrique Marco i Raquel Rochera.

Després de la firma, Esther Meneu ha destacat que l'Ajuntament de Borriana “ve demostrant de manera continuada el seu gran compromís amb els diversos col·lectius de persones amb dificultats, donant suport a diferents actuacions a favor dels col·lectius, tant en l'àmbit laboral i social com en el de l'habitatge, l'educació, l'alimentació o la salut”.

Les representants d'Afdem Borriana han expressat el seu desig que, després de l'èxit de diversos projectes, aquesta nova iniciativa siga “encara millor”, i han explicat el treball constant de l'entitat en la millora de la qualitat de vida de les persones amb malaltia mental i la dels seus familiars, la defensa dels seus drets i la representació del moviment associatiu.

Amb l'objectiu d'aconseguir la integració social i la autonomia laboral i personal, Afdem Borriana duu a terme diferents programes formatius, psicològics, culturals, lúdics i d'inserció laboral i social.

Per part seua, Enrique Marco i Raquel Rochera, de la Fundació Mapfre, s'han referit al programa Junts Som Capaços promogut per la Fundació, que amb més de 10 anys de trajectòria té com a objectiu principal fomentar la integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental en tota Espanya. Per a la qual cosa col·labora directament amb entitats socials, associacions empresarials i institucions públiques.

Durant aquest temps, la iniciativa ha fet possible que un total de més de 6.100 empreses col·laboren activament en el programa, facilitant la formació de més de 5.300 alumnes i la inserció de més de 5.400 persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental.

Esther Meneu, en la renovació del conveni de col·laboració anual, ha posat l'accent en “la importància de la prevenció i la sensibilització social respecte a la salut mental”,i ha afegit que, a judici seu, també és fonamental la formació i la inserció laboral per al benestar i la qualitat de vida”.

Per això, a més de garantir que les persones amb aquest tipus de trastorns tinguen accés als tractaments adequats, cal “prevenir-los i conscienciar la societat per a abordar aquestes situacions sense reticències ni prejudicis i, al mateix temps, impulsar programes formatius i d'inserció laboral”.