Más de 5.100 alumnos y alumnas de Burriana inician el curso escolar

Més de 5.150 alumnes i alumnes d'Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional han començat avui el curs escolar 2019-2020, en els 12 centres educatius de Borriana, dels quals prop de 3.100 han iniciat les classes en els 8 centres públics i poc més de 2.000 en els altres 4 concertats, segons ha manifestat el regidor d'Educació, Joan Ramon Monferrer.

D'acord amb el calendari escolar 2019-2020 establit per la Conselleria d'Educació, les activitats escolars d'Educació Infantil i Primària finalitzaran el 18 de juny, i les de Secundària, Batxillerat i Formació Professional finalitzaran el 16 de juny.

El regidor d'Educació ha especificat que en els 10 Centres d'Ensenyament d'Infantil i Primària (CEIP) del municipi, els alumnes que han iniciat el seu període escolar en són aproximadament 3.280, dels quals al voltant de 1.890 estan en els 6 centres públics i 1.390 en 4 concertats.

Referent a l'alumnat de Secundària (ESO), ha detallat que en són prop de 1.875 els que han començat les classes, dels quals, al voltant de 1.195 ho han fet en els dos instituts públics i 780 en els 4 centres concertats.

Monferrer ha indicat que després de les vacances estivals avui s'inicia “la tornada al col·le” en la Comunitat Valenciana i amb això, la “adaptació a nous horaris, als ritmes de les aules i a assumir o reprendre les tasques escolars i els estudis” .

En aqueix sentit ha assenyalat la possibilitat que els primers dies “de tornada a una rutina que van abandonar fa ja més de dos mesos puga costar-los una miqueta” i que siguen els xiquets i xiquetes més xicotets, “els que més puguen notar la incorporació”.

Per a facilitar l'adaptació dels fills i les filles a la seua nova etapa escolar, sobretot en etapes d'Educació Infantil i Primària, el regidor d'Educació recomana “ajustar els horaris de dormir i tractar tots els temes que els acosten a la vida escolar en positiu per a afavorir el procés d'adaptació al nou any escolar”.

Període de vacances

Les vacances de Nadal s'estableixen del 23 de desembre al 6 de gener, els dos dies inclosos, i les de Pasqua, del 9 al 20 d'abril de 2020, també els dos inclosos.

Quant als dies no lectius durant el curs escolar, es consideren festius el 9 d'octubre, l'1 de novembre, el 6 de desembre, el 19 de març i l'1 de maig.

A més a més, per la seua banda, el Consell Escolar Municipal va establir com a no lectius en el municipi de Borriana, a més del dia 3 de febrer, festivitat de Sant Blai, els dies 16, 17 i 18 de març, per la setmana fallera.

Períodes lectius

Les activitats escolars lectives d'Infantil i Primària en la Comunitat Valenciana comportaran entre 845 i 855 períodes lectius; els dos primers cursos de Secundària impartiran entre 1.010 i 1.022 períodes, mentre que en tercer i quart curs s'afegiran dos períodes lectius setmanals més.

Pel que fa al calendari de la resta d'ensenyaments, l'alumnat dels programes formatius de qualificació bàsica començarà el 23 de setembre i finalitzarà el 16 de juny, i l'alumnat de Formació Professional Bàsica de segona oportunitat iniciarà les activitats el 9 de setembre i finalitzarà el 16 de juny.