Jornadas de ADI y CEFIRE para profesionales de educación infantil
 • Les jornades es realitzaran en línia a través de la plataforma Webex, els dies 27 d'octubre i 3 de novembre

 • Fins ara s’han inscrit més d'un centenar de professionals i demà divendres 23 d'octubre finalitza el termini d’inscripció


El Servei d'Atenció al Desenvolupament Infantil (ADI) de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Borriana, i el CEFIRE de Castelló, han organitzat unes Jornades sobre ‘Ensenyament-Aprenentatge des d'una mirada respectuosa a l'Educació Infantil (0-6)’, dirigides a professionals docents d'Educació Infantil.

La presentació de les jornades, que es desenvoluparan els dies 27 d'octubre i 3 de novembre, serà a càrrec del regidor d'Educació i professor del Departament de Pedagogia i Didàctica de l’UJI, J. Ramon Monferrer, i es realitzaran en línia a través de la plataforma Webex en horari de 18.30h a 20h.

La ponent, i experta en Educació Infantil, serà Dolça Flors Mas que donarà a conèixer les teories i alguns dels autors més importants en educació viva i activa per a conèixer nous recursos per a atendre l'alumnat d'aquesta etapa, d'una forma respectuosa amb el seu desenvolupament i adaptats a les seues necessitats.

A més, es tracta d'afavorir les relacions i crear cohesió de grup entre els docents compromesos amb l'educació i potenciar l'intercanvi d'experiències inspiradores i projectes de centres educatius innovadors. Igualment, s'oferiran eines a l'adult que acompanya (mestre/a) i s'abordarà el paper de les famílies a l'escola.

Així, en les jornades es plantejaran, entre altres qüestions, referències dels fonaments teòrics d’autors, com ara Wild, Montessori, Pikler, la visió del xiquet com a centre del procés de creixement i aprenentatge, l'autonomia i l’acompanyament en la consecució de reptes. També s'exposarà el paper del joc com a activitat bàsica de la infància i ferramenta d'aprenentatge.

Fins ara hi ha més d'un centenar de professionals docents inscrits, i demà divendres 23 d'octubre finalitza el termini d’inscripció en: http://cefire.edu.gva.es/sfp/index.php?seccion=edicion&id=9140522.

Ya se están instalando los barracones provisionales del IES Jaume I
 • Per a poder començar l'enderrocament de l'edifici i la construcció del nou IES Jaume I
 • El regidor d'Educació, J. Ramon Monferrer, ha visitat el solar i ha comprovat el bon ritme dels treballs d'instal·lació
 • El solar de l'antic Llombai albergarà un total de 218 mòduls de 15 m², que configuraran 82 espais provisionals

 A finals de setembre van començar els treballs d'instal·lació de les aules prefabricades adaptades, després de l'adequació del solar de l'antic IES Llombai, per a reubicar, provisionalment, el professorat i l’estudiantat de l’IES Jaume I de Borriana i poder així començar l'enderrocament de l'edifici i la construcció del nou IES Jaume I.

Així ho ha confirmat el regidor d'Educació, J. Ramon Monferrer, que ha supervisat els treballs d'instal·lació de l'aulari i, d'aquesta forma, “que estiga tot enllestit per a fer el trasllat a aquestes instal·lacions provisionals el més ràpidament possible, perquè finals d'any puguen iniciar-se els treballs d'enderrocament de l'actual IES”.

Segons ha explicat Monferrer, la superfície total que es construirà amb els mòduls de les aules prefabricades, una camí s’haja completat la instal·lació per part de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, ascendirà a 4.320 m².

Una superfície que ha precisat l'edil d'Educació, que albergarà un total de 218 mòduls de 15 m², que configuraran fins a 82 espais de diferent índole per a situar aules, lavabos, biblioteca, sales, etc, i que depenent de la seua utilització seran de dimensions diferents. Concretament, disposarà de 18 espais de 15 m², 14 de 30 m², 35 de 45 m², 13 de 60 m², 1 de 90 m², i 1 de 135 m².

Cal recordar que el nou IES Jaume I de Borriana es construirà en la mateixa parcel·la de 19.327 metres quadrats, les obres del qual, segons ha indicat, ja licitades compten amb un pressupost global que ascendeix a més de 13 milions d'euros. Aquestes obres d'enderrocament i edificació formen part del pla de construcció d'infraestructures educatives, Edificant, i està finançat per la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports. La redacció del projecte ha sigut realitzada per Santatecla Arquitectes SLP.

Amb la construcció de la futura infraestructura educativa, “es renovaran les obsoletes instal·lacions del primer institut que es va construir a la ciutat fa més de cinquanta anys, que pateixen un deficient estat arquitectònic, per a aconseguir-ne unes altres més eficients i còmodes”, ha asegurat Monferrer.

Sobre aquest tema, ha afegit que .serà “un centre educatiu completament nou, punter en matèria d'eficiència energètica i un dels de major capacitat construïts actualment dins del Pla Edificant de la Comunitat Valenciana”, ha assegurat Monferrer.

També ha explicat que la previsió és que les obres de construcció del nou centre culminen a la fi de 2022, i el nou edifici “comptarà amb més aules i tallers, i així podran integrar-se en el nou edifici els cicles formatius de Fusteria i d'Artista Faller i Construcció d'Escenografies que actualment s'imparteixen fora de les instal·lacions de l'IES, en les dependències municipals de l'antic escorxador municipal del camí Xamussa”.

Comienza el curso escolar 2020-2021 en Borriana

 

 • Tornada al col·le en els 12 centres educatius del municipi amb l'aplicació de les mesures higièniques i de seguretat, els protocols i els plans de contingència


Més de 5.500 alumnes d'Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional han començat sense incidències avui el curs escolar 2020-2021 en els 12 centres educatius de Borriana, en els quals en les últimes setmanes s'han intensificat les desinfeccions i preparatius, i en una jornada marcada per l'aplicació de les mesures higièniques i de seguretat, les mascaretes, les distàncies, els protocols i els plans de contingència, d'acord amb la nova normalitat, segons ha manifestat el regidor d'Educació, Joan Ramon Monferrer.

El regidor d'Educació ha indicat que l'inici del nou curs i en la reobertura de tots els centres escolars de Borriana “la normalitat i la seguretat” ha sigut la “tònica generalitzada”, així com l'ús preceptiu de mascareta en el professorat i en l'alumnat.

Per a evitar aglomeracions, ha precisat el responsable municipal d'Educació, les entrades d'escolars als centres educatius s'ha realitzat per diferents accessos, igual que les eixides, tal com estava previst. Així mateix, les estades als patis i zones esportives, s'ha realitzat en horaris escalonats, amb les mesures necessàries i la seguretat que reforçarà la Policia Local de Borriana.

Sobre aquest tema, Monferrer ha reiterat la seua plena confiança en “el treball i la capacitat dels equips directius dels centres educatius de Borriana” i també en “la implicació i responsabilitat del professorat i del personal no docent”, que han preparat i adaptat els seus centres a les noves exigències per a fer front a la nova situació sanitària, d'acord amb els protocols d'actuació remesos des de la Conselleria d'Educació i la Conselleria de Sanitat.

A més ha assenyalat que tots els centres educatius de Borriana “han garantit el major percentatge de presencialitat possible, el 100% en en cas d'Infantil i Primària”, d'acord amb les directrius del Ministeri d'Educació, i cada centre educatiu ha elaborat i compta amb el seu Pla de Contingència d’acord a les seues característiques i en la qual estableixen l'organització d'entrades i eixides, la distribució de grups, els espais i aules, els menjadors, normes, etc.

Respecte a les xifres de l'inici escolar, ha concretat que en els 10 Centres d'Ensenyament d'Infantil i Primària del municipi, els alumnes que han iniciat el seu període escolar en són més de 3.100, dels quals al voltant de 2.200 són de Primària i més de 900 d'Infantil. Mentre que l'alumnat de Secundària (ESO), en són prop de 1.925 els que han començat les classes, en els 6 centres on s'imparteix i 450 són de Batxillerat.

L'alumnat de Cicles Formatius, d'Escola d'Adults, d'FP Bàsica i Educació Infantil de primer cicle que inicien el curs en altres dates, sumen 250 més, fins a aconseguir els prop de 5.800 alumnes en el municipi.

Calendari escolar 2020-2021

El calendari escolar de la Comunitat Valenciana marca l'inici del curs escolar 2020-2021 en funció de les etapes educatives, per a Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional. Avui 7 de setembre comencen la majoria, que acabaran el 23 de juny de 2021

Així mateix, l'alumnat de Formació Professional Bàsica de segona oportunitat iniciaran les activitats escolars el pròxim 14 de setembre i les finalitzaran també el 23 de juny de 2021. Per als ensenyaments d'idiomes, les activitats començaran el 5 d'octubre de 2020 i finalitzaran el 30 de juny de 2021.

En Formació de Persones Adultes, el curs començarà el 17 de setembre de 2020 i finalitzarà el 18 de juny de 2021, mentre que en ensenyaments artístics de Música i Dansa; ensenyaments professionals d'Arts Plàstiques i Disseny, i ensenyaments esportius de règim especial, començaran el 28 de setembre de 2020.

Finalment, les universitats valencianes començaran el curs el 25 de setembre, per a l'alumnat dels primers cursos de carrera, i a partir del 14 de setembre per a la resta. A més, s'ha optat per un model mixt, és a dir, les classes teòriques s'impartiran, majoritàriament, de manera no presencial, mentre que en les classes pràctiques prevaldrà la màxima presencialitat possible.

 

 

 • El pdf de la sol·licitud per a la targeta estudiantil del Bus Borriana-UJI es troba en casaljove.es

L'estudiantat de la Universitat Jaume I empadronat a la ciutat de Borriana, ja pot sol·licitar la tramitació de la targeta del bus Borriana-UJI a través de correu electrònic.


Per a fer la sol·licitud, els interessats hauran d'enviar per correu la sol·licitud de la targeta que trobaran en http://casaljove.burriana.es/images/solicitud-Burriana-02.pdf juntament amb l'imprès de matrícula de el curs 2020/2021. Tot seguit, rebran una notificació amb la data i l’hora de la cita prèvia al Casal Jove per acabar de realitzar el procediment.


Els estudiants interessats a utilitzar aquest servei, podran sol·licitar el seu carnet personalitzat al Casal Jove, un tràmit per al qual hauran d'acreditar que estan matriculats a l'UJI i lliurar una fotografia de format de carnet. Una volta disposen de la targeta, que tindrà validesa durant tot el curs, podran recarregar-la amb un cost de

 • 20 euros per un l’ús mensual
 • 50 euros per un l’ús trimestral
 • 120 euros per un l’ús anual

Les parades de Borriana estaran ubicades al Port, a l'avinguda Jaime Chicharro enfront del Consum, davant de l'IES Llombai i a la parada d'autobús del riu Anna, mentre que a Almassora, el bus pararà a l'anada a l’avinguda Castelló, davant el col·legi públic Errando Vilar i al carrer Boqueres.


El bus eixirà de Borriana a les 6.50h, 8.05h i 14h, i passarà per Almassora a les 7.10h, 8.30h i 14.20h. El trajecte fins a l'UJI durarà uns 40 minuts. Hi haurà un autobús directe a l'UJI des del Port de Borriana que eixirà a les 8.05h i un altre directe des d’Almassora a les 8.30h.


Horaris del BUS

 • Eixides de dilluns a dijous

BORRIANA-UJI

6.50h avinguda Chicharro, davant de l'Consum
8.05h des del Port
14h avinguda Chicharro, davant del Consum

UJI-BORRIANA
13.15h
15.10h (arriba fins al Port)
19.40h
21.15h

 • Eixides divendres

BORRIANA-UJI

6.50h avinguda Chicharro, davant del Consum
8.10h avinguda Chicharro, davant del Consum
14h avinguda Chicharro, davant del Consum

UJI-BORRIANA (són els mateixos)


13.15h
15.10h
19.40h
21.15h

 

 •  El curs acadèmic 2020-2021 a la Comunitat Valenciana començarà el 7 de setembre i finalitzarà el 23 de juny de 2021 per a Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat

Davant la situació d'incertesa generada per la situació actual de la Covid-19 i per la insistència d'alguns mitjans de comunicació en la falta de planificació en algunes comunitats autònomes respecte a l'inici de curs, el regidor d’Educació de l'Ajuntament de Borriana, J. Ramon Monferrer, ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat a les famílies, "tots els centres escolars de Borriana estan preparats per a reobrir les seues portes a un nou curs de forma segura".

El regidor d'Educació ha manifestat la seua plena confiança en el treball i la capacitat dels equips directius dels centres educatius de Borriana, que han estat preparant a consciència els seus centres, d'acord amb els protocols d'actuació que s'han enviat des de la Conselleria d'Educació i la Conselleria de Sanitat.

Cada centre educatiu ha elaborat el seu Pla de Contingència d'acord amb les seues característiques (organització d'entrades i eixides, distribució de grups, espais i aules, menjadors, etc.), per fer front a la nova situació. Monferrer ha manifestat, "conec els centres, conec els plans de contingència en els quals hem col·laborat quan se'ns ha requerit, i puc assegurar que el treball i la tenacitat dels docents de Borriana no serà debades"

A més, el regidor d'Educació ha informat que el proper dilluns 31 d'agost tindrà lloc una reunió entre les pediatres dels centres de salut de la ciutat i els directors de les escoles, instituts i escoles infantils per coordinar el protocol propi, d'àmbit local , en cas que hi haja un alumne o adult amb símptomes de coronavirus. Una iniciativa que ha partit dels equips de pediatria de Borriana i que ha estat molt ben acollida per les direccions dels centres. J. Ramon Monferrer, que coordinarà la reunió, ha volgut manifestar la seua gratitud per aquesta iniciativa única -no coneixem cap altra localitat on faça- que hauria de generalitzar-se a tots els municipis.

Tots els centres han de garantir el major percentatge de presencialitat possible, el 100% en Infantil i Primària, d'acord amb les directrius del Ministeri d'Educació que s’han fet arribar als centres a través de la Conselleria d'Educació, tal com es va acordar el passat mes de juny en la reunió amb els representants d'Educació de les 17 comunitats autònomes de l’Estat espanyol. La possibilitat de classes no presencials estarà condicionada per l'evolució de la pandèmia, però no en les condicions actuals.

La Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana, per la seua banda, seguint aquests acords ha invertit més de 207 milions extra a reorganitzar centres, comprar material sanitari i contractar més de 5.000 professors i 3.000 monitors de menjador, per a dur a terme una incorporació segura de l'alumnat a les aules.

Els centres educatius de Borriana, d'acord amb el calendari escolar establert per la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana, iniciaran el nou curs el dilluns 7 de setembre i acabaran el 23 de juny, per als nivells d'Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat.

Educació i ús de mascaretes

Per evitar aglomeracions, les entrades dels menors als centres educatius es faran per diferents accessos, igual com les eixides i les estades als patis i a les zones esportives, i es faran en horaris escalonats, amb les mesures necessàries i la seguretat que reforçarà la Policia Local de Borriana.

L'ús de mascareta serà obligatori per a tot el professorat, excepte el dels grups estables de convivència (grups bombolla), aquells en què és impossible que no hi haja interacció i mantinde la distància. Per als alumnes fins a quart de Primària no serà "necessària", com tampoc per als majors, sempre que estiguen en els seus pupitres i respecten la distància de seguretat d'un metre i mig. Sí que en serà obligatori l’ús quan es moguen del seu lloc d'estudi i per desplaçar-se pel centre educatiu.

 

 • A més dels dies 8 de setembre, festivitat de la Misericòrdia, i del 3 de febrer, Sant Blai, els escolars tindran els dies 16, 17 i 18 de març com a no lectius
 • El curs acadèmic 2020-2021 a la Comunitat Valenciana començarà el 7 de setembre i finalitzarà el 23 de juny de 2021 per a Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i FP

 El Consell Escolar Municipal de Borriana ha aprovat en la reunió d'aquest matí els tres dies no lectius de carácterl local que conformaran el calendari escolar de tots els centres educatius de la ciutat durant el pròxim curs acadèmic 2020-2021.

Així, en la reunió presidida per el regidor d'Educació, J. Ramon Monferrer, s'ha acordat establir com a dies no lectius per al municipi de Borriana durant el curs 2020-2021 els dies 16, 17 i 18 de març, a més de les festes locals els dies 8 de setembre, festivitat de la Misericòrdia, i el 3 de febrer, Sant Blai.


Calendari escolar 2020-2021

El calendari escolar de la Comunitat Valenciana publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana contempla l'inici del curs escolar en funció de les etapes educatives. Per a la qual cosa, la Conselleria d'Educació intensificarà la desinfecció dels centres i baralla la possibilitat de realitzar una incorporació escalonada, però manté que les activitats escolars del curs acadèmic 2020-2021 comencen el 7 de setembre i finalitzen el 23 de juny de 2021 per a Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional.

Així mateix, l'alumnat que curse ensenyaments de Formació Professional Bàsica de segona oportunitat iniciaran les activitats escolars el 14 de setembre de 2020 i les finalitzaran també el 23 de juny de 2021. Per als ensenyaments d'idiomes, les activitats començaran el 5 d'octubre de 2020 i finalitzaran el 30 de juny de 2021.

En Formació de Persones Adultes, el curs començarà el 17 de setembre de 2020 i finalitzarà el 18 de juny de 2021, mentre que en ensenyaments artístics de Música i Dansa; ensenyaments professionals d'Arts Plàstiques i Disseny, i ensenyaments esportius de règim especial, començaran el 28 de setembre de 2020.


Períodes lectius


En el curs escolar 2020-2021, les activitats escolars lectives de l'alumnat d'Educació Infantil i Educació Primària comportaran entre 865 i 875 períodes lectius, mentre que en els dos primers cursos d'Educació Secundària Obligatòria, s'impartiran entre 1.045 i 1.057 períodes lectius.

En tercer i quart curs d'Educació Secundària Obligatòria s'afegiran dos períodes lectius setmanals més als previstos en l'apartat anterior. Els centres que impartisquen Batxillerat i cicles formatius de Formació Professional ajustaran les seues hores lectives al que s'estableix en els corresponents reials decrets pels quals s'aproven els respectius títols i s'estableixen els currículums vigents.

Finalment, les universitats valencianes començaran el curs el 25 de setembre, per a l'alumnat dels primers cursos de carrera, i a partir del 14 de setembre per a la resta. A més, s'ha optat per un model mixt, és a dir, les classes teòriques s'impartiran, majoritàriament, de manera no presencial, mentre que en les classes pràctiques prevaldrà la màxima presencialitat possible.


Vacances i festius

Quant a les vacances escolars a la Comunitat Valenciana, s'han establit els períodes de vacances de Nadal, del 23 de desembre al 6 de gener, i de Setmana Santa de l'1 al 12 d'abril. Així mateix, seran dies festius a la Comunitat Valenciana el 9 d'octubre, Dia de la Comunitat Valenciana; el 12 d'octubre, Festa Nacional d'Espanya; el 8 de desembre, Dia de la Immaculada Concepció, i el 19 de març, Sant Josep.

 

 • Concedirà sis beques dotades amb 1.000 euros cadascuna per a donar suport als estudis universitaris

La Fundació Vicente Cañada Blanch substituirà les sis beques que lliura anualment a estudiants de Borriana per a cursar estudis d'anglès al Regne Unit, per sis ajudes de caràcter econòmiques dotades amb 1.000 euros cadascuna destinades a donar suport als estudis universitaris.


Una decisió adoptada per la situació derivada de la crisi sanitària provocada per la pandèmia i que han donat a conèixer en la reunió presidida per l'alcaldessa de Borriana Maria Josep Safont, i en la qual han participat el president de la Fundació, Juan Viña, la directora, Paula López, un dels membres del Patronat de la Fundació, Antonio Lleó, i els regidors d'Educació, J. Ramon Monferrer, i de Cultura, Vicent Granel.


Cal recordar que la Fundació lliura anualment sis beques a estudiants del municipi a proposta dels centres educatius del municipi, tenint en compte els seus expedients acadèmics. Segons han indicat després de la reunió, enguany a més de l'import econòmic, les 6 beques aniran acompanyades de visites per a conèixer la seu de la Fundació Vicente Cañada Blanch a València, i també visitaran la seu de les principals institucions valencianes.


L'alcaldessa, Maria Josep Safont, ha volgut agrair a la Fundació, “la implicació i compromís que ha demostrat des de la seua creació amb el món de l'educació i el coneixement a la ciutat de Borriana”, i que al seu parer es reflecteix, un any més, malgrat les circumstàncies, amb la decisió de “continuar recolzant el creixement intel·lectual i educatiu de la joventut de la ciutat, de manera efectiva amb aquesta col·laboració directa en l'educació, la cultura i la formació de la joventut”.


Per part seua, el president de la Fundació, Juan Viña, ha lamentat que enguany no es puga realitzar el curs al Regne Unit, i tampoc gaudir de la programació especial que la Fundació Cañada Blanch prepara en aquest projecte de formació lingüística que, a més, els porta, entre altres experiències, a conèixer l'Institut Vicente Cañada Blanch de Londres i a realitzar una visita a l’ambaixada i a ser rebuts per l’ambaixador d’Espanya.


No obstant això, ha precisat, “continuarem recolzant la trajectòria acadèmica dels i de les joves de Borriana i premiant a aquells i aquelles estudiants que desitgen millorar el seu nivell educatiu de cara al futur”. Al mateix temps ha mostrat la intenció de la Fundació de “continuar mantenint una estreta relació i col·laboració amb la ciutat natal del Sr. Vicente Cañada Blanch”.

 

 • La sessió extraordinària ha aprovat per unanimitat aquest matí l'inici de la tramitació del contracte d'obres d'enderrocament de l'edifici actual i la construcció del nou centre d'ensenyament

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat per unanimitat en la sessió extraordinària celebrada avui, l'inici de la tramitació del contracte d'obres d'enderrocament de l'edifici actual i la construcció de les noves instal·lacions del centre d’ensenyament IES Jaume I, finançat per la Generalitat Valenciana a càrrec del programa Edificant de la Conselleria d’Educació, conforme als projectes d'enderrocament, bàsic i d'execució, redactats per Santatecla Arquitectes SLP, aprovats pel Ple municipal el passat 2 de juliol.


El finançament de les obres d'enderrocament i construcció de la futura infraestructura educativa, pressupostada globalment en 13.513.523 euros, correspon a la Generalitat Valenciana, en el marc de l'execució del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació, amb la finalitat de millorar les instal·lacions docents públiques de Borriana.


El pressupost base de licitació ascendeix a la quantitat de 13.011.337, i el termini d'execució de l'obra previst és de trenta mesos, més el termini de garantia i posterior liquidació del contracte. Sense afectar al pressupost global de 13.513.523 euros, la conselleria d'Educació, Cultura i Esport, va fixar el mes de maig passat un nou reajustament de les animalitats.


Segons el nou calendari d'anualitats pressupostat, en 2020 l'import destinat és 522.487 euros, en 2021 seran 4.876.925,74 euros, en 2022 altres 4.812.820,95 euros i, finalment, 3.000.000 euros per a 2023. En 2019 ja es van destinar 301.290 euros corresponents als serveis de redacció del projecte.


Cal recordar que la setmana passada van començar ja els treballs d'adequació del solar de l'antic IES Llombai, on s'instal·laran les aules prefabricades, adaptades i adequades per a reubicar, provisionalment, el professorat i els estudiants de l'IES Jaume I de Borriana i poder així començar l'enderrocament de l'edifici i la construcció del nou IES Jaume I.


La previsió que baralla el consistori és habilitar al llarg d'aquest estiu les instal·lacions de les aules prefabricades i poder iniciar a l'octubre el trasllat a les instal·lacions provisionals, i al mes de novembre començar els treballs de demolició de l'actual edifici del centre educatiu.
Amb la construcció de la futura infraestructura educativa, ha assegurat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, “es renovaran les obsoletes instal·lacions del primer institut que es va construir a la ciutat fa més de cinquanta anys, que pateixen un estat arquitectònic deficient, per a aconseguir-ne unes altres de més eficients i còmodes”.


També han explicat que el nou edifici comptarà amb més aules i tallers i, així, podran incorporar-se els cicles formatius de Fusteria i d'Artista Faller i Construcció d'Escenografies que actualment s'imparteixen fora de les instal·lacions de l'IES, en les dependències municipals de l'antic escorxador del camí Xamussa.