Consell Escolar Borriana
      • - Davant la proposta formulada pel col·lectiu faller per a la celebració de les Falles 2021 del 8 al 12 d'octubre

      • - La possibilitat serà plantejada en la pròxima convocatòria del Consell Escolar Municipal prevista per a principis de juliol


L'Ajuntament de Borriana sondeja l'opinió dels centres escolars del municipi per a conèixer el seu parer, quant a la proposta formulada pel col·lectiu faller, perquè el dia 11 d'octubre d'enguany siga no lectiu a la ciutat de manera extraordinària per la celebració de les Falles 2021 del 8 al 12 d'octubre.

Segons ha avançat el regidor d'Educació, J. Ramon Monferrer, s'ha enviat un correu a tots els centres educatius en què a més de desitjar-los “un bon final de curs a pesar del treball que suposa tancar un curs i posar-ne en marxa un altre”, els ha plantejat la possibilitat d'incloure per al pròxim curs 2021-2022 com a dia no lectiu l'11 d'octubre, com a suggeriment de la Junta Local Fallera de Borriana, qüestió que suposaria sol·licitar a la Conselleria d'Educació aquesta alternativa a canvi de convertir en lectiu el dilluns de Sant Vicent, últim dia de les vacances de Pasqua.

Davant aquesta perspectiva, Monferrer, com a responsable d'Educació, ha indicat que li agradaria conèixer “el parer de la comunitat educativa de tots els centres educatius de Borriana”, és a dir dels equips directius, claustres, consells escolars, AMPA, i alumnat per a poder-la traslladar al Consell Escolar Municipal i, així, “actuar en conseqüència”.

Aquesta alternativa, ha explicat el regidor d'Educació serà plantejada en la pròxima convocatòria del Consell Escolar Municipal, prevista per a principis de juliol, en la qual s'ha de decidir i aprovar els tres dies no lectius de caràcter local que conformen el calendari escolar de tots els centres educatius situats en el municipi durant el pròxim curs acadèmic 2021-2022. Sobre aquest tema, ha aclarit, les dates no lectives de lliure disposició municipal a Borriana fins avui són habitualment els tres dies previs a les Falles de Sant Josep, al març.

Actes fallers en els centres escolars

Paral·lelament, Monferrer ha traslladat als centres la petició de la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, respecte a la possibilitat de realitzar actes fallers en els centres educatius de Borriana el dia 8 d'octubre amb la presència de les Reines Falleres i les seues corts, si la situació pandèmica ho permet i si els mateixos centres ho consideren oportú. En aquest cas, ha manifestat Monferrer, “podríem coordinar els actes i les visites amb la JLF, si bé és una decisió que caldrà confirmar a mitjan setembre entre tots”.