Premios y becas Cañada Blanch 2021 a la excelencia educativa
Entrega de los premios y becas Cañada Blanch 2021
  • Tres premis de 500 euros a la Millor Trajectòria Educativa i sis beques, dotades amb 1.000 euros cadascuna, per a donar suport als estudis universitaris


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor d'Educació, J. Ramon Monferrer, han participat avui en l'acte de lliurament dels premis a ‘la Millor Trajectòria Educativa de la Fundació Cañada Blanch’ i de les ‘beques Cañada Blanch’ que anualment atorga la Fundació Cañada Blanch a 9 estudiants de Borriana, com a mostra de la preocupació per la cultura i l’educació del seu fundador, el borrianenc Vicente Cañada Blanch, el seu compromís amb la ciutat i la implicació i el suport al progrés intel·lectual i acadèmic.

El president de la Fundació Cañada Blanch, Juan Viña Ribes, i el patró, Antonio Lleó García, han lliurat els tres premis a la millor trajectòria acadèmica d'enguany a Lucía Lin Fuentes Molinos de l'IES Jaume I, a Inés Tena de la Fuente del col·legi Salesians i a Natalia Blanco Colomer de l'IES Llombai, dotat de 500 euros cadascun, amb la finalitat de contribuir al finançament dels seus estudis universitaris.

En el mateix acte, han fet lliurament també de les sis beques a estudiants del municipi a proposta dels centres educatius de Batxillerat de la ciutat, tot tenint en compte els expedients acadèmics, i que en aquesta edició han sigut per a Pablo Usó Benages i Anna Pedroche Gumbau de l'IES Jaume I, Patricia Oliver Granell i Axel Valton Juan del col·legi Salesians, i per a Reyes Pérez Fortea i Lourdes Grau Martínez de l'IES Llombai.

Igual que l'any passat, en aquesta edició i per les especials circumstàncies, la Fundació Vicente Cañada Blanch ha substituït les sis beques que atorga per a cursar estudis d'anglès al Regne Unit, per sis ajudes de caràcter econòmic dotades amb 1.000 euros cadascuna destinades a donar suport als estudis universitaris. Una decisió adoptada davant la situació actual derivada de la crisi sanitària provocada per la pandèmia.

L'alcaldessa, Maria Josep Safont, ha volgut agrair a la Fundació “la implicació i compromís” que ha demostrat des de la seua creació amb el món de l'educació i el coneixement a la ciutat de Borriana que, segons el seu parer, es reflecteix un any més, malgrat les circumstàncies, en la decisió de “continuar recolzant el creixement intel·lectual i educatiu de la joventut de la ciutat de manera efectiva amb aquesta col·laboració directa en l'educació, la cultura i la formació de la joventut”.

També ha destacat el “fonamental” paper dels centres educatius , el professorat i de les famílies en la formació i en els assoliments tant acadèmics com vitals dels estudiants i la seua "important” contribució a aconseguir aquests reconeixements docents.

Per part seua, el president de la Fundació, Juan Viña, ha lamentat que enguany tampoc es puga realitzar el curs al Regne Unit, ni gaudir de la programació especial que la Fundació Cañada Blanch ha preparat tradicionalment per a aquest projecte de formació lingüística que els porta, entre altres experiències, a conèixer l'Institut Vicente Cañada Blanch de Londres i a realitzar una visita a l'ambaixada d’Espanya i a ser rebuts personalment per l'ambaixador.

No obstant això, ha precisat, “continuarem recolzant la trajectòria acadèmica dels joves i de les joves de Borriana, i premiant estudiants que vulguen millorar el seu nivell educatiu de cara al futur”. Al mateix temps, ha mostrat la intenció de la Fundació de “continuar mantenint una estreta relació i col·laboració amb la ciutat natal del senyor Vicente Cañada Blanch”.

En la seua intervenció, l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha recordat que Vicente Cañada Blanch va ser reconegut com el primer importador de taronges espanyol al Regne Unit. Però, a més d'aquesta activitat comercial, “també va realitzar una important labor social per a ajudar moltes persones, especialment en referència a problemes en l’àmbit de l’educació a l’estranger dels fills i les filles d'immigrants espanyols a Anglaterra que van haver de fugir d’Espanya com a exil·lats de la Guerra Civil”. Per això, ha afegit, “avui agraïm molt que la Fundació que porta el seu nom continue contribuint i col·laborant amb l'educació, la cultura i la formació dels joves i les joves de Borriana”.

Per motiu d'aforament i a fi de complir els protocols sanitaris, l'acte de lliurament ha sigut més reduït i íntim que altres anys i, com és habitual, en aquest lliurament de les Beques i Premis de la Fundació s'ha comptat amb una intervenció d'alguna persona del municipi destacada per la seua trajectòria acadèmica i professional.

Enguany, les germanes burrianenses Maria del Mar i Juana Maria Delgado Saborit, prestigioses professionals en les àrees de l'enginyera i la ciència respectivament, han sigut les encarregades, però han disculpat la seua absència en no poder estar presents en l'acte per estar treballant i residint al Regne Unit. No obstant això, han fet arribar un vídeo de felicitació per a l'alumnat premiat i una breu xarrada sobre la importància de comptar amb noves incorporacions d'estudiants tan brillants en tots els camps de l'estudi i la investigació.