Subvenciones 2021 para trofeos deportivos
  • Per a sufragar la compra dels guardons de les competicions celebrades entre novembre de 2020 i octubre de 2021
  • El termini de sol·licituds es mantindrà obert fins al 8 de novembre i les bases i la documentació es poden consultar en la seu electrònica

L'Ajuntament de Borriana ha obert el termini de sol·licituds de la convocatòria de concessió de subvencions per a finançar la compra de trofeus, medalles i altres distintius per part dels clubs o associacions organitzadors de tornejos, campionats o activitats esportives puntuals.

El regidor d'Esports, Vicent Aparisi, ha explicat que “l'Ajuntament continua apostant pel foment de l'esport local i aquestes subvencions suposaran una xicoteta ajuda en la treball permanent de les entitats locals per a promocionar Borriana a través de les competicions esportives”.

L'import total de les ajudes és de 3.000 euros i podran optar els clubs i associacions esportives legalment constituïdes que tinguen domicili social a Borriana i que hagen realitzat o hagen de realitzar esdeveniments esportius durant el període comprès entre novembre de 2020 i octubre de 2021.

El procediment de concessió serà el de concurrència competitiva i se seguiran els criteris marcats en les bases, que valoren la promoció de l'esport base en menors de 12 anys, de l'esport femení i de l'esport adaptat, el nombre de participants en l'esdeveniment i la promoció de les modalitats esportives nàutiques i de la pilota valenciana.

També es tindrà en compte el nivell de la competició, la relació del cost dels trofeus amb el pressupost total de l'esdeveniment o que la competició incloga en la seua denominació el topònim del municipi. A més, cal destacar que s'exclouran aquelles activitats amb finalitats lucratives o les contemplades en altres convocatòries de subvencions de l'Ajuntament.

El termini de sol·licituds es mantindrà obert fins al 8 de novembre de 2021 i tota la documentació i les bases de la convocatòria (https://cutt.ly/qew7uem) es poden consultar en el tauler d'anuncis de la seu electrònica.

Les sol·licituds hauran de presentar-se en el registre electrònic municipal utilitzant el tràmit específic anomenat ‘Subvencions trofeus esportius 2021’, en què s'haurà d'adjuntar el model normalitzat de sol·licitud (https://cutt.ly/kew7lcw).

A més, s'haurà de presentar la fitxa de manteniment de tercers o el certificat de titularitat del compte bancari (https://cutt.ly/qew7qhe), la certificació de càrrecs directius de l'entitat, una còpia dels estatuts de l'associació i del registre d'entitats esportives de la Comunitat Valenciana l'annex B1 sobre l'activitat realitzada (https://cutt.ly/few7a4u) i l'annex B2 de certificació de les despeses realitzades (https://cutt.ly/aew7hhc) i les còpies de les factures i pagaments.

Nuevo programa del SME: Conciliaesport
  • Dirigit a persones adultes acompanyants de l'alumnat que participa en les escoles esportives, per a facilitar-ne la conciliació
  • Aquest curs tornen a programar-se les activitats de psicomotricitat, iniciació al món de l'esport i formació, detecció i selecció de talents

El Servei Municipal d’Esports (SME) de Borriana torna a organitzar per al curs 2021-2022 una nova edició d'Escoles Esportives, que té com a novetat la creació del nou programa Conciliaesport.

Amb aquest ja en són sis, els programes que ofereix Escoles Esportives, que se suma als de psicomotricitat, iniciació al món de l'esport i formació, detecció i selecció de talents, diferenciats per als diversos nivells educatius.

En concret, el nou programa va dirigit a les persones adultes acompanyants de l'alumnat que participa en les escoles esportives, per a facilitar-ne la conciliació familiar s’aprofita i se’ls ofereix la possibilitat de realitzar activitats físiques.

Les activitats seran de gimnàstica, zumba, pilates, caminades o esport en família, i es realitzaran en el mateix horari que tinga l'alumnat al qual s'acompanya. En aquest sentit, el regidor de l'àrea, Vicent Aparisi, ha assegurat que “Escoles Esportives es renova cada any i enguany implanta aquesta novetat per a facilitar la participació i l'organització familiar, així com per a impulsar els hàbits esportius per a tota família”.

Aparisi, a més, ha explicat que Escoles Esportives “ajuda a transmetre valors com la convivència i el treball en equip”, alhora que “fomenta la pràctica esportiva i els hàbits saludables entre els escolars”.

D'altra banda, com ha indicat, a través dels diferents programes “els xiquets i xiquetes poden socialitzar-se i conèixer-se millor entre ells i elles, ja que participa alumnat de pràcticament tots els centres educatius de Borriana”.

Quant a la resta de programes, dirigits a l'alumnat resident a Borriana, per als més xicotets es realitza el de Psicomotricitat, que va dirigit a alumnes de segon i tercer d'educació Infantil. Té com a objectiu la millora de la motricitat i la coordinació de moviments, així com l'aprenentatge de moviments corporals sans, mentre s'introdueixen valors essencials de l'esport i s'ajuda a millorar la comunicació amb els altres.

El segon programa, Iniciació al món de l'esport, treballa sobre el desenvolupament de tècniques esportives bàsiques, a partir d'activitats i jocs. Així, l'alumnat, de primer i segon de Primària en aquest cas, practicarà esports oculomanuals com el bàsquet, de raqueta com el bàdminton, de combat com el judo, sobre rodes com el patinatge i d'atletisme.

Respecte al programa de Formació de talents, per a escolars de tercer i quart de Primària, es tracta de buscar l'esport més adequat a les característiques i gustos personals de l'estudiant, reforçant el seu esport favorit o trobant motivació per a esports encara no practicats.

El quart programa, de Detecció de talents, ja arriba a l'alumnat de cinquè i sisè de Primària, i busca promoure l'activitat física, amb la millora les seues aptituds i la satisfacció derivada del bon rendiment que tinguen.

A més, per a l’alumnat d'ESO s'organitza el programa de Selecció de talents, en què es ressalta la importància de practicar esports de forma sistemàtica a través de l'esforç, la disciplina i la competitivitat sana i es treballa en el fet de com l'esport ajuda en la reducció de l'estrès i de l'ansietat

Durant els tres últims programes es practicaran esports molt variats, des de la pilota valenciana al tir amb arc o el bàdminton, passant pel voleibol, el futbol sala, l'handbol o el bàsquet, a més del patinatge i l'atletisme.

Les sessions seran en grups de 8 a 15 participants i es realitzaran en les instal·lacions esportives municipals i en els centres escolars de Borriana, de vesprada i amb una duració d’una hora.

El termini d'inscripció en els programes d'Escoles Esportives es pot realitzar el tràmit a través d'https://docs.google.com/forms/d/e/1faipqlsc-g7lvsbkk8hcvjz-1dwkfxfsdgkndybwv0_ggfyovjhptrw/viewform

Per als socis del club SME els preus estan subjectes al nombre de sessions setmanals en què es participa, a raó de menys quota mensual com més dies participa la persona menor, fins a un màxim de 5 jornades setmanals. Per als no socis la quota mensual fixa és de 30 euros per al programa psicomotriu i de 27 euros per a la resta.

L'alumnat que participa rebrà un equipament que constarà de samarreta de mànega curta i pantalons curts per al primer trimestre i de samarreta de mànega llarga per al segon. A més, els inscrits també podran participar alguns dissabtes en competicions, trobades i dies de l'esport en família, per a la qual cosa els qui participen regularment rebran un equipament de competició.

La taula de preus i la resta d'informació dels programes es pot consultar en http://sme.burriana.es/index.php/actividades1/actividades-de-invierno/deporte-escolar.

Quant a les instal·lacions on es realitzaran les activitats, a més dels complexos esportius municipals de Llombai i la Bosca i de diverses zones enjardinades de la ciutat, nombrosos centres cedeixen els seus espais per a això, com els CEIP Cardenal Tarancon, Francesc Roca i Alcalde, Josep Iturbi, Novenes de Calatrava, Pare Vilallonga i Penyagolosa o l'IES Llombai.

Escoles Esportives és un programa impulsat per l’SME i la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Borriana que s'emmarca dins del Pla PATI de Promoció d'Activitats Físiques i Esportives en Edat Escolar de Borriana.

Aquest programa és la principal ferramenta de què disposa l'Ajuntament per a avançar en el compliment dels objectius de promoció d'una vida activa i d'uns hàbits saludables a través de l'activitat física i l'esport en la població escolar, tal com marquen els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU

Camps Planelles Canós

- Els dos camps van canviar el nom ara fa un any en homenatge als exfutbolistes internacionals, però els actes oficials d'inauguració van ser endarrerits per la situació sanitària


La comissió organitzadora dels actes d'homenatge i inauguració de la nova denominació dels camps de futbol municipals ha plantejat desembre com l’època més idònia per a realitzar-los, ja que la situació sanitària permet preveure una major normalitat en els pròxims mesos.

En setembre de l'any passat, a través d'un decret d'Alcaldia, amb l’adhesió de tots els grups polítics de la corporació i els clubs de futbol de la localitat, el camp de futbol municipal, conegut fins ara com San Fernando, va passar a denominar-se ‘Camp de Futbol Joan Baptista Planelles Marco’ i els camps del complex de Llombai, ‘Camps de Futbol Joan Manuel Canós Ferrer’, en homenatge a aquestes dos llegendes de l'esport local.

No obstant això, la situació sanitària va retardar els actes oficials d'inauguració de la denominació i reconeixement als dos exfutbolistes, per la qual cosa es comença a perfilar desembre, i més concretament les dates festives de la Immaculada o Nadal, com a dates idònies, amb una situació epidemiològica previsiblement més benigna, que permeta més seguretat per a l'organització i un major aforament.

El regidor d'esports, Vicent Aparisi, ha explicat que “l'objectiu dels actes és homenatjar aquests dos mítics esportistes, alhora que es dona a conéixer la nova denominació als veïns i veïnes, per la qual cosa la instal·lació de la nova cartelleria es preveu per al proper mes de setembre”.

A més, com ha indicat Aparisi “en la reunió també s'ha parlat de la importància que els antics excompanys de Planelles i Canós acudisquen a l'esdeveniment, que tindrà un caire d'acte festiu”.

En la reunió que ha mantingut aquest matí la comissió també s'ha acordat que es convidarà a sumar-se als clubs esportius pels quals van passar Planelles i Canós, com el CD Borriana, el CD Castelló, l'Elx CF, el València CF, el Reial Saragossa i el Reial Madrid.

Entre els actes prevists, s’ha proposat un torneig de veterans en el camp Joan B. Planelles i una competició de futbol base de categoria aleví en els camps Joan Manuel Canós.

En la comissió organitzadora participen tant l'Ajuntament com el Servei Municipal d’Esports (SME), els clubs de futbol del municipi i diverses personalitats com el periodista esportiu José Félix López.

Subvencions esport

 

- Els esportistes residents al municipi les podran sol·licitar fins al 31 d'agost

- L'Ajuntament destina 9.000 euros a sufragar la compra de material esportiu i els desplaçaments als entrenaments


L'Ajuntament de Borriana ha convocat les ajudes per a esportistes d'elit i promeses esportives de 2021, destinades a sufragar les despeses de desplaçament a les instal·lacions d'entrenament i per a l'adquisició de material esportiu específic per a la realització de les seues modalitats.

El regidor de l'àrea, Vicent Aparisi, ha explicat que “Borriana és una ciutat molt unida a l'esport, raó per la qual l'Ajuntament contínua apostant un any més pel foment de l'activitat esportiva, des de la promoció inicial de l’esport com a activitat fins a l'esport professional, passant per l'esport base”.

Aquest és un actiu de la ciutat que volem mantindre i cuidar”, ha indicat Aparisi, que ha explicat que “aquestes subvencions es divideixen en dos categories, una per a esportistes d'elit i una altra per a promeses”.

Per a la primera, les podran sol·licitar esportistes d'elit dels nivells A, B i promoció, reconeguts en 2021 per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport o pel Consell Superior d'Esports pels seus resultats durant l'any 2020.

D'altra banda, en la categoria de promeses podran participar els que hagen participat almenys en un torneig o campionat internacional o nacional en la temporada passada, reconegut oficialment per la seua federació esportiva.

Cal recordar que no es podran presentar aquells esportistes que hagen obtingut els seus èxits en un club esportiu local que ja s'haguera presentat a la convocatòria de subvencions a entitats esportives locals.

Quant als criteris per a la concessió de la subvenció, es tindrà en compte el nivell de renda familiar. A més, per a la categoria d'elit es valora el reconeixement a nivell nacional o autonòmic, i per al cas de les promeses, sumen punts el nombre de participacions en campionats nacionals.

El termini per a sol·licitar aquestes ajudes estarà obert fins al 31 d'agost i ho podran sol·licitar aquells esportistes residents a Borriana. Les bases de la convocatòria i el model normalitzat de sol·licitud estan publicats en el tauler d'anuncis de la seu electrònica municipal (https://cutt.ly/8QZxGvV).

La copa de la UEFA del Villareal se expone en Burriana
  • Es mantindrà exposada en el CMC la Mercè fins al divendres 6 d'agost perquè l'afició de Borriana puga fotografiar-se amb el trofeu groguet de la UEFA


El trofeu de l'Europa League que el Vila-real Club de Futbol va guanyar el mes de maig passat a Gdansk ha arribat a Borriana, on estarà exposat des d'avui i fins al divendres 6 d'agost en el CMC la Mercè.

Aquest matí s’ha celebrat l’acte de presentació de la copa en què han participat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, el vicepresident del Vila-real CF, José Manuel Llaneza, i el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, i altres representants de la corporació municipal.

Maria Josep Safont ha mostrat la seua satisfacció de poder comptar uns dies a la ciutat amb el trofeu conquistat pel Vila-real CF i ha volgut felicitar el club groguet per la iniciativa de “compartir-lo amb tots els pobles de la província i fer-nos partícips del seu triomf a l'Europa League”, la qual cosa, a judici seu, demostra que és “un club campió i no solament en el camp".

L'alcaldessa també ha aprofitat per a animar l'afició de Borriana a acostar-se aquests dies a la Mercè i aprofitar l'oportunitat per a “admirar el trofeu i celebrar així el triomf de l'equip de la nostra ciutat germana”.

Per part seua, LLaneza ha explicat que "el trofeu ja ha recorregut diferents poblacions de Castelló i encara en queden moltes més" i ha afegit que esperen «recórrer tots els municipis de la província".

Sota el lema #TuCopaYaEstáAquí!, el club de la Plana Baixa ha dissenyat una iniciativa per al gaudi de tota l'afició grogueta. El trofeu de l'Europa League aconseguit pel Vila-real CF davant el Manchester United a Gdansk (Polònia), va començar el 7 de juny una gira per la província de Castelló amb la finalitat que tots els aficionats puguen fotografiar-se amb el trofeu.

La conquista de l'Europa League suposa el primer títol europeu de la història del club que presideix Fernando Roig, per la qual cosa el Vila-real ha volgut que tots els seus incondicionals tinguen el privilegi de poder posar al costat de la copa.

Els horaris per a visitar el trofeu al CMC la Mercè seran avui, dia 4, de 12h a 13.30h i de 17h a 20h, i dijous i divendres, 5 i 6 d'agost, de 10h a 13.30h i de 17h a 20h.

Clausura del segundo turno del Campus de verano del SME 2021
  • L'alcaldessa ha clausurat el segon Campus, que s’ha celebrat del 12 al 30 de juliol, amb 136 xiquets i xiquetes, en diferents instal·lacions i amb totes les mesures sanitàries i de seguretat

  • Enguany s'han realitzat rutes i activitats en zones d'interès històric i entorns naturals, amb la combinació d’activitats esportives amb la difusió i el coneixement del patrimoni, la cultura i l'educació mediambiental

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, acompanyada pel regidor d'Esports, Vicente Aparisi, han clausurat el segon torn del VIII Campus Multiesportiu i d’Hàbits Saludables d’Estiu, organitzat pel Servei Municipal d’Esports (SME), en què han participat 136 xiquets i xiquetes de la localitat.

Una clausura a què han assistit també els regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, i la regidora de Turisme, Sara Molina, que han volgut així donar suport amb la seua presència a la iniciativa del Campus de voler conjugar en aquesta edició l'esport amb la difusió i el coneixement del patrimoni, la cultura i l'educació mediambiental del municipi. Igualment han participat en representació de les empreses col·laboradores Ana Din de l'empresa TZT Trans i el director de la cooperativa Sant Josep, Juanvii Moros.

Durant la clausura del Campus en el camp de futbol Joan B. Planelles, els participants han rebut els diplomes i regals, i l'alcaldessa ha agraït esforç realitzat per l’SME en l'organització d'aquesta edició de 2021, en què han treballat “amb tenacitat i molta energia, sempre tenint en compte les complicades circumstàncies, amb l'objectiu principal de garantir la seguretat de totes les persones que integren el Campus, tant participants com personal i col·laboradors”.

Així mateix, ha destacat que el Campus ha sigut “un nou èxit de participació i organització”, que s'ha pogut realitzar “gràcies a la col·laboració de clubs esportius i de personal voluntari, i al treball de monitors, tècnics i, també, a la participació en forma de patrocini o suport d’una dotzena d’empreses col·laboradores”.

En el VIII Campus Multiesportiu i d’Hàbits Saludables d’Estiu, que s'ha desenvolupat des del 28 de juny al 30 de juliol, han participat vora 300 xiquets i xiquetes en dos torns. Un total de 161 joves van participar en el primer torn del 28 de juny al 9 de juliol, i en el segon, del 12 al 30 de juliol, que s'ha clausurat avui, 136 més.

Aquest estiu, igual que en 2020, el Campus s'ha adaptat amb mesures de seguretat i de prevenció contra la Covid-19, per la qual cosa la majoria de les activitats esportives s'han realitzat a l'aire lliure, en diferents instal·lacions, i totes en grups reduïts.

Un estiu més, l’SME ha proporcionat amb la pràctica de més d'una vintena de jocs, esports i activitats diferents, i amb esmorzars saludables i tallers de cura de l'esquena, de salut bucodental i de salut podològica, un Campus multidisciplinari i divertit en què s'ha conjugat la pràctica esportiva amb l'adquisició de valors i conductes que milloren i mantenen la salut dels xiquets, xiquetes i joves del municipi.

Esport, cultura i mediambient

A més, enguany s'han realitzat també rutes i activitats en zones d'interès històric com el Jardí Arqueològic, el Campanar, el Refugi Antiaeri o el Museu Arqueològic, on els xiquets i xiquetes han pogut realitzar activitats i, alhora, conèixer millor el patrimoni cultural de la ciutat, gràcies a la col·laboració de la regidoria de Cultura.

També, en aquesta mateixa línia, s'han organitzat xarrades sobre reciclatge i medi ambient, tant en la tradicional visita a la casa consistorial com en les rutes i caminades pel Clot de la Mare de Déu, amb la participació de la regidoria de Sostenibilitat Mediambiental.

Per a l'alcaldessa, és important “conscienciar les generacions més joves perquè s'impliquen en la conservació de l'hàbitat natural”, i ha posat en valor la proposta de l’SME de “conjugar en les jornades del campus les activitats esportives amb la difusió i el coneixement del patrimoni, la cultura i l'educació mediambiental”.

El Campus Multiesportiu i d'hàbits saludables s'engloba dins del Pla PATI de promoció de la pràctica esportiva entre escolars i joves de Borriana, i les activitats estan acompanyades de recomanacions i consells per a fer que el dia a dia dels xiquets, xiquetes i joves siga més saludable.

Lois Maikel Burriana

 

- Lois Maikel Martínez ha sigut rebut per l'alcaldessa i ha compartit una jornada esportiva amb els xiquets i xiquetes del VIII Campus Multiesportiu i d’Hàbits Saludables d’Estiu


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont i el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, han rebut l'atleta olímpic Lois Maikel Martínez acompanyat del seu entrenador, Toni Simarro. En la visita els han felicitat per la seua presència en els que seran els seus tercers jocs olímpics, i alhora han mostrat el seu suport per la “brillant carrera esportiva” de Lois.

Cal recordar que la Reial Federació Espanyola d'Atletisme ha confirmat fa només uns dies la participació del llançador de disc del Platges en els Jocs Olímpics (JJOO) 2020 de Tòquio.

En la visita a Borriana, l'atleta internacional Lois Maikel també ha compartit una de les jornades de la segona fase del VIII Campus Multiesportiu i d’Hàbits Saludables d’Estiu, que organitza el Servei Municipal d’Esports (SME) de l'Ajuntament de Borriana, i que es realitza del 12 al 30 de juliol amb prop de 150 xiquets i xiquetes, en diferents instal·lacions esportives de la ciutat.

Així, en les pistes d'atletisme del poliesportiu Llombai, l'esportista d'elit, com a icona i model d'èxit a seguir, ha aconsellat als xiquets i les xiquetes del Campus sobre qüestions esportives i la importància de gaudir de l'esport i ha atès a totes les qüestions que li plantejaven.

L'alcaldessa ha destacat que Borriana és un municipi “compromès amb l'activitat física i l'esport com a eina de millora de la salut de la seua ciutadania”, i s'ha fet referència del “potent i reconegut Pla estratègic per a la promoció de l'activitat física i esportiva en edat escolar, un referent en tot l'Estat”.

Lois Maikel

Lois Maikel Martínez, hispanocubà establit a Castelló, porta 15 anys jugant en el Platges de Castelló i des de 2006 té la nacionalitat espanyola. El pròxim 30 de juliol participarà en la prova de llançament de disc en els jocs olímpics de Tòquio, que seran els tercers JJOO en què participa, després de passar pels d'Atenes 2004 amb la delegació cubana, i per Rio de Janeiro 2016 ja amb l'espanyola.

L'atleta, de 40 anys, és quatre vegades consecutives campió d'Espanya en la seua categoria, i té la seua millor marca de llançament de disc en 67,98 metres de distància.

Clausura del primer turno del Campus Multiesportiu de verano 2021
  • L'alcaldessa ha clausurat el Campus que s'ha celebrat del 28 de juny al 9 de juliol en diferents instal·lacions i amb totes les mesures sanitàries i de seguretat

  • El segon torn es realitzarà del 12 al 30 de juliol amb 149 participants més


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, juntament amb el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, han clausurat el primer torn del VIII Campus Multiesportiu i d’Hàbits Saludables d’Estiu, organitzat pel Servei Municipal d’Esports (SME), en el qual han participat 161 xiquets i xiquetes de la localitat.

Durant la clausura del Campus i mentre els 161 xiquets i xiquetes desfilaven per la gespa del camp de futbol Joan B. Planelles per a rebre els seus diplomes i regals, l'alcaldessa ha agraït “l’enorme esforç realitzat per l’SME en l'organització d'aquesta edició de 2021”, en la qual han treballat “amb tenacitat, i tenint en compte les complicades circumstàncies, amb el principal objectiu de garantir la seguretat de totes les persones que integren el Campus, tant participants com personal i col·laboradors”.

Al mateix temps, ha destacat que el Campus “ha sigut i és un nou èxit” i s'ha pogut dur a terme “gràcies a la col·laboració de clubs esportius i del personal voluntari, i al treball de monitors, tècnics i, també, a la participació en forma de patrocini o suport de fins a una dotzena d’empreses col·laboradores”.

En el VIII Campus Multiesportiu i d’Hàbits Saludables d’Estiu, que es realitza des del 28 de juny al 30 de juliol, participen més de 300 xiquets i xiquetes en dos torns. El primer, que s'ha clausurat hui i, el segon, que es realitzarà del 12 al 30 de juliol. Cada torn del Campus s’organitza en grups al voltant de 10 participants.

Aquest estiu, igual que en 2020, el Campus s'ha adaptat amb mesures de seguretat i de prevenció contra la Covid-19, per la qual cosa la majoria de les activitats esportives es realitzen a l'aire lliure i en diferents instal·lacions, i totes en grups reduïts, en horari de 9h a 13h.

En la huitena edició, l’SME pretén, un estiu més, conjugar la pràctica esportiva amb l'adquisició de valors i conductes que milloren i mantinguen la salut dels xiquets, xiquetes i joves del municipi. En el Campus es practiquen més d'una vintena de jocs, esports i activitats diferents, i també compten amb esmorzars saludables i tallers de cura de l'esquena, de salut bucodental i de salut podològica.

A més, enguany s'ha volgut aprofitar per a realitzar rutes i activitats en zones d'interès històric com el Jardí Arqueològic, el Campanar o el Museu Arqueològic, en els quals els xiquets i xiquetes han pogut realitzar activitats i, alhora, conèixer millor el patrimoni cultural de la ciutat.

També en aquesta línia, s'han organitzat xarrades sobre reciclatge i medi ambient, tant en la tradicional visita a la casa consistorial com en les rutes i caminades pel Clot de la Mare de Déu.

El Campus Multiesportiu i d'Hàbits Saludables s'engloba dins del Pla PATI de promoció de la pràctica esportiva entre escolars i joves de Borriana, i les activitats estan acompanyades de recomanacions i consells per a fer que el dia a dia dels xiquets, xiquetes i joves siga més saludable.