Comienzan les escoles esportives

El Servei Municipal d'Esports (SME) i la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Borriana han presentat una nova edició de les Escoles esportives i la primera jornada d'Esport en família, organitzades per l’SME i en la qual han participat centenars de xiquets i xiquetes.

En la multitudinària presentació de les Escoles Esportives, centrades en l'activitat i en la pràctica esportiva dels i de les escolars de Borriana durant tot el curs, també han participat l'alcaldessa, Maria Josep Safont,  els regidors d'Esports, Vicent Aparisi, i el de Cultura, Vicent Granel.

L'alcaldessa ha destacat la importància de les Escoles Esportives municipals, quant a “la transmissió de determinats valors de convivència i treball en equip”, i pel seu paper per a “impulsar i divulgar la pràctica esportiva, els hàbits saludables i la diversió entre els escolars i les escolars”.

Així mateix, Safont ha manifestat que és “una injecció d'alegria i vitalitat veure com s'inicia un nou any d'Escoles Esportives”, perquè, a judici seu, “l'entusiasme que mostren els xiquets i xiquetes i adolescents que participen és l'exemple perfecte de per què cada any continuen creixent”, i per això ha agraït “el treball que desenvolupa l’SME per a aconseguir que cada any siguen un èxit”.

Aquest acte de presentació té com a principal objectiu la presentació de tots i de cadascun dels equips que s'han format en cada col·legi en les instal·lacions esportives municipals o en els mateixos clubs esportius, i que s'han creat per a practicar activitats com la iniciació esportiva, multiesport, patinatge, futbol sala, tir amb arc, atletisme, bàsquet, etc.

D'aquesta forma, ha manifestat el regidor d'Esports, els xiquets i les xiquetes “van agafant més autoconfiança i, fins i tot, serveixen perquè es coneguen els uns als altres, ja que tenim representats pràcticament a tots els centres educatius de Borriana”.

A més, els joves, xiquets i xiquetes de 6 i 16 anys, participants en la presentació que ha tingut lloc a partir de les deu i mitja del matí, també han pogut gaudir dels primers jocs i pràctiques esportives que s'han desenvolupat fins al migdia per a “dinamitzar i convertir aquesta presentació en una festa”, ha indicat Aparisi.

A més, avui mateix també s'ha celebrat la primera jornada d'Esport en família, que també s'organitza des de l'àrea d'Esports municipal, un exemple més del funcionament del Pla PATI a Borriana de foment i pràctica esportiva durant l'edat escolar, sempre amb l'objectiu de divertir-se, adoptar hàbits de vida saludable i competir d'una forma sana i en equip, com es recorda sempre des del SME.

L'Ajuntament ha convocat les subvencions per als clubs i entitats esportives locals, amb la finalitat de finançar les despeses corrents dels programes anuals d'activitats a desenvolupar durant l'any 2019. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 31 d'octubre de 2019.

Per a la convocatòria, l'Ajuntament destina un import global màxim de 80.000 euros, amb l'objectiu de fomentar la col·laboració i la gestió d'activitats esportives per part dels clubs i entitats.

Segons s’estableix en les bases de la convocatòria, aquestes subvencions són compatibles amb la percepció d'altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, procedents de qualsevol Administració o ens públics o privats, nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals.

Les subvencions van destinades a les entitats i clubs esportius locals, classificats en Esports Col·lectius de Competició, Esports Individuals amb participació en competicions federades i Esports Individuals sense participació en competicions federades.

Els criteris de valoració que es tindran en compte per a la concessió de les subvencions seran els següents: la participació en el projecte “Esport al teu Club”, en el qual s'imputaran directament 20€ per cada escolar fins a la categoria benjamí inclusivament (4t Primària) durant la temporada 2019/2020, i per les activitats pròpies de l'entitat.

El procediment de concessió de les subvencions es tramitarà en règim de concurrència competitiva i la valoració serà realitzada d'ofici per l'Ajuntament segons les inscripcions presentades pel club al Servei Municipal d'Esports a l'inici de la temporada.

Les sol·licituds s'han de presentar en el Registre Electrònic de l'Ajuntament de Borriana, a través del tràmit electrònic adequat o, si no, el “d’Instància General” (http://burriana.sedelectronica.es/info.0), adjuntant els models normalitzats establits per a aquest procediment.

Més informació: https://burriana.sedelectronica.es/board/

Avui han començat les classes gratuïtes de ioga en el Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana amb la col·laboració de la regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Borriana, segons ha explicat el regidor, Hilario Usó, el qual ha indicat que les classes són obertes al públic adult i es realitzen cada dijous de 9.30h a 10.45h. Les persones que desitgen participar poden inscriure's telefonant al número 670716262 (Toni Bucho).

El Quasimoto reunirá a los amantes del surf y la música

La platja de l'Arenal reunirà de nou del dijous 10 a 12 d'octubre, a centenars de persones amants de la cultura surf clàssica entorn del Quasimoto Surf's Up Invitational Burrifornia, organitzat pel Club Surf Borriana, amb la col·laboració de l'Ajuntament.

En aquesta vuitena edició els afeccionats al surf clàssic, que cada any realitzen llargs viatges per a assistir al Quasimoto, comptaran amb actuacions musicals referents de la música surf, amb exposicions d'art i de fotografia, amb projeccions de pel·lícules, concerts, sortejos, subhastes, paelles, barbacoes nocturnes i mercat ambulant, entre altres.

Tot això en un ambient familiar en un recinte tancat però obert a tot el públic que vullga conèixer el món del surf i gaudir-lo.

Els atractius musicals d'enguany seran, entre altres, els Chewbacca's el divendres a la nit, Longboards el dissabte a les 12 de l'en el Surf and Beer a peu de platja presentant el seu últim disc 'Lube', Els Panches Surfer a les 20:00h, i a les 12 de la nit The Fuzillis.

També es podrà gaudir amb la música de la banda local The Rockawyas integrada pels músics de Burriana Juanma García, Pepe Birra, David Fandos i Pedro Cano. I a més, es comptarà amb fins a 8 Dj's que punxaran durant els tres dies del festival.

Des del dijous 10 l'organització començarà a rebre en les zones habilitades de càmping als primers afeccionats al surf clàssic i l'activitat començarà el mateix dijous amb les primeres projeccions i Dj's programades.

Per al divendres, a primera hora el surf serà el protagonista en l'aigua, i a continuació ja totes les activitats musicals, de surf i culturals programades per a divendres i dissabte.

El Quasimoto Surf's Up Invitational Burrifornia s'ha convertit en un dels festivals de referència a nivell internacional, un festival atractiu però sense massificacions, i per això limiten les inscripcions que donen dret a cámping, activitats a la platja i els menjars i sopars del cap de setmana a 300 persones.

Per a tots aquells que desitgen més informació i els horaris complets del festival, poden accedir a http://www.quasimotoburrifornia.com, on trobaran tots els detalls.

Els equips de caiac polo de la Comunitat Valenciana han triomfat i han pujat al pòdium en totes les categories del XXIV Campionat d'Espanya per Autonomies celebrat el cap de setmana, en la Marina BurrianaNova del Port de Borriana, organitzat per la Federació de Piragüisme de la Comunitat Valenciana i la Real Federació Espanyola de Piragüisme.

Andalusia, Catalunya, Madrid, Múrcia, Galícia, Castella-la Manxa i la Comunitat Valenciana amb més de 200 piragüistes de caiac polo de les categories Masculina absoluta, Femenina absoluta-Iberdrola, Sub 21 i Sub 16 es van disputar durant tot el cap de setmana la classificació.

La federació de la Comunitat Valenciana va aconseguir el primer lloc en les categories masculina absoluta, Sub 21 i Sub 16, i el tercer lloc en la Femenina absoluta-Iberdrola.

En el lliurament de trofeus del diumenge a la vesprada van participar l'alcaldessa, Maria Josep Safont, el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, i la regidora de Joventut i també diputada provincial de Joventut, Lluïsa Monferrer, al costat del president de la Federació de Piragüisme de la Comunitat Valenciana, Juan Antonio Cinto, i el director de la Marina Burriananova, Pepe Guillén.

L'alcaldessa va destacar, una vegada més, “els triomfs en totes les categories de la federació de piragüisme de la Comunitat Valenciana gràcies a l'esforç” i també va subratllar la bona preparació dels jugadors i de les jugadores locals del Club Regates Borriana que juguen en la selecció autonòmica”.

A més, va assegurar que havia sigut “un cap de setmana molt intens, en què en cada jornada es va poder gaudir d'un caiac polo de màxima qualitat”, i va suposar el “millor aparador de la nostra mar, de la nostra ciutat i dels seus recursos naturals”.

Classificacions del campionat per categories

SENIOR MASCULINA

1r Fed. Comunitat Valenciana 46 punts

2n Fed. Madrilenya 43 punts

3r Fed. Andalusa 41 punts

4t Fed. Catalana 40 punts

5é Fed. Gallega 39 punts

6é Fed. Castelallano-Manxega 38 punts

ABSOLUTA - IBERDROLA MUJERES

1r Fed. Regió de Múrcia 46 punts

2n Fed. Madrilenya 43 punts

3r Fed. Comunitat Valenciana 41 punts

4t Fed. Gallega 40 punts

5é Fed. Andalusa 39 punts

6é Fed. Castellano-Manxega 38 punts

SUB 21

1r Fed. Comunitat Valenciana 46 punts

2n Fed. Gallega 43 punts

3r Fed. Madrilenya 41 punts

4t Fed. Múrcia 40 punts

5é Fed. Castellano-Manxega 39 punts

6é Fed. Catalana 38 punts

SUB 16

1r Fed. Comunitat Valenciana 46 punts

2n Fed. Andalusa 43 punts

3r Fed. Catellano-Manxega 41 punts

4t Fed. Catalana 40 punts

5é Fed. Madrilenya 39 punts

6é Fed. Gallega 38 punts

7é Fed. Múrcia 37 punts

GENERAL

1r Fed. Comunitat Valenciana 179 punts

2n Fed. Madrilenya 166 punts

3r Fed. Gallega 160 punts

Presentación del Campeonato de España de kayak polo por autonomías

Set Comunitats Autònomes amb vora 200 piragüistes competiran el pròxim cap de setmana, 5 i 6 d'octubre, en el Campionat d'Espanya de Caiac Polo per Autonomies que se celebrarà en la Marina BurrianaNova del Port de Borriana, organitzat per la Federació de Piragüisme de la Comunitat Valenciana i la Reial Federació Espanyola de Piragüisme.

En la presentació del Campionat han participat l'alcaldessa, Maria Josep Safont, la diputada provincial d'Esport, Tania Baños, i el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, que al costat del president de la Federació de Piragüisme de la Comunitat Valenciana, Juan Antonio Cinto, i el director de Marina Burriananova, Pepe Guillén han explicat les principals característiques de la competició.

L'alcaldessa ha volgut posar en valor “l'esforç i els bons resultats dels jugadors i jugadores locals del Club Regates Borriana” que té la seu i el suport en la Marina BurrianaNova, perquè “a pesar de la seua curta trajectòria alguns i algunes components ja formen part de determinades seleccions de la Comunitat Valenciana”.

Així mateix, ha agraït a la Federació l'impuls i el foment del caiac polo de base i femení que està “creixent considerablement” i també ha reconegut el seu treball i esforç en l'organització d'esdeveniments esportius de “categoria nacional que promocionen la nostra ciutat”.

En el torneig participaran set comunitats autònomes, totes aquelles en què es pràctica aquesta especialitat del Caiac Polo: Andalusia, Catalunya, Madrid, Múrcia, Galícia, Castella-la Manxa i la Comunitat Valenciana, en les categories Masculina absoluta, Femenina absoluta - Iberdrola, Sub 21 i Sub 16.

El president de Federació organitzadora de l'esdeveniment esportiu ha destacat el creixement de la categoria Sub 16 que enguany està representada en les set comunitats, la qual cosa demostra, d’acord amb el seu parer, “la gran acceptació que té el Caiac Polo des que es va obrir fa tres anys a les categories inferiors”.

També ha subratllat que aquest cap de setmana, “podrem veure a jugadors de nivell mundial, no debades molts dels que estaran en aquesta competició, han sigut campions d'Europa, medalla de bronze en mundials i World Games”.

En referència als equips de la Comunitat Valenciana, segons ha precisat Juan Antonio Cinto, “acudim al campionat amb les màximes expectatives de pujar al pòdium en totes les categories, i poder reeditar per cinquè any consecutiu el títol de Campions d'Espanya per Comunitats Autònomes”.

Així, tant durant la jornada de dissabte com en la de diumenge, i amb l'organització tant de la Federació de Piragüisme de la Comunitat Valenciana com del Club de Regates Caiac Polo de Borriana, es disputaran dos de les principals competicions d'àmbit nacional, ja que tindrà lloc el 3r Torneig de la 1a absoluta Iberdrola de dones, així com la 1a absoluta en homes.

Des de la Federació s'ha detallat que els horaris de començament dels partits seran a les huit i mitja del matí de dissabte i s'allargaran pràcticament fins a les vuit de la vesprada, mentre que per a diumenge es començarà a la mateixa hora durant el matí i s'espera que les finals puguen disputar-se abans de les 13.30h.

Finalment, l'alcaldessa ha animat la ciutadania a acostar-se a gaudir el pròxim cap de setmana del campionat i, per a això, es compta amb un ampli ventall de possibilitats i horaris per a “delectar-se amb el més alt nivell de caiac polo a nivell estatal”.

 

Atletas del Playas participan en la semana del deporte para escolares

Dos atletes del Platges de Castelló, l'internacional Eric Peñalber i l'atleta olímpic Lois Mikel Martínez, acompanyats pel seu entrenador, Toni Simarro, i el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, han participat avui en la Setmana de l'Esport per a escolars, organitzada per l'Ajuntament de Borriana en el camp de futbol San Ferrando, dirigida a tots els centres educatius del municipi per a commemorar el Dia Europeu de l'Esport Escolar.

Durant tot el matí els dos atletes d'elit, com a icones i models d'èxit a seguir que han sigut, han aconsellat els i les escolars sobre qüestions esportives i d'hàbits saludables, a més d'atendre totes les seues preguntes i qüestions que els plantejaven.

L'Ajuntament igual que l'any passat, impulsa al llarg d'aquesta setmana la celebració que es desenvolupa a nivell europeu i que tracta de conscienciar la societat, en general, i a les famílies i escolars, en particular, de “la importància que els nostres escolars siguen actius i tinguen una alimentació i uns hàbits saludables, per a la seua salut i el seu adequat desenvolupament físic, mental i intel·lectual”, ha manifestat Aparisi.

La iniciativa es du a terme en la majoria dels països de la Unió Europea i a Espanya està coordinada per l'ONG Deporte para la Educación y la Salud, entitat que segons ha indicat el regidor d'Esports, porta uns anys col·laborant “estretament” amb l'Ajuntament de Borriana per a “fer arribar a la nostra ciutadania tots els projectes europeus i nacionals que ajuden i conscièncien a ser més actius i actives”.

Concretament en el municipi, s'està celebrant una setmana de jornades esportives amb la participació de tots els centres educatius del municipi organitzat pel Servei Municipal d'Esports, que es realitzen des de dilluns passat fins demà divendres al camp de futbol municipal San Ferrando.

En les jornades participa tot l'alumnat des de 4t de Primària fins a 2n d'ESO, inclòs el Centre d'Educació Especial Pla d'Hortolans que també tindrà la seua celebració divendres que ve 27 de setembre, Dia Europeu de l'Esport Escolar.

A més, diversos dels centres educatius també tenen programades diferents activitats per a fer extensible aquesta necessitat de romandre actius des de xicotets i combatre així els problemes de salut derivats del sobrepès i l'obesitat infantil.

Vicent Aparisi ha destacat que Borriana és un municipi “compromès amb l'activitat física i l'esport com a eina de millora de la salut de la seua ciutadania” i s'ha referit al “potent i reconegut Pla estratègic per a la promoció de l'activitat física i esportiva en edat escolar, un referent a tot l’Estat”.

El lunes comienza la semana del deporte para escolares

Dilluns que ve arranca la setena setmana de l'esport dirigida exclusivament a escolars de Borriana que, del 23 al 27 de setembre, se celebraran en el camp de futbol San Fernando organitzada pel Servei Municipal d'Esports (SME) i en el qual participen escolars de tots els col·legis de Primària i Secundària de Borriana.

Concretament, la setmana de l'esport va dirigida a escolars que cursen quart, cinquè i sisè de Primària i també per a escolars de primer i segon de l'ESO.

El regidor d'Esports, Vicent Aparisi, ha destacat la “importància” d'aquesta iniciativa i ha subratllat el paper de l'esport com a eina educativa, perquè “promou l'educació en valors a través de les bones pràctiques i exemples positius”.

A més, segons Aparisi, l'esport per als escolars representa “una magnífica preparació per a la vida, ja que potencia els valors humans més nobles”, i entre ells ha assenyalat que la pràctica “ajuda a recuperar l'autoestima, desenvolupa el treball en equip, impulsa la superació personal, posa en valor l'esforç, la disciplina, l'esperit d'excel·lència, i moltes altres virtuts extrapolables a la vida diària”.

Per al regidor, Borriana és un municipi “compromès amb l'activitat física i l'esport com a eina de millora de la salut de la seua ciutadania” i s'ha referit al “potent i reconegut Pla estratègic per a la promoció de l'activitat física i esportiva en edat escolar, un referent en el territori nacional”.

El dilluns 23 setembre serà l’alumnat de 1r de l'ESO els qui participen en la setmana de l'esport, el dimarts 24 setembre serà el torn per a 2n de l'ESO, mentre que el dimecres 25 setembre participaran escolars de 4t de Primària, dijous 26 setembre de 5è de Primària i, finalment, el divendres 27 setembre de 6è de Primària.

El camp de futbol es dividirà en 14 zones amb jocs recreatius i adaptacions d'esports i l'objectiu en cadascuna d'elles serà el de jugar junts, o contra alumnes d'altres centres.

Les activitats que es realitzaran en aquestes 14 zones de joc seran futbol nient kamp, jocs de corda, joc 10 passades, joc de llançaments, big ball, atrapar amb pilota, pilota numerada, colpbol, hoquei, the holes, atrapa mocadors, jocs de raqueta, futbàsquet i rebotón.